ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ο φασίστας που έγινε αρνάκι (;)

Το κείμενο αυτό, ως προς το ύφος και τη γλώσσα, θα προσπαθήσει να σταθεί στο ύψος και το επίπεδο του ως άνω ανδρός. Ο περί ου ο λόγος ανήρ έχει όλα τα τυπικά γνωρίσματα ενός φασίστα που βρίσκεται στην εξουσία. Έχει, κατ΄αρχάς επίγνωση της ανωτερότητάς του έναντι του όχλου. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από το ευθυτενές και, πολλές φορές, ναπολεόντειο ύφος του.


Από την άλλη μεριά, βέβαια, δεν παραλείπει να τον καλοπιάνει, να τον κολακεύει και να παριστάνει ότι συμμερίζεται τα προβλήματά του καθώς γνωρίζει πολύ καλά πως από αυτόν – τον όχλο - αντλεί τη δύναμή του. Ταυτόχρονα, όμως, φροντίζει να καταστήσει σαφές προς όλους, πως δε θα ανεχθεί κανέναν να σηκώσει κεφάλι και πως θα εφαρμόσει προς πάσα κατεύθυνση το δόγμα “νόμος και τάξη”. Σαν αυστηρός δάσκαλος παλαιάς κοπής που επιβάλλεται μέσω του φόβου. Αυτό δε που ενισχύει ακόμη περισσότερο την εικόνα του είναι ο στιβαρός του λόγος και η ρητορική του δεινότητα, ικανότητες που τον διαχωρίζουν από το πόπολο.

Παρακάτω, με λίγα λόγια και πολλές εικόνες, θα παρακολουθήσουμε την πολιτική πορεία ενός φασίστα που, οσμιζόμενος εξουσία και δύναμη, φρόντισε να απεκδυθεί το μανδύα του εθνικιστή και να ενδυθεί αυτόν του υπεύθυνου και ρεαλιστή πολιτικού. Όμως, όπως λέει και η λαική παροιμία  «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του».
Σε καμμία περίπτωση, βέβαια, δεν είναι διατεθειμένος οι απόψεις του να αποτελέσουν εμπόδιο στην ανέλιξή του. Στην πραγματικότητα, ποτέ κανένας φασίστας δε θυσιάστηκε για τις ιδέες του όπως στο παρελθόν έκαναν οι πρώτοι χριστιανοί και, αργότερα, οι κομμουνιστές.
Πρώτος σταθμός : ΕΠΕΝ

Το 1984 αναλαμβάνει αρχηγός της νεολαίας της ΕΠΕΝ, της φιλοχουντικής οργάνωσης που ίδρυσε ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος μέσα από τη φυλακή, διαδεχόμενος τον σημερινό πρόεδρο της Χρυσής Αυγή Νίκο Μιχαλολιάκο (!!!). Οι ΕΠΕΝίτες γίνονται ο φόβος και ο τρόμος της εποχής. Οι επιθέσεις κατά αριστερών φοιτητών και ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου είναι συχνές. Ο Μάκης Βορίδης πρωτοστατεί στις περισότερες επιθέσεις. 

Ως αρχηγός της νεολαίας της ΕΠΕΝ δίνει συνέντευξη τον Σεπτέμβριο του 1986, στο περιοδικό «ΕΝΑ», σε δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Οι Ναζί της Αθήνας». Ο 21χρονος τότε Μάκης Βορίδης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Αριστερά έχει χάσει το ηρωικό στοιχείο που ήταν αυτό που συσπείρωνε. Ο φιλελευθερισμός είναι πεθαμένος. Ο κόσμος έχει επαναστατικό και ηφαιστειώδη χαρακτήρα. Όλη αυτή η ιστορία μπορεί να γίνει από μας. Εκεί πρέπει να χτυπήσουμε
».

Επόμενος σταθμός : Η επίθεση με τσεκούρι


Το Μάη του 1985 μια ομάδα ΕΠΕΝιτών επιτίθεται κατά διαδηλωτών στα Εξάρχεια, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την υπερβολική αστυνόμευση των Εξαρχείων και την αστυνομική βία. Το πρωτοσέλιδο των «Νέων» της 13/05/85 αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Ώρα 10.45: Επίθεση φασιστών: Μεγάλη προβοκάτσια, με στόχο τη γενίκευση των επεισοδίων και τη δημιουργία χαώδους κατάστασης, επιχείρησε να κάνει χθες το βράδυ ομάδα φασιστών της ΕΠΕΝ. Φορώντας μαύρα κράνη και κρατώντας ασπίδες, οι φασίστες επιτέθηκαν στις 10.45 το βράδυ, στη διασταύρωση των οδών Ακαδημίας και Εμ. Μπενάκη εναντίον διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν για την αστυνόμευση των Εξαρχείων και την αστυνομική βία. Ομάδα διαδηλωτών, ξεριζώνοντας υποστηρίγματα δέντρων, απώθησαν τους φασίστες στα γραφεία τους (Ακαδημίας και Κιάφας). Ανάμεσα στους φασίστες διακρίναμε το γνωστό Μάκη Βορίδη». Συνθήματα του Βορίδη και των συντρόφων του ήταν «Ο Μάλλιος ζει, αυτός μας οδηγεί» και «Πινοσέτ - Πινοσέτ»

Την ίδια περίοδο, διαγράφεται από τον σύλλογο φοιτητών της Νομικής για φασιστική δράση. Την πρόταση υποστηρίζει και η φοιτητική παράταξη της ΝΔ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ένα χρόνο μετά, στις 22 Απριλίου 1986 οι ΕΠΕΝίτες πραγματοποιούν αιματηρή επίθεση στη Νομική με στιλέτα και λοστούς. Αρκετοί φοιτητές τραυματίζονται, ενώ η ΕΦΕΕ υποβάλει μήνυση κατά του Μάκη Βορίδη. Το όνομά του κοσμεί και πάλι τις στήλες της «Ελευθεροτυπίας» την επόμενη μέρα. Το δημοσίευμα αναφέρει το Βορίδη ως φασίστα φοιτητή που έχει διαγραφεί από τη Νομική για έντονα φασιστική δράση.

Επόμενος σταθμός : Ελληνικό Μέτωπο
Το 1994 ιδρύει το Ελληνικό Μέτωπο, ενώ παράλληλα εκδίδει το περιοδικό «Ελληνικές Γραμμές». Στο κόμμα μετέχουν αρκετοί ΕΠΕΝίτες, όπως επίσης και ο έτερος πόλος της εθνικιστικής Δεξιάς, η ΕΝΕΚ. Ως πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου συμμετείχε δύο φορές στις εκλογές της Αθήνας, το 1998 και το 2002, ενώ το 2000 ήταν υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές, στο κοινό ψηφοδέλτιο του Ελληνικού Μετώπου, με την Πρώτη Γραμμή του Κώστα Πλεύρη.

Ο ίδιος δείχνει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της απόλυτης στήριξης διεθνών προσωπικοτήτων του ακροδεξιού χώρου. Στις 18 Οκτωβρίου 1997 ο Γάλλος ηγέτης της ακροδεξιάς Ζαν Μαρί Λεπέν αναγνωρίζει το Ελληνικό Μέτωπο.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2002, παραμονές των εκλογών για τη γαλλική προεδρία, σε ομιλία του στη συγκέντρωση του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου (Front National) ο Μάκης Βορίδης μιλά για το Λεπέν σα να είναι ο πνευματικός του πατέρας:

«Όλα αυτά τα χρόνια, και έχουν περάσει ήδη 20 χρόνια, οι Έλληνες πατριώτες είχαμε τη χαρά και την τιμή να σταθούμε πάντοτε στο πλευρό του Λεπέν και του Front National. Από το 1984 που η ΕΠΕΝ, το M.S.I. του αείμνηστου Ciorgio Almirante και ο Λεπέν έφτιαξαν την ομάδα της Ευρωπαϊκής Δεξιάς. Έτσι και τώρα, στηρίζουμε τον Λεπέν στην υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Γαλλίας. Και είμαστε βέβαιοι ότι μια νίκη του Λεπέν δεν θα είναι μόνο μια νίκη για την Γαλλία, μα μια νίκη για ολόκληρη την Ευρώπη. Ευχόμαστε λοιπόν κάθε επιτυχία στον πρόεδρο Λεπέν και στο Front National, για μια Ευρώπη χωρίς μετανάστευση, χωρίς τρομοκρατία, κοντά στον πολιτισμό και στις παραδόσεις της, για την Ευρώπη των Λαών και των Εθνών».
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», τον Ιούνιο του 2002, ο αρχηγός του Ελληνικού Μετώπου σημειώνει:

«Η 21η Απριλίου υπήρξε μια περίοδος που συνέβησαν πολλά θετικά για τον τόπο»
Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει η αφίσα που προαναγγέλει την ομιλία του Βορίδη, ως προέδρου του Ελληνικού Μετώπου. Στην αφίσα αυτή καταγγέλονται το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η Αριστερά ως εθνικοί μειοδότες. Σας θυμίζει τίποτε η φρασεολογία της αφίσας; Μήπως λίγο από Κασιδιάρη και Παναγιώταρο; Άλλωστε, εκείνη την εποχή, στους ίδιους χώρους κυκλοφορούσαν και από την ίδια ιδεολογική πηγή έπιναν νερό !




Επόμενος σταθμός : ΛΑΟΣ


Ο Μάκης Βορίδης προσχωρεί στο ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη, με το οποίο εκλέγεται βουλευτής το 2007, αλλά και το 2009. Σταδιακά, με περίτεχνο και επικοινωνιακό τρόπο, προσπαθεί να χτίσει ένα πιο μετριοπαθές προφίλ. Οι εθνικιστικές κορώνες αποτελούν παρελθόν και ο ίδιος προσπαθεί να φιλοτεχνήσει το προφίλ ενός πατριώτη πολιτικού που κινείται στο χώρο της δεξιάς, δίχως όμως ακραίες αντιλήψεις.

Από τη θητεία του στο κόμμα αυτό, έχουν ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις του - ως βουλευτής του ΛΑΟΣ και κατά συνέπεια αντιπολιτευόμενος βουλευτής - για τα γεγονότα της Κερατέας, η υποστήριξη που δείχνει προς τους κατοίκους της Κερατέας που αντιστέκονται καθώς και η καταδίκη της βίας που ασκεί η τότε κυβέρνηση μέσω των ΜΑΤ !!!

Επίσης, η συγκατοίκησή του στο ΛΑΟΣ με τη “λιακοπουλική” πτέρυγα σκέψης των Νεφελίμ και Ελοχίμ, δε θα μπορούσε να μην τον επηρεάσει και να μην καταθέσει ερώτηση στη Βουλή με θέμα “τι μας ψεκάζουν;” Θαυμάστε ερώτηση του “επιστήμονα” Βορίδη προς τον υπουργό περιβάλλοντος για το γνωστό θέμα που απασχολεί τους απανταχού “πυροβολημένους” !!!
Επόμενος σταθμός : Νέα Δημοκρατία
Τη στιγμή που ο Καρατζαφέρης βλέπει ότι η ψήφιση από το κόμμα του του πρώτου μνημονίου οδηγεί το ΛΑΟΣ στην πολιτική εξαφάνιση, αποφασίζει να στρίψει. Στη στροφή που κάνει, όμως, ο Μάκης δεν τον ακολουθεί και αποφασίζει να ενταχθεί στη μεγάλη δεξιά παράταξη της ΝΔ. Χαζός είναι; Να αφήσει σίγουρο πλέον υπουργιλίκι για να δέχεται εντολές από τον Καρατζαφέρη; Εντάσσεται, λοιπόν, στη ΝΔ και συνεχίζει το χτίσιμο ενός “υπεύθυνου”, “ρεαλιστικού” και “ευρωπαικού” προφίλ.

Ενώ, παλαιότερα, ως μέλος της φιλοχουντικής ΕΠΕΝ και, αργότερα, του εθνικιστικού “Ελληνικού Μετώπου” προέβαινε σε επιθέσεις με αυτοσχέδια τσεκούρια εναντίον πολιτικών του αντιπάλων και επιχειρηματολογούσε εναντίον της “καταδίκης της βίας από όπου και αν προέρχεται”, τώρα ανακαλύπτει ότι “ οι πολιτικές μάχες δεν δίνονται με ρόπαλα” και ότι “ο πολιτικός κόσμος πρέπει σύσσωμος να καταδικάσει τη βία από όπου και αν προέρχεται”.

Ενώ, παλαιότερα, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, δηλαδή βουλευτής της αντιπολίτευσης, καταδίκαζε τον “παράνομο, αυθαίρετο και αυταρχικό” χειρισμό της κυβέρνησης στο θέμα της Κερατέας και στεκόταν αλληλέγγυος στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, τώρα - ως κυβερνητικός πλέον βουλευτής - διακηρύσσει ότι στην Ιερισσό η “αστυνομία και η δικαιοσύνη δε θα παίρνουν την άδεια κανενός προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους” !!!
Επόμενος σταθμός; Άγνωστος
Εξαρτάται από το ποια εκδοχή του μέλλοντος πραγματοποιηθεί. Σε μια εφιαλτική εκδοχή του, ο Βορίδης θα συνεργάζεται με τη Χρυσή Αυγή που θα διεκδικεί με αξιώσεις την εξουσία και θα έχει σπείρει το μίσος παντού. Σε μια ονειρική εκδοχή του, θα έχουμε την πολιτική εξαφάνιση τόσο του ίδιου όσο και των ομοίων του που πουλάνε “εθνικοφροσύνη”. “πατριωτισμό”, “σύνεση”, “τάξη” τόσο, όσο χρειάζεται για να κάνουν αθέατοι και ανενόχλητοι τις βρωμοδουλειές τους πίσω από την πλάτη του λαού.
Το αφιέρωμα, όμως, στο μέγιστο πολιτικό Βορίδη δεν τελειώνει εδώ. Παρακάτω, μπορούμε να παρακολουθήσουμε απολαυστικά βίντεο, στα οποία ο, σοβαρός και υπεύθυνος κατά τ' άλλα, πολιτικός αποδεικνύεται μαιτρ της κωλοτούμπας και του καιροσκοπισμού !!!
http://www.youtube.com/watch?v=hzjM9Zee0ng Στο βίντεο αυτό παρακολουθούμε το Βορίδη ως εκπρόσωπο του Ελληνικού Μετώπου να δίνει συνέντευξη σε ένα από τα απίθανα περιθωριακά κανάλια που εκπέμπουν στην Αττική και να υποστηρίζει την ανάγκη δημιουργίας μιας “εθνικής αντιπολιτεύσεως”, η οποία θα αντισταθεί στο “διεθνιστικό μπλοκ και στο διεθνιστικό κατεστημένο!!!”, όπως επίσης και στην “παγκοσμιοποίηση”
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=90173:otan-o-makhs-boridhs-den-katadikaze-th-bia-ap-opou-ki-an-proerxetai-video&catid=74:sites&Itemid=54 Στο βίντεο αυτό παρακολουθούμε το Βορίδη να υποστηρίζει με επιχειρήματα ότι “δεν μπορεί να καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται” επειδή, όπως, ο ίδιος εξηγεί “αν η αντίσταση μιας κοινωνίας έχει κάποιο ηθικό αίτημα, δεν μπορεί αυτή η αντίσταση να καμφθεί από την επίκληση της νομιμότητας” (έτσι ακριβώς! Με αυτήν ακριβώς τη διατύπωση!)
http://www.youtube.com/watch?v=R_Q2RTqg70A Και αφού είδαμε στο προηγούμενο βίντεο το Βορίδη να λέει ότι “δεν μπορεί να καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται”, τον παρακολουθούμε εδώ να υποστηρίζει ότι “οι ιδεολογικές μάχες δεν δίνονται ούτε με ρόπαλα ούτε με κράνη ούτε με κουκούλες”
http://news247.gr/eidiseis/politiki/yper_ths_thanatikhs_poinhs_o_voridhs.2102200.html Στο βίντεο αυτό παρακολουθούμε το Βορίδη να υποστηρίζει – από φιλοσοφικής μάλιστα άποψης - τη θανατική ποινή!!! Ο υποτιθέμενος ευρωπαιστής Βορίδης – που καταγγέλει τα αριστερά κόμματα ως αντιευρωπαικά - υποστηρίζει ένα μέτρο, που αν ψηφιστεί θέτει την Ελλάδα αυτόματα εκτός Ευρωπαικής Ένωσης !!!


http://attikanea.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7708.html  Στην ιστοσελίδα αυτή μπορούμε να δούμε δύο βίντεο. Στο ένα, ο Βορίδης είναι βουλευτής του ΛΑΟΣ, δηλαδή βουλευτής της αντιπολίτευσης, και καταδικάζει τον “παράνομο, αυθαίρετο, αυταρχικό” χειρισμό της κυβέρνησης στο θέμα της Κερατέας και στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, ενώ στο άλλο, ως κυβερνητικός πλέον βουλευτής, διακηρύσσει ότι στην Ιερισσό η “αστυνομία και η δικαιοσύνη δε θα παίρνει την άδεια κανενός προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους”!!! Ποιος Βορίδης είναι ο αληθινός και ποιος είναι ο σωσίας του;
 mavrioxia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου