ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Πλήγμα για Ερντογάν από τα Wikileaks: Πετρέλαιο από το ISIS αγόραζε ο γαμπρός του

Διασυνδέσεις του γαμπρού του Ερντογάν με την εταιρεία Powertrans, η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις εισαγωγής πετρελαίου από το ISIS αλλά και οργανωμένες προσπάθειες χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης από το καθεστώς Ερντογάν αποκαλύπτουν τα email του Μπεράτ Αλμπαϊράκ που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο Wikileaks.

Πρόκειται για 57.934 email από τον προσωπικό λογαριασμό του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας και γαμπρού του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα οποία αφορούν μια χρονική περίοδο συνολικά 16 ετών, από τον Απρίλιο του 2000 μέχρι τις 23 Σεπτέμβρη του 2016 και αποκαλύπτουν την επικοινωνία που είχε ο Αλμπαϊράκ με άτομα της τουρκικής ελίτ όπως πολιτικούς, επιχειρηματίες και μεγάλα ονόματα της Τουρκίας.

Τα email φέρνουν στην επιφάνεια την έντονη επιρροή του υπουργού σε διάφορους χώρους της πολιτικής ζωής στην Τουρκία, ενώ προδίδουν και την οργανωμένη προπαγάνδα του Ερντογάν στον χώρο των μέσων επικοινωνίας κατά το διάστημα πριν και μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Αποδεικνύουν επίσης την ύπαρξη συναλλαγών μεταξύ του Αλμπαϊράκ και στελεχών του ISIS.

Συγκεκριμένα, υπάρχει εκτενής αλληλογραφία μεταξύ του Αλμπαϊράκ και της εταιρίας Powertrans, η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις εισαγωγής πετραλαίου από εκπροσώπους του ISIS.

Περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου