ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 2 Απριλίου 2016

“Μάχαιραν έδωκες, μάχαιραν θα λάβεις"


Κάθε άποψη αμφισβήτησης της δυτικής «αθωότητας» γίνεται αμέσως αιρετική. Η τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην καρδιά της Ευρώπης προκάλεσε στους περισσότερους ανθρώπους τρόμο. Σε κάποιους όμως δημιούργησε προβληματισμό για τα συνεχή τρομοκρατικά χτυπήματα. 
Κάθε έκρηξη που σημειώνεται σε ευρωπαϊκό έδαφος ενισχύει τις ακροδεξιές τάσεις στις δυτικές κοινωνίες ενώ η ξενοφοβία ενισχύεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αμέσως βγαίνει από το συρτάρι της προπαγάνδας η θεωρεία του Σάμουελ Χάντινγκτον για την «Σύγκρουση των Πολιτισμών». Με αυτόν τον τρόπο ο κόσμος πείθεται πως η Ευρώπη είναι η καρδιά του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Μία καρδιά που απειλείται από τα μίσος και τον φθόνο των τζιχαντιστών που θέλουν να γυρίσουν την ανθρωπότητα σε έναν νέο Μεσαίωνα.
Με το παραπάνω σκεπτικό το μίσος διογκώνεται κι έτσι δυσκολεύεται ο κόσμος να δει καθαρά πως οι βόμβες με τα καρφιά που σκόρπισαν τον θάνατο στις Βρυξέλλες είναι το μπούμερανγκ όλων των δεινών που έχει προκαλέσει ο δυτικός ιμπεριαλισμός σε χώρες που σήμερα θεωρούνται ακόμα υπανάπτυκτες. Κανείς δεν περίμενε πως ο χρόνιος και συστηματικός διαμελισμός εθνών και κρατών από τον δυτικό κόσμο στο όνομα της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού, θα προκαλούσε τις σημερινές εκρήξεις. Με την εκμετάλλευση του πλούτου αυτών των λαών διατηρούταν μέχρι σήμερα υψηλό το βιωτικό επίπεδο της Δύσης, χωρίς όμως να αναλογιστεί κανείς πως κάποια στιγμή η βία θα χτυπούσε την πόρτα.
Κι όμως η δυτική κοινωνία εθελοτυφλεί. Μέσα στον πανικό των εκρήξεων υψώνονται νέοι φράχτες κι εξαπολύονται απειλές για πολέμους ενάντια σε πραγματικούς και υποτιθέμενους εχθρούς, τη στιγμή που η ελευθερία περιορίζεται για το καλό της ασφάλειάς μας.
Και δυστυχώς, οι παραπάνω αποφάσεις θα μας οδηγήσουν σε νέες εκρήξεις σε ευρωπαϊκά εδάφη…

  aplotaria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου