ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Η φράξια της εσωτερικής τρόικας σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την μαφία του ΔΝΤ

Σε απόλυτη ταύτιση με τη «συνταγή» του ΔΝΤ φαίνεται να οδεύει ο ΣΕΒ, ο οποίος ξαναχτυπά ζητώντας μείωση του αφορολόγητου ορίου.

Η νέα παρέμβαση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων έρχεται αμέσως μετά την δημόσια τοποθέτησή του υπέρ της ανάγκης υπερίσχυσης των επιχειρηματικών συμβάσεων έναντι των κλαδικών - μια τοποθέτηση, που επίσης κινείται στον ίδια γραμμή με το ΔΝΤ και βρίσκεται κόντρα στην θέση των υπολοίπων κοινωνικών εταίρων και εργοδοτικών ενώσεων.

Το αίτημα για μείωση του αφορολόγητου ορίου περιλαμβάνεται στο εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η αυξανόμενη υπερφορολόγηση της οικονομίας έχει ήδη προσεγγίσει την επικίνδυνη ζώνη. Ένα διογκούμενο κύμα πολιτών και επιχειρήσεων, μπορεί ανά πάσα στιγμή, ιδίως το 2017, να αντιμετωπίσουν αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους, με δυσάρεστες επιπτώσεις για τη σταθερότητα και τη συνοχή της κοινωνίας. Η διάρθρωση της φορολογίας πρέπει να αναθεωρηθεί με το φορολογικό βάρος να κατανέμεται σε περισσότερους ώμους, παίρνοντας λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους. Προς αυτή την κατεύθυνση, επιβάλλεται η μείωση του αφορολόγητου, των φορολογικών συντελεστών στον φόρο νομικών προσώπων και του μη μισθολογικού κόστους, ώστε να δοθεί ώθηση στη δημιουργία εισοδημάτων και θέσεων εργασίας και να ανατραπεί η μη ισόρροπη κατανομή βαρών που δρα ανασταλτικά στην υγιή αύξηση των φορολογικών εσόδων».

Την περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου ορίου - με στόχο επίσης τη «διεύρυνση της φορολογικής βάσης» - έχει ζητήσει επανειλημμένα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παρ' ότι πρόκειται για αίτημα που απορρίπτεται από την κυβέρνηση.


Πλήρης επιβεβαίωση:


Όταν ο πρόεδρος της βουλής επιβεβαιώνει ότι η μαφία της εσωτερικής τρόικας κυβερνάει τη χώρα


Οι νεοφιλελέ παπαγάλοι στα τηλεπαράθυρα και στα διάφορα ιντερνετικά sites, αναπαρήγαγαν με θρησκευτική ευλάβεια την καραμέλα της βαριάς φορολογίας του ιδιωτικού τομέα, ανάμεσά τους και στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Και ακριβώς επειδή το σύστημα φρόντισε προηγουμένως να τσουβαλιάσει όσους δεν ανήκουν στο δημόσιο, κάτω από την ταμπέλα του ιδιωτικού τομέα (ακόμα και τους αγρότες που η νέα εποχή τους θέλει επιχειρηματίες), οι παπαγάλοι δεν μπήκαν στον κόπο να διευκρινίσουν, ότι όταν μιλούν για φοροαπαλλαγές, εννοούν τις μεγάλες εταιρίες και πολυεθνικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου