ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Νέο ρεκόρ παραστάσεων από το ευρω-τσίρκο ...

Μεγαλειώδεις παραστάσεις συνεχίζει να δίνει ο περιοδεύων θίασος του ευρω-τσίρκου. Το όσκαρ ηθοποιίας μοιράζεται αυτή τη φορά σε Ντάισελμπλουμ-Μοσκοβισί, που έπαιξαν μια μίνι παράσταση (υποτίθεται χωρίς να ξέρουν ότι τα μικρόφωνα είναι ανοιχτά), πιθανόν για να δώσουν "πάτημα" στον Τσίπρα να πάρει τα νέα σκληρά μέτρα που θέλουν, με αντάλλαγμα την περιβόητη ελάφρυνση χρέους.
Βέβαια, η όποια ελάφρυνση χρέους είναι τα ψίχουλα που πέταξαν στον Τσίπρα οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών, το διευθυντήριο του Βερολίνου και η μαφία του ΔΝΤ, (που έχουν απόλυτα κοινή γραμμή, άσχετα από το θέατρο που παίζουν), ώστε να περάσει όλα τα καταστροφικά μέτρα σύμφωνα με το Ελληνικό πείραμα.

Άλλωστε, πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο πολύς Σόιμπλε τους άδειασε κανονικά, λέγοντας πως η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους, είναι για το «πρεστίζ», όχι για την ουσία. Ο ψυχρός εκτελεστής Σόιμπλε, έχει μάθει ενίοτε να λέει την ψυχρή αλήθεια, ίσως και λόγω έπαρσης και αλαζονείας, αφού όλοι, στις παρωδίες που λέγονται eurogroup, κοιτάνε πως να τον "γλύψουν", όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, αποδόμησε άλλο ένα παραμύθι που πούλησε πρόσφατα η συστημική προπαγάνδα της ευρω-δικτατορίας, περί εξόδου της Κύπρου από το μνημόνιο. Όπως είπε στην ραδιοφωνική εκπομπή «Εντός/Εκτός» του ThePressProject :

Θα ήμουν ο πρώτος που θα πανηγύριζα αν η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έβγαιναν από το μνημόνιο, αλλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, απλά τέλειωσε η καταβολή δόσεων από το ESM. Τώρα ξεκινάει η μακρά και βασανιστική διαδικασία της αποπληρωμής του 95% των χρημάτων των δόσεων. Απλά, τέλειωσαν τα 'πακέτα'. Τώρα θα ξεκινήσουν νέα μέτρα. Μπήκαμε (η Ελλάδα) στη διαδικασία διαπραγματεύσεων 5-6 μηνών για να μην το περάσουμε αυτό το πράγμα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαστε εγκλωβισμένοι”.

Η μεγαλύτερη παράσταση βέβαια παίχθηκε στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, όπου η Τουρκία παζάρευε χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες και τη δυστυχία τους, ενώ οι ευρω-κλόουν προσπαθούσαν απλά να κρατήσουν ισορροπίες - βλέποντας και την μεγάλη άνοδο των φασιστών σε όλη την Ευρώπη - προκειμένου να μη χάσουν και άλλους ψηφοφόρους.

Αλλά όσες παραστάσεις και να παίξει το ευρω-τσίρκο, δύσκολα θα ανακόψει τις φυγόκεντρες τάσεις που το απειλούν και θα το οδηγήσουν, αργά ή γρήγορα, σε διάλυση. Δυστυχώς όμως, η Ελλάδα δεν φαίνεται να είναι προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου