ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Αυτή είναι όλη η αλήθεια για το Eurogroup που ο Γιάνης Βαρουφάκης έγινε ρόμπα

barouf1-600x276
Ρεζίλι των σκυλιών έγινε στο Eurogroup της Ρίγας ο Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με αποκλειστικά δημοσιεύματα των μεγαλύτερων και πιο έγκυρων μέσων ενημέρωσης του πλανήτη, φέρνοντας την Ελλάδα στη χειρότερη θέση της ιστορίας της από τότε που ξεκίνησε η παγκόσμια οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έγινε μόνο αποδέκτης ύβρεων και υποτιμητικών σχολίων εντός της αίθουσας που συνεδρίασαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, αλλά κατάφερε να μετατραπεί στο μαύρο πρόβατο των παρευρισκομένων πριν και μετά την κρίσιμη συνεδρίαση.

Έτσι, όπως μετέδωσε το Reuters, τουλάχιστον τέσσερις υπουργοί οικονομικών γέμισαν τον γιακά του σακακιού του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με φαγουρόσκονη και δεκάδες μυρμήγκια, κάνοντας τον να τρέχει πάνω-κάτω τους διαδρόμους και να χαστουκίζει τον σβέρκο του σαν τον Διονύση Παπαγιανόπουλο στην ταινία “Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο”. Μάλιστα ο Γιάνης Βαρουφάκης εκσφενδόνισε καταλάθος μερικά μυρμήγκια στα κεφάλια των συναδέλφων του από Λετονία, Αυστρία και Γαλλία· κίνηση η οποία θεωρήθηκε από τους ίδιους ως μονομερής ενέργεια που παραβιάζει το καταστικό του Συμφώνου Σταθερότητας της Ευρωζώνης.

Όπως μετέδωσαν οι Financial Times και ο -πάντα έγκυρος δημοσιογράφος που κατέχει τη μοναδική αλήθεια- Πίτερ Σπίγκελ, δύο υπουργοί Οικονομικών είχαν τοποθετήσει μια φουσκωτή κλανιέρα στην καρέκλα του Γιάνη Βαρουφάκη λίγο πριν καθίσουν για να συζητήσουν το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον πλανήτη γη και στον γαλαξία. Μάλιστα, ο Έλληνας υπουργός δεν αντιλήφθηκε την κλανιέρα, με αποτέλεσμα -όπως λέει ο Πίτερ Σπίγκελ- να κάτσει με φόρα προκαλώντας τον χαρακτηριστικό θόρυβο της κλανιάς που δόνησε το δωμάτιο. Αμέσως ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας πετάχτηκε από τη θέση του και φώναξε “σε αυτόν τον κλανιάρη θα δώσουμε τα λεφτά των φορολογουμένων μας;”.

Όπως γράφει το περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση, τουλάχιστον οκτώ υπουργοί οικονομικών αποφάσισαν να δώσουν οριστικό τέλος στην επιδειξιομανία του Γιάνη Βαρουφάκη. Για να το πετύχουν αυτό, μετέτρεψαν τα στυλό τους σε φυσοκάλαμα και πετούσαν για ώρα στο κεφάλι του Γιάνη Βαρουφάκη σαλιωμένα χαρτάκια από σελίδες που είχε τυπωθεί πάνω τους η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της. Όπως, μάλιστα, λέει το Spiegel, ο Γιάνης Βαρουφάκης μάζεψε αυτά τα χαρτάκια και τα ξανακόλλησε μεταξύ τους για να τους δείξει ότι οι Έλληνες δεν είμαστε τεμπέληδες.

Σύμφωνα με την πλήρως ενημερωμένη γερμανική εφημερίδα FAZ, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε εκμυστηρευτεί στον Μάριο Ντράγκι τον καημό του που ο Γιάνης Βαρουφάκης ξυρίζει το κεφάλι του, γιατί είχε σκεφτεί να μασήσει δεκαοχτώ Big Babol και να τις κολλήσει στα μαλλιά του όταν θα τον συναντούσε έξω από την αίθουσα συνεδρίασης του Eurogroup. Τελικά αρκέστηκε απλώς στο να του καρφιτσώσει ένα χαρτί στην πλάτη που έλεγε “έχω να κάνω μπάνιο τρεις βδομάδες”.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί κι ένα αποκλειστικό δημοσίευμα των Times, σύμφωνα με το οποίο στην εκδρομή των υπουργών οικονομικών του Eurogroup στο λούνα πάρκ, όλοι τους ήταν συνεννοημένοι και χτύπαγαν μόνο το αμαξάκι του Γιάνη Βαρουφάκη στα συγκρουόμενα.

Φυσικά υπήρξαν κι άλλα παρόμοια περιστατικά σε αυτό το επεισοδιακό Eurogroup, τα οποία ελάχιστοι γνωρίζουν. Το συμπέρασμα όμως είναι πως όλα αυτά κατέδειξαν το βαρύ κλίμα που επικράτησε για τον ίδιο τον Γιάνη Βαρουφάκη και την κακόμοιρη την Ελλάδα μας, που εξακολουθεί να ρελιζεύεται στο εξωτερικό από έναν άνθρωπο που δεν κοιτάει την κλανιέρα στην καρέκλα του πριν κάτσει.
Πάντως, και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, όλοι οι ξένοι δημοσιογράφοι που μετέφεραν τα συγκεκριμένα περιστατικά παραδέχτηκαν ότι δεν είναι όλοι οι Έλληνες κλανιάρηδες που ξύνονται συνέχεια σα να έχουν ψώρα και κάνουν μπάνιο κάθε τρεις βδομάδες· όμως αυτό δεν αρκεί για να σωθούν, εφόσον κρατούν ακόμη στη θέση του τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Μετά από όλα αυτά, είναι φυσιολογικό να αναμένουμε με αγωνία το τι θα κάνουν οι Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί και πρόεδροι στον Αλέξη Τσίπρα, όταν ξαναμαζευτούν σε κάποια πόλη της Ευρώπης για να συζητήσουν για 34.354.696.038.237.214.848η φορά το ελληνικό πρόβλημα.

(Η ξεφτίλα των φανατισμένων ΜΜΕ δεν έχει όρια. Τουλάχιστον μας κάνουν να γελάμε και να σπάμε και λίγο πλάκα)
 polyfimoss.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου