ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Απόστολος θέλει Κοκό

Γράφει ο mitsos175.

Το φίδι είναι ευέλικτο. Αν είναι μάλιστα ιοβόλο γίνεται επικίνδυνο. Όλοι οι υποψήφιοι της ΝΔ είναι δηλητηριώδεις έχιδνες. Με μια διαφορά από τα ερπετά. Τα φίδια είναι χρήσιμα, τρώνε τους αρουραίους και συμβάλουν στην ισορροπία του περιβάλλοντος ενώ οι ανισσόροποι κηφήνες καταστρέφουν τα πάντα γύρω τους εκτός των τροκτικών που τρώνε το δημόσιο χρήμα.

Το πρόβλημα της ΝΔ είναι δομικό, βρίσκεται στην ιδεολογία της. Κόμμα του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας θα ακολουθήσει την πιο αντιλαϊκή πολιτική υποταγής στους τοκογλύφους, ανεξαρτήτως αρχηγού. Εν τούτης το πρόσωπο ενός συμπαθούς τσοπάνη θα κάνει περισσότερα γίδια να πάνε πιο ήσυχα στο σφαγείο του Μνημονίου.

Η ευελιξία του Περιφερειάρχη είναι μεγαλύτερη των άλλων υποψηφίων. Μάλιστα τον θεωρώ φαβορί εφόσον είναι ο πιο αδίστακτος. Οι νεοδημοκράτες βγάζουν αρχηγούς τους χειρότερους.

Ο Τζιτζικώστας ιδεολογικά είναι υπέρ της μοναρχίας, ανήκει σε μια ομάδα που δύσκολα μπορεί να μετρηθεί μετά το 1974, αλλά υπάρχει και δρα σιωπηλά μέσα στη γαλάζια πολυκατοικία. Διατηρεί εντούτοις άριστη σχέση με τον Καραμανλή, αν και οι νοσταλγοί της παλινόρθωσης δεν βλέπουν με καλό μάτι τον Καραμανλισμό, ακριβώς λόγω της στάσης του ιδρυτή της ΝΔ στο δημοψήφισμα του 1974.

Όμως ο Περιφερειάρχης είναι πρακτικός. Θέλει να τα έχει καλά με όλες τις φυλές της ΝΔ. Θα έλεγα σίγουρα ότι είναι με το εαυτό του, αλλά δε διστάζει να συνάψει συμμαχίες και να τις ακυρώσει με χαρακτηριστική άνεση.

Οι σχέσεις του με το Σαμαρά αρχικά ήταν πολύ καλές. Στενός φίλος του Πανίκα δεν δίστασε να τον αποκηρύξει όταν αυτό εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του. Η συμμαχία του με το Σαμαρά κράτησε μέχρι ο τέως αρχηγός της ΝΔ, να τον προτείνει στο δήμο Θεσσαλονίκης κι όχι στην Περιφέρεια την οποία ήθελε ο ίδιος. Ο Τζιτζικώστας τον παράκουσε, κατέβηκε ως "αντάρτης" κι εκμεταλλευόμενος τις αστοχίες του ΣΥΡΙΖΑ, τη δυσαρέσκεια για το Σαμαρά και την συγκυρία βγήκε ξανά Περιφερειάρχης. Τα ρουσφέτια που έκανε έπαιξαν φυσικά το ρόλο τους, όπως κι η απόφαση του Καραμανλή να στείλει μήνυμα στον Αντώνη για το ποιός ελέγχει το μαντρί.

Η ΝΔ θα κάνει επικοινωνιακή στροφή, θα προσπαθήσει να πείσει πως τάχα άλλαξε. Αυτό δεν μπορεί να το πετύχει ούτε με το Μεϊμαράκη που κάηκε, ούτε φυσικά με τον Κούλη ή το Βορίδη. Άλλωστε όλοι αυτοί ψήφισαν Προσωπικά το Μνημόνιο του Τσίπρα. Θέλουν λοιπόν ένα δήθεν "νέο" που έχει όμως τις πιο αναχρονιστικές αντιλήψεις. Το σύστημα μάλλον θα τον αβαντζάρει αφού η ευελιξία του μπορεί να συγκολλήσει για λίγο τα κομμάτια της δεξιάς. Αν βγει άλλωστε ο Μητσοτάκης, όσοι μπήκαν με το Σαμαρά θα φύγουν αμέσως. Διάσπαση θα γίνει επίσης αν βγει κάποιος εκλεκτός του Αντώνη, ώστε να λειάνει το δρόμο της επιστροφής του. Η οικογένεια του Επίτιμου δεν πρόκειται να ανεχθεί κάτι τέτοιο.

Φυσικά με την ανάληψη της αρχηγίας θα φανεί το πόσο αδίστακτος εγωιστής είναι καθώς κι όλα τα μειονεκτήματα τα οποία είναι πάρα πολλά. Όμως η λαϊκίστικη δεξιά θα ανασυνταχτεί σε ένα ακόμα πυροτέχνημα.

Η ΝΔ ετοιμάζεται για νέα επίθεση μετά την εκλογή τσοπάνη όποιος κι αν είναι αυτός κι αυτή η κατάσταση δεν προμηνύει τίποτα καλό. Σε συνδυασμό με την πολιτική που θα ακολουθήσει ο φιλελεύθερος πλέον ΣΥΡΙΖΑ τα συμφέροντα κάνουν κόλπα που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε αλλαγή του πολιτεύματος προς το χειρότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου