ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Παρακολουθώντας τον Σταύρο Θεοδωράκη στον Ενικό

Ένα κράμα πολιτικής ανυπαρξίας και νεοφιλελεύθερης χυδαιότητας


Του Θάνου Ν. Νασόπουλου


Παρακολουθώντας προχθές τον Σταύρο Θεοδωράκη στον Ενικό , ανάμεσα σε αυτόν τον οργασμό ηλιθιότητας, κατάφερα με μεγάλη προσπάθεια να απομονώσω μια φράση.

Το μεγαλύτερο λάθος του Τσίπρα μέχρι τώρα είναι ότι κατάφερε σε 3 μήνες να μην έχει απολύτως κανέναν σύμμαχο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είπε ο Σταύρος. Με λίγα λόγια το 19-0 του Σαμαρά έγινε 18-1 από τον Τσίπρα. Οι συμμαχίες που έχτισε ο Αντώνης και ο Βαγγέλης με τόσο κόπο και διπλωματία γκρεμίστηκαν εν ριπή οφθαλμού από την σημερινή κυβέρνηση . Και αυτό, κατά τον Σταύρο, είναι το μεγαλύτερο λάθος , που ίσως δε αποβεί και μοιραίο.

Ένας συμπολίτης μας από το κοινό, αφού μεσολάβησαν οι κλασικοί ανόητοι με τις ανύπαρκτες ερωτήσεις σιγόντο που συνέθεσαν μια ατμόσφαιρα αναπάντητων ανοησιών από έναν εθελοντή ανόητο πολιτικό αρχηγό ,έκανε επιτέλους μια σωστή ερώτηση/τοποθέτηση. Κύριε Θεοδωράκη, του είπε, πως περιμένετε να έχει συμμάχους ο Τσίπρας, σαν αυτούς που είχε ο Σαμαράς, από τη στιγμή που ένας έλεγε ναι σε όλα και ο άλλος αντιστέκεται στα καταστροφικά ναι των προηγούμενων;

Η πολιτική ανοησία, η ιδεολογική ανυπαρξία, σκέφτηκα, είναι χαρακτηριστικό της πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης. Ο Σταύρος για παράδειγμα πιστεύει πως θα σώσει τη χώρα με ίδρυση 2 ιδιωτικών Πανεπιστημίων που θα δέχονται ξένους φοιτητές . Για τους ντόπιους είχε ακόμα πιο λαμπρή ιδέα. Την είχε διατυπώσει προεκλογικά. Την ίδρυση Πανεπιστημίου που θα ειδικεύεται στο ελληνικό λάδι . Άβυσσος το μυαλό του νεοφιλελεύθερου μεταρρυθμιστή..

Αυτός ο ανύπαρκτος εντολοδόχος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Μπόμπολα, έρχεται να συγκεντρώσει από όλη την υπόλοιπη αντιπολίτευση- του ευρώ πάση θυσία -ολόκληρη την πολιτική ανυπαρξία, βουτηγμένη όμως στην καταστροφική νεοφιλελεύθερη χυδαιότητα.

Γιατί δεν είσαι απλά ανύπαρκτος όταν πιστεύεις πως με σύνθημα ευρώ πάση θυσία θα μπορέσεις να διαπραγματευτείς αποτελεσματικά. Είσαι και ψεύτης. Δεν είσαι απλά ανύπαρκτος όταν 3 μήνες μετά την εκλογή της κυβέρνησης Συριζα-Ανελ ονειρεύεσαι κεντροαριστερές κυβερνητικές συνθέσεις, έπειτα από πολυάριθμες υπόγειες συνομιλίες πραξικοπηματικού χαρακτήρα. Είσαι και διαπλεκόμενος .
Η ουσία λοιπόν της διαφοράς της σημερινής κυβέρνησης με τους ευρωλάγνους κομματικούς φορείς της αντιπολίτευσης κρύβεται σε αυτό το 18-1. Γιατί Σταύρο μου, το 19-0 , δεν είχε 19 χώρες σε αρμονική συνεργασία χωρίς τον παραμικρό αντίπαλο. Αυτό το 0 ήταν όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί, οι απλοί καθημερινοί πολίτες που χειμάζονται, βρίσκονται σε απόγνωση. Και το 19 σχηματικό είναι, μην νομίζεις. Αυτό το 19 χωράει 19 κυβερνητικές συνθέσεις, 22 τράπεζες, 150 μονοπώλια, 420 κομματικούς φορείς ακόμα, την φίλη μας την Αμερική, την σιχαμένη νεοφιλελεύθερη φάρα σας με λίγα λόγια που προσπαθεί να προστατέψει και να αναπτύξει τα καπιταλιστικά θυσαυροφυλάκια της.

Και η νεοφιλελεύθερη βλακεία έγινε trend και στο διαδίκτυο. Μετριοπαθείς, ευρωπαϊστές αρθρογράφοι από το ευρύτερο πολιτικό κέντρο (;) , επιφανείς καλλιτέχνες (;) και ο λοιπός ευρωπαϊκός συρφετός το γνωστό παρεάκι του Σταύρου ,κουνάνε το δάχτυλο στην κυβέρνηση για τον πιθανό ευρωπαϊκό εκτροχιασμό. Παρακαλάνε για μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα για να σωθεί η χώρα .
Δεν μου κάνει εντύπωση, τα σκυλιά ακολουθούν αυτόν που τα ταΐζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου