ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Οσονούπω…

by Sotos


Τους καταλαβαίνω τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν να φύγει η προηγούμενη κυβέρνηση (με ό,τι μέσο διέθεταν, όποιο κι αν ήταν αυτό: συμμετοχή στις πορείες, ανοιγμένο κεφάλι δικό σου ή του διπλανού σου, εθελοντική εργασία σ’ ένα κοινωνικό ιατρείο, όλο κι όλο ένα μοναχικό πληκτρολόγιο ή, έστω, μόνο μια ψήφος· και για κάποιους όλα αυτά μαζί, και άλλα). Είχαν δει κάποιαν ελπίδα σε μιαν άλλη κυβέρνηση.

Ήρθε όμως η κατραπακιά από τις Βρυξέλλες κι έκανε την ψυχή τους θρύψαλα. Με την ψυχή τους θρύψαλα, βάλλουν τώρα κατά πάντων.

Έτσι πάει, άμα διαλυθείς ψυχικά. Οι σαμαροβενιζέλοι και οι αδωνηδοβορίδηδες αφήνονται έρημοι στο μεταθανάτιο πουργκατόριο, για να γίνει σε μια νύχτα ο Αλέξης Τσίπρας άνθρωπος που πούλησε την ψυχή του στο διάβολο, η Νάντια Βαλαβάνη αρχιλαμόγιο που ειδοποιούσε μάνα της και ξαδέρφια της να σηκώσουν τα λεφτά τους από την τράπεζα, ο Γιάνης Βαρουφάκης υπόδειγμα αποδιοπομπαίου τράγου κ.τ.λ. Κι όσο ο Αλέξης Τσίπρας δεν τους καλύπτει, τόσο θεριεύει κι η θεωρία ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε πουλήσει την ψυχή του από καιρό.

Τα βοθροκάναλα που χρόνια τώρα παίζουν πρόστυχα με την ψυχή μας την ξέρουν άραγε αυτή μας την ψυχική κατάσταση; Την ξέρουν, αλλά δεν έχει σημασία. Είτε την ξέρουν, είτε δεν την ξέρουν, έχουν το θέμα των αδειών μπροστά τους, και, σε κάθε περίπτωση, θα έκαιγαν όποιον θεσπίζει άδειες, με όση λύσσα τους έχει απομείνει. Απρόσμενος σύμμαχος στο πλευρό τους όποιος διακινεί την πονηρή και ύπουλη ιδέα ότι ο Αλέξης Τσίπρας, αφού έχει πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο, τα έχει βρει και με τους καναλάρχες. Αλλά… Πόσοι είναι, εδώ που τα λέμε, εκείνοι που το πιστεύουν αυτό; Και πόση βάση μπορεί να έχει μια τέτοια θεωρία; Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Τα άλλα κόμματα; Αλήθεια, τι γίνεται με τα άλλα κόμματα;

Παραμιλάνε. Αυτό γίνεται. Η Φώφη ζητάει από τον Τσίπρα να διαγράψει τον Βαρουφάκη. Τρίχες! Και τι έγινε; Ο Βαγγέλας ζητάει να κληθεί ο Βαρουφάκης στην Εξεταστική για τα Μνημόνια. Τρίχες! Και τι έγινε; Ο Ποταμάκης ζητάει λίγο από όλα. Όχι τρίχες. Περούκα ολόκληρη!

Μια ωραία Κυριακή όμως, οσονούπω, θα μπούμε πίσω από το παραβάν. Οι τρεις τους αυτοί θα έχουν ήδη σκοτωθεί αναμεταξύ τους, για να μοιραστούν ένα 33% το πολύ. Και το ίδιο απόγευμα που θα ανοίξουν οι κάλπες θα τελειώσει το καλαμπούρι.

Διότι μπορεί να κάνει κανείς πολλά με την ψήφο του. Ακόμα και να μετανιώνει μια ζωή και να αυτομαστιγώνεται σαν καπουτσίνος μοναχός. Αλλά κανένας δεν διαλέγει να σκοτώσει ο ίδιος με τα χέρια του την τελευταία του ελπίδα. Εκτός πια αν, μαζί με την ψυχή του, έχουν γίνει θρύψαλα και τα μυαλά του. Ή αν δεν έχει βρει το σθένος απλώς να τα τινάξει στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου