ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Πόσοι στρατηγοί χρειάζονται για να γίνει χούντα η κυβέρνηση Τραμπ;



«Πόσους στρατηγούς χρειάζεσαι σε μια κυβέρνηση έως ότου μετατραπείς σε χούντα;» αναρωτήθηκε ο αρθρογράφος του περιοδικού New Yorker, Νίκολας Τόμσον, όταν πληροφορήθηκε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να τοποθετήσειέναν ακόμη στρατιωτικό στο υπουργικό του συμβούλιο.

Ο στρατηγός εν αποστρατεία, Τζον Κέλι, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση του Γκουαντάναμο, αναμένεται να αναλάβει υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας (Homeland Seciurity).

Ο Κέλι ήταν επικεφαλής της Διοίκησης Νοτίων Δυνάμεων (SouthCom) του Πενταγώνου, η οποία είναι υπεύθυνη για να εξασφαλίζει την αμερικανική κυριαρχία στη λεγόμενη «πίσω αυλή» των ΗΠΑ.

Ο Τζορτζ Μπούς λοιπόν δημιούργησε το κολαστήριο του Γκουαντάναμο, ο Μπαράκ Ομπάμα το διατήρησε και ο Ντόναλντ Τραμπ υπουργοποιεί τον διοικητή του. Όλοι αυτοί υποστηρίζουν ότι στην Κούβα πραγματοποιούνται βασανιστήρια… και έχουν δίκιο. Είνα τα δικά τους βασανιστήρια.


Ο Κέλι είναι ο τρίτος στρατηγός εν αποστρατεία που επιλέγει ο Τραμπ ύστερα από τον Τζέιμς Μάτις για το υπουργείο Άμυνας και τον Μάικλ Φλιν για τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ, ο νέος πρόεδρος σκέφτεται να τοποθετήσει τον στρατηγό Πετρέους για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών
 http://aristeri-diexodos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου