ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

3 μέρες μετά: ​ Προς ΣΥΡΙΖΑίους κυβερνητικούς επιστολή


ilias 1Νομίζω πως τα πολλά λόγια περιττεύουν. Πριν από λίγα –πολύ λίγα– 24ωρα ψηφίσαμε «ΟΧΙ». Το 62% του Ελληνικού λαού βροντοφώναξε – εκβιαζόμενο από όλους κι από παντού – «ΟΧΙ».


Επειδή σας βλέπω όλους ​κυβέρνηση ​ κι αντιπολίτευση αληθινά αναστατωμένους να ψάχνετε να βρείτε τι ακριβώς σημαίνει αυτό το «ΟΧΙ», λέω να σας βοηθήσω λιγάκι πριν αρχίσω τα μπινελίκια.
Για τα ξεμωραμένα καθάρματα που ηγούνταν στην εκστρατεία του «ΝΑΙ», το «ΟΧΙ» σήμαινε μέχρι το κλείσιμο της κάλπης την περασμένη Κυριακή αποδοχή του GRexit και της επιστροφής της χώρας στην δραχμή.
Τώρα άλλαξαν το τροπάρι και από μόνο του αυτό δείχνει ξεκάθαρα πως οι άνθρωποι αυτοί είναι ο ορισμός του σιχάματος και της βρωμιάς. Δεν αξίζουν κανένα απολύτως επιχείρημα, μονάχα μια ροχάλα στην καλοξυρισμένη τους μούρη.
Για τους ηγέτες όμως του «ΟΧΙ» –και φυσικά αναφέρομαι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ– φαίνεται πως παραμένει ακόμα ένα ερωτηματικό η ερμηνεία της ψήφου του Ελληνικού λαού. Ας επιχειρήσω να τους βοηθήσω λιγάκι:

1o Οι περισσότεροι από εσάς λένε ότι το «ΟΧΙ» σήμαινε καταδίκη της λιτότητας και άρνηση κάθε πολιτικής που οδηγεί σε περαιτέρω​,​ μη αναστρέψιμη ύφεση την οικονομία και σε μαρασμό την κοινωνία. Αν είναι έτσι βρε κορίτσια, πώς θα δεχτείτε τώρα ένα ηπιότερο «σχέδιο Γιούνκερ», πώς θα ξαναβάλετε στο τραπέζι τις 47 σελίδες που η κυβέρνηση σας παρουσίασε στο eurogroup πριν δεχτεί την κρυάδα του μαφιόζου από το Λουξεμβούργο; Φτάνει μια υπόσχεση για εξέταση του ζητήματος του χρέους τον Οκτώβριο;

2o Αν στο ερώτημα του δημοψηφίσματος που οι ίδιοι διοργανώσατε μια βδομάδα νωρίτερα, προσθέτατε την παράγραφο «αν οι θεσμοί δεν υποχωρήσουν από τις θέσεις τους κι εξακολουθούν να επιμένουν σε υφεσιακά μέτρα απειλώντας την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, η κυβέρνηση θα πρέπει να υποχωρήσει – θα πρέπει ​δηλαδή ​να υπογράψει μια άλλη απεχθή συμφωνία – ναι ή όχι;», έχετε την εντύπωση ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα ήταν πολύ διαφορετικό από το 62-38; Κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα ήταν. Το ξέρετε καλά κι εσείς, το ξέρουν καλά και οι «θεσμοί» με τους υποτακτικούς τους. Το ξέρετε όλοι καλά κι ας σφυρίζετε τώρα αδιάφορα, κοιτώντας ο ένας αριστερά κι ο άλλος δεξιά. Το 62% του Ελληνικού λαού ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ότι η χώρα πρέπει να μείνει στο ευρώ πάση θυσία και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ να αποφασίσετε την έξοδο από την ευρωζώνη αν αυτό επιτάσσει η αξιοπρέπεια και η υπευθυνότητα απέναντι στην ιστορία και το μέλλον του τόπου. Μην κάνετε πως δεν ακούτε τώρα.

3o Δεν πέρασαν 3 ημέρες από το δημοψήφισμα κι αρχίσατε ξανά την μυστική διπλωματία. Πέπλο μυστηρίου ξανά! Λοιπόν, κύριοι της κυβέρνησης, αν νομίζετε ότι δεν υπάρχει ούτε προετοιμασία ούτε δυνατότητα για ένα επιτυχημένο GRexit και πιστεύετε ότι πρέπει να υπογράψετε νέο μνημόνιο, να βγείτε να το πείτε. Αν η συμφωνία που ετοιμάζετε είναι σκατά, θα βρωμίσει. Δεν βρωμάνε του Γιούνκερ και μυρίζουν τα δικά σας. Προσπαθήστε τουλάχιστον αυτή την φορά να εξηγήσετε επακριβώς την συμπεριφορά σας. Ο Ελληνικός λαός μπορεί να κατανοήσει κάποιες υποχωρήσεις για λόγους τακτικής, Ο Ελληνικός λαός δεν είναι ηλίθιος και αντιλαμβάνεται ποιες είναι οι διεθνείς ισορροπίες δυνάμεων κι αν δουλεύουν υπέρ ή ενάντια στην χώρα.

4o Εκείνο που ΔΕΝ θέλει να καταλάβει –κι ούτε πρόκειται να αποδεχθεί ποτέ– είναι τις υποχωρήσεις και τις καθυστερήσεις στο εσωτερικό μέτωπο. Γιατί ξέρει ότι στο μέτωπο εντός της χώρας το πάνω χέρι το έχει η κυβέρνηση. Ιδίως, μετά την επιβολή των capital controls, το χέρι της κυβέρνησης μπορεί να γίνει σαν το χέρι του τιμωρού θεού και να συντρίψει κάθε λαμόγιο της διαπλοκής κάθε σκουλήκι που έχει κάνει την προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλων επικερδή επιχείρηση. Αλήθεια ρε παλικάρια, θέλετε να συντρίψετε τα παράσιτα, την διαπλοκή, τα παλιά και τα καινούργια τζάκια; Ναι ή όχι; Κι αν πράγματι το θέλετε, γιατί βαδίζετε σαν την χελώνα; Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, εκεί θα κριθείτε. Η χώρα θα βγει από το ευρώ ό,τι κι αν κάνετε εσείς ή κάποιοι άλλοι επειδή τα νούμερα ΔΕΝ βγαίνουν. Ο λαός θα βουλιάζει μέσα στην οικονομική ανέχεια τα επόμενα 20 με 30 χρόνια είτε έχει στις τσέπες του ευρώ, είτε έχει στις τσέπες του δραχμές.

Το αληθινό ερώτημα, όμως, ​είναι το εξής: Θα αλλάξει τίποτα στο σάπιο βασίλειο της Δανιμαρκίας ή όχι.

Θα μπορέσω ποτέ να σκεφτώ εγώ κι όλοι όσοι φύγαμε από την Ελλάδα ότι αξίζει να επιστρέψουμε πίσω στην χώρα μας και να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε –και με πολύ λιγότερα χρήματα– γιατί έπαψαν να ​έχουν την πραγματική εξουσία ​
οι ψεύτες και οι λωποδύτες;

Θα σκεφτούν άραγε τα νέα παιδιά που ετοιμάζονται να φύγουν πως είναι προτιμότερο να μείνουν στον πανέμορφο τόπο τους και να δημιουργήσουν –κι ας κερδίσουν λιγότερα χρήματα– επειδή θα υπάρξει επιτέλους αξιοκρατία και δικαιοσύνη στην χώρα τους;

Ο λαός δεν νοιάζεται ούτε για το ευρώ, ούτε για την δραχμή. Νοιάζεται όμως για το τι θα κάνετε εσείς.

Κι αν αληθεύει φιλαράκια πως ο μαφιόζος από το Δουκάτο πιέζει για την φορολόγηση των εφοπλιστών -κι εσείς αντιδράτε χρησιμοποιώντας τα «επιχειρήματα» όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων-, είστε πραγματικά για πολλές ροχάλες.

Έχω ακούσει μάλιστα μερικά στελέχη σας να σιγοψιθυρίζουν ότι «ο Καμμένος αντιδρά στην φορολόγηση των εφοπλιστών και απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση»!

Να την ρίξει ρε! Το πιο σάπιο κομμάτι του κομπραδόρικου, παρασιτικού, αμόρφωτου, πειρατικού Ελληνικού καπιταλισμού θα φορολογηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου επειδή το ζητάνε οι ξένοι και εσείς λέτε όχι;

Τα καθάρματα οι εφοπλιστές «έκτισαν» κοντά 350 βαπόρια σε Κίνα και Νότια Κορέα τα χρόνια τη​ς​ χρεοκοπίας και των μνημονίων.

Ούτε ένα βαρκάκι στα ναυπηγεία στην Ελλάδα που χαροπαλεύουν.

Ας φορολογηθούν επιτέλους κι αν τους ενοχλεί η φορολόγηση στην Ελλάδα ας κατεβάσουν την Ελληνική σημαία από τα πλοία τους, κι ας υψώσουν την Τούρκικη ή το σώβρακο του Μαρινάκη!

Ποσώς με ενδιαφέρει! Σε λίγο θα αντιδράσετε ​-επειδή ο Καμμένος λατρεύει την ορθοδοξία και τους παπάδες-, αν ο Σόιμπλε σας ζητήσει επιτακτικά τον διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος!​
Ήμαρτον.​

Συνέλθετε! Σοβαρευτείτε! Ο λαός ψήφισε ταξικά –85% «ΟΧΙ» στο Πέραμα και 85% «Ναι» στην Εκάλη– και σας ζήτησε να συγκρουστείτε με το κατεστημένο και τα τσοπανόσκυλα του.

Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός του «ΟΧΙ» να ξεπλένει στο συμβούλιο των αρχηγών καθάρματα τύπου Θεοδωράκη, Μεϊμαράκη και Φώφης, μια μόλις ημέρα μετά το δημοψήφισμα.

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ! Αν δεν έχετε τα κότσια ή την θέληση να βγάλετε την χώρα από την μέγγενη του ευρώ, να το πείτε καθαρά.

Αν υπογράψετε τα μνημόνια που θέλουνε, κατεβάστε τουλάχιστον το κεφάλι και ζητήστε συγνώμη από τον λαό που σας στήριξε.

Σηκώστε όμως τα μανίκια και λερώστε – ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! – τα χέρια σας.

​Ο τόπος διψά για δικαιοσύνη. ​

Ο τόπος πρέπει επειγόντως να ξεβρομίσει. Ο «Αχόρταγος» έχει πολλά δρομολόγια μπροστά του.​

Φιλιά από την Εσπερία Ηλιας

Υ.Γ.1 Τελικά, από ό,τι φαίνεται, θα τους πνίξει το ​»​τσουνάμι​»​ από τα χρηματιστήρια της Κίνας και την φούσκα που σκάει. Ποιο GRexit και αηδίες. Τις επόμενες βδομάδες θα γίνει ο κακός χαμός. Το χειρότερο στους Σόιμπλε και τις Μέρκελ του κόσμου τούτου, εύχομαι.​ Να μην υπάρχει Κινέζος που να αγοράζει της BMW και τις Mercedes τους!​

Υ.Γ.2 Συγνώμη για την πολυλογία.
(Αγαπητέ Ηλία, respect. Να είσαι καλά.)
pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου