ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

«Καθαρίστριες με μπαλτάδες, χάνιμπαλ με δαμασκηνά ξιφίδια»



Του Απόστολου Λυκεσά στο www.alterthess.gr


Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό Σκάι, η γιορτή των καθαριστριών που επιστρέφουν στην εργασία τους ήταν ένα «κυβερνητικό show». Η λέξη «show» καταδεικνύει ότι ήταν κάτι ψεύτικο, στημένο, οργανωμένο έτσι, που καμιά αλήθεια δεν περικλείει. Δεν φτάσανε στο σημείο βέβαια να πούνε στο ρεπορτάζ ότι η κυβέρνηση συγκέντρωσε εκεί με το ζόρι τις καθαρίστριες να πανηγυρίσουν. Αποφύγαμε μάλιστα τα χειρότερα καθώς θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι το σοβιέτ των καθαριστριών υποχρέωσε τους καημένους υπουργούς να προσέλθουν εκόντες άκοντες να γιορτάσουν με το ζόρι. 
Δεν χρειάζεται, θαρρώ, να εξηγήσει κάποιος ότι είχαν κάποιο λόγο να γιορτάσουν οι καθαρίστριες μετά από τέτοιας έντασης αγώνα που κατέληξε στη δικαίωσή τους. Άρα, επιστρέφουμε στο γεγονός ότι η γιορτή τους «αμαυρώθηκε» από την παρουσία υπουργών που έσπευσαν να εκμεταλλευθούν το γεγονός για να κλέψουν λίγη από την δόξα και την χαρά αυτών των γυναικών. Και στο σημείο αυτό όμως δεν μπορεί κανείς να μην σημειώσει ότι αν αυτό συνέβαινε, τότε, θα μπορούσαν με άνεση να τους καταγγείλουν στις κάμερες οι οποίες παραφύλαγαν μπας και σκοντάψει κανένας, για να καταγράψουν οιοδήποτε γεγονός θα κατέστρεφε την συνολική εικόνα. 
Αλλά και οι κάμερες των ιδιωτικών καναλιών δεν βρέθηκαν εκεί γιατί κάποιος τους υποχρέωσε ή τους έδωσε εντολή, σε σχέση μάλιστα με την γιορτή μάλλον ακάλεστα πήγαν και παρά ταύτα δεν εξεδιώχθησαν για όσα βρωμερά και δυσώδη είχαν εκτοξεύσει όλο το προηγούμενο διάστημα για να πλήξουν τις γυναίκες αυτές και να καταστήσουν την απόλυσή τους κάτι σαν λύτρωση για όλο τον ελληνικό λαό. Αν κάποιος δεν είχε λόγο να είναι εκεί ήταν ακριβώς οι κάμερες των καναλιών, η παρουσία των οποίων μετέτρεπε σε σόου την σύναξη. Κι έμοιαζαν με ερωτικό αντίζηλο που παρευρίσκεται στο γάμο αυτού που ποθεί με άλλον, και αφού έχει φάει τα νύχια του από τσατίλα, στο τέλος κουτσομπολεύει ότι δεν του άρεσε η γραβάτα του γαμπρού ή ότι δεν ήταν καλή η ορχήστρα που έπαιζε το βαλς της νύφης.

Αμέσως μετά, στο ίδιο δελτίο ειδήσεων, έγινε αναφορά στην συγκέντρωση εκδήλωση κατά της «Αντιμεταρρύθμισης Μπαλτά». Όπως πληροφορηθήκαμε, για πρώτη φορά συγκεντρώθηκαν «χιλιάδες», σε μια εκδήλωση για παιδεία. Οφείλω να σημειώσω ότι με τόσους δασκάλους τριγύρω, θα ήταν ο κατάλληλος χώρος για να αρχίσουν μαθήματα αριθμητικής αφού, όσο και να προσπαθούσε η κάμερα να πλατειάσει και το μοντάζ να πολλαπλασιάσει τους άρτους, χιλιάδες δεν μετρούσες, κι αν το έκανες θα κοβόσουν. Ένα περίεργο πράγμα ήταν αυτό, και ελπίζω κάποιος από τους λάτρεις της αριστείας για την οποία κόβουν φλέβες, να σπεύσει σήμερα στο κανάλι για τα δέοντα μαθήματα. Ακόμη κι αν νομίζετε ότι εγώ είμαι έμπλεος αρνητικών συναισθημάτων για την μάζωξη και δεν θέλω να δω όσα γίνονται μπροστά μου, σήμερα, στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας Καθημερινή αναγράφεται ότι οι παρόντες ήταν 1500. Άριστος στην αριθμητική δεν ήμουν ποτέ, πέρασαν και πολλά χρόνια από τότε αλλά, νομίζω, ότι τους 1500 χιλιάδες δεν τους λες.

Και ήτανε τόσες, λαμπερές και εξέχουσες παρουσίες, χθες στην εκδήλωση, που με την πολυετή τους δράση έχουν σώσει και την χώρα και την παιδεία. Μεταξύ αυτών ο επικεφαλής του «Ποταμιού», κ. Σταύρος Θεοδωράκης τον οποίο ελπίζω ότι κανένας μικρόψυχος δεν θα βάλει στο ίδιο επίπεδο με τους παρακαθήμενους πρώην υπουργούς και υφυπουργούς Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδο, Σπύρο Ταλιαδούρο, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Βασίλη Κοντογιαννόπουλο οι οποίοι ανήκουν σε θλιβερούς σήμερα πολιτικούς παραποτάμους από τους οποίους Το Ποτάμι ούτε μια στάλα νερό δεν καταδέχεται ακόμη κι όταν περνά από την έρημο. Ήταν επίσης και άλλοι επιφανείς πρώην, ο Συμεών Κεδίκογλου και η Εύη Χριστοφιλοπούλου, αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Θεόδωρος Φορτσάκης, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Φίλιππος Σαχινίδης, η Φωτεινή Πιπιλή και η Μαρία Σπυράκη. Κι αν ξεχνώ κανέναν να με συμπαθά ο κ. Βερέμης. 
Και τι δεν είπαν για τον σημερινό υπουργό και τα σχέδια του. Μιλάμε για κριτική σε βάθος: «Grexit στην παιδεία» «Μπαλτάς στην εκπαίδευση», «χασαπομάχαιρα στα πανεπιστήμια», «τσιγκέλια στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση», εκδοροσφαγείο με δυό λόγια το κάνανε αυτοί οι Συριζαίοι, νόμιζα ότι είχαν περάσει μεσάνυχτα και έβλεπα Χάνιμπαλ στο ίδιο κανάλι
Αλλά ήταν ρεπορτάζ που μας πληροφορούσε ότι κάθε κουβέντα που έλεγαν οι πανελίστες γινόταν από το κοινό με γνήσιο ενθουσιασμό και θερμά χειροκροτήματα, όχι σαν το άλλο το show με τις καθαρίστριες που τις υποχρέωναν να δείχνουν χαρούμενες και να αγκαλιάζουν υπουργούς με τις ξιφολόγχες στην πλάτη. Ήταν μάλιστα τόσο θερμή η τηλεοπτική μετάδοση και η καταγγελία των ταραχοποιών που έγιναν υπουργοί, που συνεπήρε ακόμη κι εμένα αλλά, στη βιάση μου να στείλω στο πυρ το εξώτερον τους πριονοϋπουργούς, έχασα το θέαμα με τις αγαθές λεύκες που φύτευαν στην εκδήλωση. Δεν παρατήρησα επίσης αν είχε σπόνσορα η μάζωξη και κανένα ιδιωτικό ΙΕΚ σαν εκείνα τα άριστα που εγκαινίαζε ο Αρβανιτόπουλος να το διαφημίσω, μη φανώ μικρόψυχος. Δεν ξέρω επίσης αν σε αντίθεση με τα χοντροκομμένα κοψίματα των Μπαλτάδων επεδεικνυόταν τα αποτελέσματα της δράσης των κομψότατων δαμασκηνών ξιφιδίων που είχαν χρησιμοποιήσει οι προαναφερόμενοι συγκεντρωμένοι για τις σινιέ μπουτίκ κρεάτων με απολυμένους καθηγητές και δέρματα πανεπιστημιακών προϋπολογισμών.

Το συμπέρασμα όμως το έβγαλα χωρίς δυσκολία: τους μπαλτάδες τους πιάνεις με γάντια καθαριστριών ενώ τα δαμασκηνά σπαθιά με μεταξωτά γάντια. Και τα δελτία δεν είναι σπλάτερ, όχι, κωμωδία είναι, με τον Τζίν Γουάιλντερ, όχι στο Φρανκεστάιν Τζούνιορ αλλά στο «Καθαρίστριες με μπαλτάδες, χάνιμπαλ με δαμασκηνά ξιφίδια».

* Ο δημοσιογράφος του ρ/σ "Στο Κόκκινο 93,4" Απόστολος Λυκεσάς αρθρογραφεί καθημερινά στο alterthess.gr. Ακούστε ζωντανά στο "Κόκκινο 93,4" την εκπομπή "Ορθά- Κοφτά" με τον Απόστολο Λυκεσά Δευτέρα- Παρασκευή 11:00-12:00. Επικοινωνία με τον Απόστολο Λυκεσά στο apostoloslyk1@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου