ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Οι υποκριτές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους οι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί ξαφνικά θυμήθηκαν πως δεν είναι σωστό να τους χαρτζιλικώνει το κράτος για τις πλασματικές υπερωρίες τους, να τους δίνει ασυλία για τις οικονομικές ατασθαλείες του παρελθόντος (με νόμο λίγο πριν πέσει ο Σαμαράς), να τους χαρτζιλικώνει ξανά για να πληρώσουν κανένα προνηθευτή (αφού τα άλλα πήγαν όλα στις ανελαστικές ανάγκες των πλασματικών αμοιβών), να τους επιβάλλει πόσοι υπάλληλοι αρκούν σε κάθε διοικητική μονάδα για να εκπληρώσει το έργο της και τόσα άλλα. 

Για να μαζέψουν οι ίδιοι κανένα έσοδο βέβαια - να αναλάβουν το βάρος της φορολόγησης με δική τους ευθύνη και πολιτικο κόστος για να χρηματοδοτήσουν τα “απαραίτητα” πανηγύρια τους - ούτε λόγος. Χαρτζιλίκι, γκρίνια γιατί “δε φτάνουν μπαμπά” και μακρυά από κάθε σοβαρό απολογισμό χρήσης. 

Ειδικά οι συντηρητικοί που πολέμησαν κάθε αλλαγή για την ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης και την εξυγίανση της, από τον ‘Καποδίστρια’ και τον ‘Καλλικράτη’ μέχρι τα stage και την ένταξη στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών θυμήθηκαν τώρα με το μέγα Πατούλη και τον δεξιού χρίσματος Καμίνη να διαμαρτηρηθούν γιατί “ο μπαμπάς τους έσπασε τον κουμπαρά”.

Δεν κατήγγειλαν την πολιτική και την αντιμνημονιακή ρητορική που μας έφτασε ως εδώ καθιστώντας απαραίτητη τη μεταβίβαση των πόρων στην ΤτΕ. Δεν κατήγγειλαν τις τζάμπα μαγκιές του κάθε επαναστάτη του γλυκού νερού - του κάθε μωροφιλόδοξου λαϊκιστή που εκκολάφθηκε στα έδρανα των διαμερισματικων και δημοτικών συμβουλίων. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε - χαϊδεύοντας κάτι τέτοιες νοοτροπίες πολιτεύονται. Ακόμα κι αυτοί που σουλούπωσαν τις διοικητικές τους δομές και έκοψαν τις σπατάλες οικτήρουν με κάθε ευκαιρία τον “τρισκατάρατο”, “πρόχειρο”, “κακογραμμένο” κλπ Καλλικράτη που τους επέβαλε τις αλλαγές και έφερε όλα τα αποτελέσματα για τα οποία καμάρωναν στην προεκλογική. Αντιμνημονιακοί μεταρρυθμιστές, σα να λέμε ο τρίτος δρόμος στην υποκρισία.
Μαζέψτε κανένα (πολιτικό) σκουπίδι κι άστε τις διαμαρτυρίες. Τα καλά παιδιά δεν αντιμιλούν. Τελειώσαν τα εύκολα του να παίρνει άλλος το πολιτικό και οικονομικό κόστος των πεπραγμένων σας κι εσείς να σκούζετε για την πιπίλα που έπεσε στο πάτωμα. Του μπαμπά είναι ο κουμπαράς κι ό,τι θέλει τον κάνει. Δεν σας ενόχλησε ποτέ μέχρι σήμερα άλλωστε. Υποκριτές.
 http://alexacos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου