ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Η Ελληνικός Χρυσός και η τοξική στρατηγική της

Μπορείς να ξεγελάς πολλούς για πολύ, αλλά όχι όλους για πάντα

Το τελευταίο καιρό η Ελληνικός Χρυσός καναδικών συμφερόντων, έχει θέσει σε εφαρμογή μία νέα στρατηγική. Στρατηγική, την οποία τα συστημικά ΜΜΕ υπηρετούν, αναπαράγουν και προωθούν, ανιδιοτελώς(;), με κάθε ευκαιρία.

Σε αυτό το σχέδιο περιλαμβάνονται τραμπουκισμοί – με την ανοχή της αστυνομίας -, απεργιακές κινητοποιήσεις με εντολή της εργοδοσίας, δημιουργία εμφυλιακού κλίματος στην περιοχή, επιχορηγούμενες εκδρομές στην Αθήνα, εκβιασμούς και χρηματισμό εργαζόμενων για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, ψέματα και λάσπη σε φίλα προσκείμενα ιστολόγια, προσωπικές επιθέσεις και στοχοποίηση ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Ταυτόχρονα, η εταιρεία τηρεί σιγή ιχθύος για θέματα που καίνε, όπως για τη ρύπανση του Κοκκινόλακκα από όξινες απορροές.

Η τελευταία επίθεση, με κατάπτυστο και γεμάτο ψέμματα ανυπόγραφο άρθρο σε ιστολόγιο της εταιρείας, ενάντια σε συνήγορο διωκόμενων μελών του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, δεν ήταν μόνο θρασύδειλη προσωπική επίθεση και απαράδεκτη στοχοποίηση. Ήταν επίθεση με στόχο ολόκληρο το κοινωνικό κίνημα και τον αγώνα ζωής που δίνει εδώ και χρόνια.

Η Ελληνικός Χρυσός των καναδικών συμφερόντων – η αυτοδιαφημιζόμενη ως χαμηλού κόστους – καταστρέφει, φοροαποφεύγει, διαστρευλώνει την πραγματικότητα, αποκρύπτει ατυχήματα, αποθέτει ανεξέλεγκτα τα απόβλητά της, προπαγανδίζει με γκεμπελικές μεθόδους, εκβιάζει και στοχοποιεί ανθρώπους. Κι όλα αυτά προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχιση της υπέρογκης κερδοφορίας της, σε βάρος του τόπου μας, της ζωής μας και του μέλλοντός μας.

Καμιά θυσία στο βωμό του κέρδους. Δε φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, δε συμβιβαζόμαστε, δεν υποχωρούμε. Αγώνας μέχρι την τελική νίκη!

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου