ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Πριν ψηφίσω... μην ξεχάσω τα έργα της ΝΔ

Όσο και αν προσπαθεί ο Μεϊμαράκης, ο λαός δεν μπορεί να λησμονήσει τα ερείπια που άφησε πίσω της η ΝΔ του Σαμαρά του Βορίδη και του Άδωνι

Όχι ο λαός δεν έχει κοντή μνήμη. Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σήμερα μας καλεί να ψηφίσουμε τη Νέα Δημοκρατία για να υπάρξει, όπως λέει, πολιτική σταθερότητα στον τόπο.

Ποια Νέα Δημοκρατία όμως; Αυτή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του κ. Σταύρου Παπασταύρου, των κυρίων Μάκη Βορίδη -Άδωνι Γεωργιάδη και των άλλων πρώην υπουργών που υμνούσαν τις επιλογές της τρόικα και έριξαν κατά 40% το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων;

Αλήθεια ο κ. Μεϊμαράκης, παρά το γεγονός ότι μπορεί να ισχυρίζεται πως δεν κυβέρνησε αυτός τα χρόνια των Μνημονίων όντας πρόεδρος της Βουλής –παρά το γεγονός ότι και αυτός ψήφιζε- εμφανίζεται πρόθυμος να καλύπτει τα ερείπια που άφησε πίσω του ο κ. Σαμαράς; Ή μήπως θέλει να ξεχαστεί ποια Ελλάδα παρέδωσε ο προκάτοχος του στις προηγούμενες εκλογές.

Η Ελλάδα του «success story» και της «Εθνικής Αξιοπρέπειας» που άφησε πίσω του ο κ. Σαμαράς με συμπαραστάτη του τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο καταγράφεται με γλαφυρό τρόπο μέσα από τους ακόλουθους αριθμούς:

- Περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια άτομα βρέθηκαν κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας, με βάση το εισόδημα του μεσαίου νοικοκυριού, ενώ επιπλέον, 3,8 εκατομμύρια άτομα βρέθηκαν σε κίνδυνο απόλυτης φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας, με βάση την έρευνα εισοδημάτων και συνθηκών διαβίωσης.

- Η Ελλάδα σύμφωνα με την Eurostat βρέθηκε στην χειρότερη θέση στην ΕΕ-28 όσον αφορά τον κίνδυνο φτώχειας, ενώ συγκαταλέχθηκε στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια (23,1%) σε ποσοστά χειρότερα κι από αυτά της Ισπανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας.

- Τα νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα κάτω από 750 ευρώ αυξήθηκαν κατά 451,3% την 5ετία 2010 -2014!

- 243% αυξήθηκαν οι άνεργοι από το 2010.

-Παράλληλα, τα εισοδήματα των νοικοκυριών συγκριτικά με το 2010 συρρικνώθηκαν κατά 50%.

-Η φορολογική επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων αυξήθηκε έως και 8 φορές από την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο το 2010, και των ελεύθερων επαγγελματιών έως και 10 φορές!

- Στο θλιβερό ποσοστό του 15,9% έφτασε στην Ελλάδα ο αριθμός των παιδιών που ζουν κάτω από το εθνικό όριο φτώχειας, όταν οι τρεις πρώτες χώρες (Ισλανδία, Φινλανδία, Κύπρος) έχουν ποσοστά από 4,7 έως 6,1%.

- Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από ΕΛΣΤΑΤ και ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, κάθε εβδομάδα έβλεπαν την πόρτα της εξόδου 3.800 συνάνθρωποί μας. Για να ακριβολογούμε, έμεναν στο δρόμο από την μια στιγμή στην άλλη δεκάδες χιλιάδες πολίτες, οικογενειάρχες με παιδιά.

-Η μαύρη σελίδα του success story καταγράφεται πλήρως στα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας που σκαρφάλωσαν κατά 42,8% μέσα σε μια οκταετία, ενώ ακόμα πιο τραγικό για ευρωπαϊκή χώρα -ή για χώρα που θέλει να αποκαλείται ευρωπαϊκή- αποτελεί το γεγονός ότι το 20% του πληθυσμού των παιδιών δεν εμβολιάζεται.

-Το Εθνικό Σύστημα Υγείας συνετρίβη από τις επιλογές των κ. Γεωργιάδη και Βορίδη με τους πολίτες να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους. Η κοινωνική πρόνοια γκρεμίστηκε σε ένα βράδυ για να εξοικονομηθούν χρήματα αφού η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αρνήθηκε να τα βάλει με τα «συμφέροντα» και την «ελίτ εξουσίας».

Αυτός είναι ο «παράδεισος» που δημιούργησε ο κ. Σαμαράς εκτελώντας με «θρησκευτική» ευλάβεια τις εντολές της Κριστίν Λαγκάρντ, του Πολ Τόμσεν και της Άνγκελας Μέρκελ.

Και φυσικά, ποιος μπορεί να ξεχάσει μια σειρά σκανδάλων που έχουν περάσει μέσα στο ιστορικό DNA της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αμαυρώνοντάς την και δημιουργώντας σκιές που είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχαστούν ή να απαλειφθούν.
Να μιλήσει κάποιος για τη Siemens, να μιλήσει για τη φυγή του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Γερμανία και του υπαρχηγού του Χρίστου Καραβέλα στην Ουρουγουάη. Είναι προφανώς μια υπόθεση για την οποία χρειάστηκε και η αγαστή συνεργασία του συστήματος διαπλοκής που υπήρχε μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά το σκάνδαλο και η δραπέτευση έσκασαν στα... χέρια της ΝΔ.
Να μιλήσει επίσης για τα δομημένα ομόλογα, για τους κουμπάρους, για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ή ακόμη για το σκάνδαλο των σκανδάλων τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας που ξεπερνούν τα 5 δις. Ευρώ. Μια υπόθεση που μόλις ανοίγει και οι αποκαλύψεις αναμένεται να κάψουν πολλούς πολιτικούς της τελευταίας 15ετίας αλλά και φίλους τους, διαπλεκόμενους επιχειρηματίες.
Και τώρα θέλουν ο ελληνικός λαός απλός να ξεχάσει. Σα να μην συνέβη απολύτως τίποτα, σα να μην έζησαν τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ.
Ακόμα κι αν ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης δεν συμμετείχε σε αυτό το πάρτι -στο οποίο σερβίρονταν η φτώχεια για τους πολλούς και ο πλουτισμός για τους λίγους, τους ολιγάρχες και τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες- οφείλει να δώσει εξηγήσεις για όλους όσοι συμμετείχαν στη διάλυση της χώρας και τους οποίους εξακολουθεί να σέρνει στο άρμα της ΝΔ. (ΣΧΟΛΙΟ Α.Α.: Φυσικά οι αποκαλύψεις που έρχονται για τα μούτρα του ψευτόμαγκα που στην πραγματικότητα είναι λουλού, από τον κουμπάρο Καρούζο μέχρι τις μπροστάντζες και τα υποβρύχια, αποδεικνύουν ότι όχι μόνο συμμετέχει στο πάρτι της διαφθοράς αλλά πρωταγωνιστεί.)
Με ποιους θα κυβερνήσει ο κ. Μεϊμαράκης αν και εφόσον η ΝΔ έρθει πρώτο κόμμα στην εκλογική αναμέτρηση; Είναι μια απάντηση που αποφεύγει επιμελώς να δώσει.
Αυτή την Ελλάδα της μνημονιακής ΝΔ τη ζήσαμε και τη ζούμε ακόμη... χωρίς κάποιος να μπορεί να μας διαβεβαιώσει για πόσα ακόμα χρόνια θα τη ζούμε.
Πόσες γενιές έχει σκοπό να θυσιάσει ακόμα το πολιτικό προσωπικό της χώρας για να μεταφέρει στο μέλλον ένα χρέος που δεν είναι ούτε βιώσιμο, ούτε διαχειρίσιμο;
Για όλα τα παραπάνω ο «νέος» αρχηγός της ΝΔ δεν είπε τίποτα ούτε στις ομιλίες του, ούτε στα δύο τηλεοπτικά debate.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου