ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

H πρώτη τεράστια βάση δεδομένων από την Ευρώπη, με φακέλωμα και σε ταξίδια

Δεν ξέρω πόσοι είναι οι άνθρωποι που αμφιβάλουν πως η Ευρώπη έχει μεταλλαχτεί σε ένα ναζιστικό και αντί-ανθρώπινο μέρος.

Η τεράστια βιομετρική βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί, κάνει ακόμα και αυτήν την έννοια του Big Brother να μοιάζει σαν παιδικό παραμύθι.

Με δεκάδες αφορμές, όπως το προσφυγικό, η «τρομοκρατία» και ένα σωρό άλλα, δημιουργείται σταδιακά η μεγαλύτερη βάση καταγραφής δεδομένων στον κόσμο.

Τόσο ισχυρή, που ως ακόμα και αυτή η NSA θα ζηλέψει.
ADVERTISEMENT

Θέλετε ένα ακόμα παράδειγμα για αυτό;

Δείτε:
– Υπάρχει περίπτωση να ταξιδέψεις λίαν συντόμως;
– Για πού;
– Με ποιον; / Με ποιαν;
– Από πού είσαι;
Σοκαρίστηκες με τις ερωτήσεις και τα στοιχεία που σου ζητούνται;

Δυστυχώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να εγκρίνει έναν νέο νόμο ο οποίος θα δημιουργήσει τις βάσεις δεδομένων αυτού του είδους των πληροφοριών για όλους όσους πετούν προς, από, ή ακόμα και εντός της Ευρώπης· ασχέτως του από πού κατάγεστε ή γιατί ταξιδεύετε.
Ως ένδειξη διαμαρτυρίας έχει δημιουργηθεί μια «κάρτα επιβίβασης» την οποία μπορείτε να στείλετε στα μέλη του κοινοβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητώντας τους να πουν «Όχι» στην οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Μητρώα Ονομάτων Επιβατών (αγγλιστί, Passenger Name Records ή, αλλιώς, PNR).

Τα Μητρώα Ονομάτων Επιβατών («Passenger Name Records») είναι το φακέλωμα όλων των επιβατών προκειμένου η κυβέρνηση να έχει πρόσβαση σε πολύ προσωπικές σας πληροφορίες, σχετικές με την ιδιωτική σας ζωή. Τα Μητρώα Επιβατών περιέχουν τα προσωπικά σας δεδομένα· ούτως ειπείν, τις πτήσεις για τις οποίες κάνατε κάποια κράτηση, με ποιους ταξιδεύετε, τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας και άλλα τέτοια «νόστιμα».

Στο πλαίσιο αυτού του νέου νόμου, όλα αυτά τα προσωπικά δεδομένα θα αποθηκεύονται αδιακρίτως από τις κυβερνητικές αρχές για τουλάχιστον πέντε χρόνια, καθιστώντας τα ευάλωτα σε κλοπή, κακή χρήση ή / και κατάχρηση.

Oι δε προσωπικές βλάβες που επιφέρουν – και τις οποίες, εσείς, υφίστασθε – κυμαίνονται από απάτες με πιστωτικές κάρτες, μέχρι σκιαγράφηση του προφίλ σας από την κυβέρνηση.
Και φυσικά, για μια ακόμα φορά περνάνε έναν νόμο με πρόσχημα την δική σας προστασία. Παρότι δεν έχουν παρουσιαστεί καθόλου στοιχεία στο κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που να δείξουν ότι η δημιουργία αυτών των μαζικών βάσεων δεδομένων θα βοηθήσει στο να «τσιμπάνε» τους τρομοκράτες και να προφυλάσσουν εσάς.

Η ιστορία έχει δείξει πως, τέτοιου είδους σκιαγράφηση ανθρωπίνων προφίλ και οικοδόμηση βάσης προσωπικών δεδομένων, πλήττει δυσανάλογα τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες και κοινότητες, όπως τις θρησκευτικές, τις εθνοτικές ή άλλες μειονοτικές ομάδες.
Και όμως, για μια ακόμα φορά επιχειρείται, και διόλου απίθανο να περάσει, η προτεινόμενη οδηγία PNR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει επ’ ουδενί λόγω

Πριν από τρία χρόνια, προσπάθησαν πάλι να περάσουν το κυβερνητικό φακέλωμα. Τότε, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε αυτό το μέτρο, θεωρώντας ότι είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος για την ιδιωτική ζωή των επιβατών. Σήμερα, όμως, ορισμένα μέλη του Κοινοβουλίου υποχωρούν, ενδίδοντας στις έντονες πολιτικές πιέσεις.
Η οδηγία για τα μητρώο PNR δεν ήταν η λύση (για την ασφάλεια, που φέρουν ως πρόσχημα) πριν από τρία χρόνια, και δεν είναι η λύση ούτε και σήμερα.

Όχι κι άλλη επιτήρηση· αρκετά πια.

Οι βάσεις δεδομένων επιβατών δεν είναι η απάντηση που χρειαζόμαστε. Δεν έχει σημασία πού ζείτε· ήρθε η ώρα να πείτε στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να πουν ΟΧΙ!
Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρέπει να προστατεύσουν την ιδιωτική ζωή, απορρίπτοντας την οδηγία PNR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε αυτό ήδη έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται αρκετοί φορείς όπως οι πιο κάτω και να γίνονται δικτυακά καλέσματα, όμως δεν είναι αρκετό:
– Ο Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων (ΕΕΠΔ, αγγλιστί, The EU Data Protection Supervisor) που ρόλος του είναι να διασφαλίζει ότι, κατά την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, τα όργανα και οι οργανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης σέβονται το δικαίωμα των πολιτών για προστασία της ιδιωτικής ζωής.
– Ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (The EU Fundamental Rights Agency)
– Η ομάδα εργασίας του άρθρου 29 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (The Article 29 Data Protection Working Party)
– Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υπεράσπισης των Ψηφιακών Δικαιωμάτων, European Digital Rights (EDRi).

Τώρα, φταίω εγώ που θα κάνω πάλι μνεία του Στάλλμαν; Εδώ και χρόνια τα λέει ο Richard Stallman:
Big Brother has no right to know where I travel, or where you travel, or where anyone travels.
δηλαδή:
Ο «Μεγάλος Αδελφός» δεν έχει το δικαίωμα να γνωρίζει πού ταξιδεύω, ή πού ταξιδεύει γενικότερα ο καθένας από εσάς.
Γιατί, Big Brother is WWWatching You!
Τελικά, η τεχνολογία αντί να χρησιμεύει προς όφελος της ανθρωπότητας, καταντάει ένα ακόμα όπλο στα χέρια της εξουσίας. Αυτό δεν πρέπει να το ανεχτούμε. Τον φασισμό τον πολεμήσανε πριν δεκαετίες οι πρόγονοί μας και τον τσάκισαν.
 kollectnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου