ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Απολαύστε υπεύθυνα


Γράφει ο Καρτέσιιος    

Έμαθα κι εγώ από συζητήσεις ότι μία φρέσκια παρουσία στο πολιτικό σκηνικό, μια άφθαρτη γυναίκα, ένα new entry της Βουλής, απάντησε σε συνταξιούχο, κατά της διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής,  «καλά να πάθετε» για τις επιλογές του, όταν εκείνος τόλμησε να της κάνει κριτική για την καταστροφή που έφεραν στην Ελλάδα τα 40 χρόνια διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Η πρωτοεμφανιζόμενη αυτή κοπέλα στα πολιτικά πράγματα της χώρας ονομάζεται Ντόρα Μπακογιάννη ή Μητσοτάκη, κατά πώς βολεύει κάθε φορά. Για να τη γνωρίσουμε καλύτερα, ας ρίξουμε μια ματιά στο επαγγελματικό της βιογραφικό.

Από το 1984 ως το 1989 ήταν υπεύθυνη του Πολιτικού Γραφείου του τότε Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το1989 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής. Διετέλεσε υφυπουργός στον πρωθυπουργό στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ανέλαβε το Υπουργείο Πολιτισμού το1992. Στις εκλογές του 1996 έβαλε υποψηφιότητα στην Α” εκλογική περιφέρεια Αθηνών, όπου και εξελέγη. Επανεξελέγη στην Α” Αθηνών στις εκλογές του 2000. Στις 20 Οκτωβρίου του 2002 εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων. Αποχώρησε πρόωρα από τη δημαρχία τον Φεβρουάριο του 2006, για να αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών, θέση την οποία συνέχισε να κατέχει και στην κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές  του 2007. Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 εξελέγη, πρώτη σε ψήφους, βουλευτής στην Α΄Αθηνών. Το 2012 εξελέγη πάλι βουλευτής και εν πάση περιπτώσει, μέχρι σήμερα είναι βουλευτής.

Α: Για να το συνοψίσουμε: Η Ντόρα Μπακογιάννη – Μητσοτάκη μισθοδοτείται από το Δημόσιο είτε ως Υπεύθυνη του γραφείου του μπαμπά της, είτε ως βουλευτής, είτε ως υπουργός, είτε ως δήμαρχος, επί 32 συναπτά έτη. Τώρα, το πώς γίνεται μία κρατικοδίαιτη πολιτικός να έχει ως σημαία της την κατάργηση του Δημόσιου Τομέα και να μιλά πάντα ειρωνικά για τους δημόσιους υπαλλήλους, είναι κάτι που μόνο μία κρατικοδίαιτη επί 32 χρόνια μπορεί να το καταλάβει.

Βου: Στο πόθεν έσχες της του 2012, η Ντόρα Μπακογιάννη – μόνη της και όχι από κοινού με τον σύζυγό της· εκείνα είναι άλλα – κατέχει  δύο διαμερίσματα στην οδό Αραβαντινού συνολικού εμβαδού άνω των 300 τ.μ., γραφείο στην Δ. Αρεοπαγίτου 200 τ.μ., 2 αγροτεμάχια στην Γαλλία 75.110 τ.μ. , οικία και αγροτεμάχιο στην Ευρυτανία, 3 αγροτεμάχια στα Χανιά σχεδόν 15.000 τ.μ., ενώ μεταξύ άλλων τραπεζικών λογαριασμών τής ανήκε και ένας με το ποσό 857.461 ευρώ στην Deutshe Bank. Τώρα, πώς γίνεται μία πολιτικός που σιτίζεται επί 32 χρόνια από το Δημόσιο κι έχει μια μεγάλη περιουσία να λέει στους πολίτες ότι ζούσαν πάνω από τις δυνάμεις τους και γι” αυτό πρέπει να τιμωρηθούν ζώντας πλέον με μειωμένες ή και καθόλου συντάξεις , με μειωμένους ή και καθόλου μισθούς, μόνο μία πολιτικός με λογαριασμό  857.461 ευρώ στην Deutshe Bank μπορεί να το εξηγήσει.

Γου: Η Ντόρα Μπακογιάννη – Μητσοτάκη είναι κόρη πρώην πρωθυπουργού, αδελφή βουλευτή και αρχηγού του κόμματος με το οποίο έγινε πρωθυπουργός ο μπαμπάς της, ενώ ο γιος της είναι περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας . Τώρα, πώς γίνεται να δηλώνει ότι παλεύει για την καθιέρωση της αξιοκρατίας στη χώρα, μία πολιτικός που έχει μπαμπά πρώην πρωθυπουργό, αδελφό… κτλ, κτλ., μόνο μία πολιτικός που σε φτύνει κατάμουτρα δίχως ίχνος ντροπής μπορεί να το καταλάβει.

Ας μην το κουράζω όμως. Δεν είναι μόνο η Ντόρα Μπακογιάννη που δηλώνει ότι απολαμβάνει τα χάλια μας, αρνούμενη κάθε ευθύνη στη δημιουργία τους. Είναι γενικό το κακό. Η «Πολιτική Τάξη» ανέκαθεν μας αντιμετώπιζε ως μαλάκες. Από το «Μαζί τα φάγαμε» και στο «Ήξεραν τι ψήφιζαν», κάπου χωράει και το «Καλά να πάθετε».  Η Δημοκρατία τους είναι σάπια. Αυτοί τη σάπισαν κι εμείς δεν αντιδράσαμε.

Δε μπορέσαμε να τους αλλάξουμε. Δε μπορέσαμε να τους υποχρεώσουμε να γίνουν υπεύθυνοι. Αντίθετα, καταναλώσαμε υπεύθυνα κάθε ποινή αυτομαστιγώματος που μας επέβαλλαν. Γι’ αυτό και αν προσέξετε, το πρόβλημά τους δεν είναι οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων, αλλά οι πολίτες που αρνούνται να συμμετέχουν στο παιχνίδι των εκλογών τους. Για όλα τούς φταίνε αυτοί. Και τους φταίνε αυτοί επειδή η «Πολιτική Τάξη» τρέμει μην έρθει κάποια στιγμή που τους όρους του παιχνιδιού θα τους βάλει η αποχή και δεν θα υπάρξει η νομιμοποίηση των εγκληματικών πολιτικών τους.

Σε καμία άλλη περίπτωση αυτοί δε θα αλλάξουν συνήθειες και πρακτικές. Είναι τόση η αλαζονεία και η βεβαιότητά τους ότι για πάντα θα μας χρησιμοποιούν ώστε όποτε μιλάνε για τους πολίτες θυμάμαι εκείνο το «Τη μία είχε κατάθλιψη το ζιγκλέρ και δεν έπαιρνε μπρος, την άλλη δάκρυζε η τσιμούχα, την τρίτη πόρδιζε η φλάντζα, ε, όσο και εάν την αγαπούσα, κάποτε κουράστηκα, σιχτίρισα, την έδωσα τη μηχανή και πήρα αυτοκίνητο».

Κάπως έτσι μας αντιμετωπίζουν. Τη μια τους μυρίζουμε, την άλλη τους βρωμάμε, την τρίτη ήμασταν μαλάκες που ψηφίσαμε ΠΑΣΟΚ και όχι ΝΔ, την τέταρτη ήμασταν βλαμμένοι που ψηφίσαμε ΝΔ, την πέμπτη «καλά να πάθετε που ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ», στο τέλος θα μας πουν ότι μας βαρέθηκαν και θέλουν άλλον λαό. Θα μας το πουν, να είστε σίγουροι. Τόσα μας έχουν πει και  μας πουλάνε τη δυστυχία για μονόδρομο, σιγά μη ντραπούν να μας πουν ότι δεν τους βολεύουμε άλλο πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου