ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Σχέδιο αποσταθεροποίησης από τη διαπλοκή

image002Σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, με τη συμμετοχή όλων των «προθύμων» που… δυσκολεύονται από τα νέα ήθη της πολιτικής ζωής, εξυφαίνεται από τη διαπλοκή. Στην αποφασιστικότητα του Αλέξη Τσίπρα και του κυβερνητικού επιτελείου να μπει ένα τέλος στην πολύχρονη αφαίμαξη του ελληνικού λαού και να ορθοποδήσει επιτέλους η χώρα αντιτίθεται ένας συνασπισμός συμφερόντων, οι επιμέρους στόχοι των οποίων διαφέρουν, αλλά τους ενώνει ο κοινός σκοπός: να μην αλλάξει τίποτα, να συνεχίσουν να νέμονται την εξουσία, να μοιράζουν τον πλούτο, να απολαμβάνουν κάθε μορφής ασυλία και η Ελλάδα να παραμείνει δέσμια των ξένων δανειστών και των εγχώριων ολιγαρχών.

Το σύνθημα για την έναρξη του σχεδίου δόθηκε όταν η κυβέρνηση εξέφρασε την πρόθεση να ασχοληθεί με το τοπίο των ΜΜΕ και, συγκεκριμένα, όταν ο υπουργός Επικράτειας, Νίκος Παππάς, ανακοίνωσε ότι θα απαιτηθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς 41 εκατ. ευρώ για τη χρήση των δημόσιων συχνοτήτων. Είχε προηγηθεί η εξαγγελία του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ότι θα ελεγχθούν όλες οι δανειακές συμβάσεις των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενημέρωσης αλλά και η δημοσιοποίηση αναλυτικών στοιχείων για τα χρέη των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας από το 2011 μέχρι σήμερα.

Στα επιτελεία των τηλεοπτικών σταθμών σήμανε συναγερμός, όταν μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας επικρατούσε εφησυχασμός του τύπου «δεν θα τολμήσουν κάτι τέτοιο γιατί θα υπογράψουν την καταδίκη τους». Μόλις προ δύο εικοσιτετραώρων όμως ο Παναγιώτης Νικολούδης, ο υπουργός Επικράτειας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, διαβίβασε στη Βουλή το έγγραφο του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Αθανασίου προς τον αναπληρωτή εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Γαληνό Μπρη, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έπειτα από καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, Νίκου Νικολόπουλου, σχετικά με την παράνομη τραπεζική χρηματοδότηση της επιχειρηματικής δράσης ορισμένων ιδιοκτητών ΜΜΕ…

Το σχέδιο ενορχηστρώθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή σε μια σειρά μυστικών συναντήσεων, στις οποίες κατά περίπτωση συμμετείχαν εκπρόσωποι του μιντιακού κατεστημένου, πολιτικοί με… διττό ρόλο, οικονομικοί παράγοντες αλλά και πρόσωπα που σχετίζονται με λόμπι των Βρυξελλών. Η παρουσία ανθρώπων με γνωριμίες και επιρροή στις Βρυξέλλες σε αυτές τις συναντήσεις έχει ξεχωριστή σημασία. Δείχνει, μεταξύ άλλων, την εξωχώρια αγωνία για ανατροπή της σημερινής πορείας από την παρούσα κυβέρνηση ή, αν δεν καταστεί αυτό δυνατό, τη σταδιακή αποσταθεροποίησή της με απώτερο στόχο την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Πίσω από τα τηλεοπτικά ενσταντανέ με τα χαμόγελα και τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη στη διάρκεια των Συνόδων Κορυφής και των Eurogroup κρύβεται ο εκνευρισμός και η οργή των «θεσμικών αξιωματούχων» επειδή κάποιοι τους «χαλάνε τη σούπα», αισθήματα που παίρνουν τη μορφή δηλητηριωδών επιθέσεων κατά της χώρας μέσω των «παπαγάλων» του διεθνούς Τύπου και των κρατικοδίαιτων γερμανικών ΜΜΕ. Τα συμφέροντα που στηρίζουν το τωρινό σαθρό ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, θεμιτό και αθέμιτο, προκειμένου να μην αλλάξει τίποτα στην Ευρώπη των τραπεζιτών και των λομπιστών. Τι επιδιώκουν για την Ελλάδα; Η απάντηση έρχεται από τους διαδρόμους των Βρυξελλών, από τους «χρησμούς» παραγόντων της αγοράς αλλά και από το αμερικανικό think tank Statfor. «Η πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα θα ικανοποιούσε πολλά μέλη του Eurogroup, που θα στήριζαν τη σύσταση μιας τεχνοκρατικής κυβέρνησης, η οποία θα αναλάμβανε να εφαρμόσει μη δημοφιλείς μεταρρυθμίσεις – κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε στην Ελλάδα και την Ιταλία στα τέλη του 2011», σημειώνεται στην έκθεση του ινστιτούτου των ΗΠΑ, που προσθέτει, βέβαια, ότι αυτό το σχέδιο θα «σκόνταφτε» στη βούληση των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Τον κίνδυνο, εξάλλου, ανατροπής της κυβέρνησης Τσίπρα και δημιουργίας ενός διάδοχου σχήματος τύπου Παπαδήμου είχε αποκαλύψει πριν από έναν περίπου μήνα ο ίδιος ο πρωθυπουργός. «Στόχος τους είναι να μας πιέσουν τόσο ώστε να οδηγηθούμε σε απαράδεκτες παραχωρήσεις και να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική ασφυξία για την πρόκληση λαϊκής δυσαρέσκειας. Με τελικό στόχο είτε να μας ανατρέψουν είτε να μας οδηγήσουν σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα τύπου Παπαδήμου είτε -όπως έγινε με την κυβέρνηση Σαμαρά- να μας δέσουν τα χέρια και να μας ενσωματώσουν», είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάνοντας την τρίχα τριχιά…
Δεν θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε καλύτερα από τον Νόαμ Τσόμσκι: «Η προπαγάνδα χρησιμοποιείται στη δημοκρατία όπως το ρόπαλο σε ένα απολυταρχικό καθεστώς». Η ρήση του Αμερικανού διανοητή επιβεβαιώνεται και στην Ελλάδα των πρώτων μηνών του 2015, όπου τα πολιτικά συντρίμμια της διαπλοκής σε συνεργασία με τα μιντιακά τους φερέφωνα έχουν αποδυθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών, κάνοντας την τρίχα τριχιά και μετατρέποντας στα ελεγχόμενα από τα ίδια ραδιοτηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και πρωτοσέλιδά τους υποθέσεις ρουτίνας σε σκάνδαλα ολκής.

Η πιο πρόσφατη «σκανδαλάρα» που… αποκαλύφθηκε από τον συμμαχικό προς τα διαπλεκόμενα συμφέροντα Τύπο ήταν αυτό της απευθείας ανάθεσης στην αμερικανική εταιρεία Lockheed της ανακατασκευής πέντε αεροσκαφών ηλικίας τριάντα πέντε ετών του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία εξειδικεύονται στον υποβρύχιο πόλεμο, έναντι τιμήματος 500 εκατ. δολαρίων, με προκαταβολή 45 εκατ. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη στο ΚΥΣΕΑ της 15ης Μαρτίου και φέρει τις υπογραφές τόσο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όσο και του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Κομμένου.

Οι «Σέρλοκ Χολμς» της αντιπολίτευσης… ανακάλυψαν έγκλημα σε μια διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ, η οποία, αν μη τι άλλο, λειτουργεί και ως γεωπολιτικό αντίβαρο σε όσους επιμένουν σε μονόδρομους λιτότητας που επιβάλλουν συγκεκριμένα κέντρα. Πέραν τούτου, ο εκσυγχρονισμός των εν λόγω σκαφών θα τους δώσει παράταση ζωής για ακόμα δεκαπέντε χιλιάδες ώρες, ενώ το πρόγραμμα αναβάθμισής τους είχε ενεργοποιηθεί σε απόφαση ΚΥΣΕΑ από το 2012, όταν, δηλαδή, δεν κυβερνούσαν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι ΑΝΕΛ.

Οι ίδιοι σκανδαλολόγοι λησμονούν επίσης πως ο εκσυγχρονισμός των συγκεκριμένων αεροσκαφών θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και θα χρησιμοποιηθούν κι άλλες ελληνικές εταιρείες ως υποκατασκευαστές κρίσιμων συστημάτων που θα ενσωματωθούν στα παλιά αεροπλάνα. Φαίνεται όμως πως εκείνοι που μας έκαναν πρωταθλητές ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δυσαρεστούνται που θα έχουν απασχόληση μερικές χιλιάδες συμπατριώτες μας για τα επόμενα εφτά τουλάχιστον χρόνια…

Οι ίδιοι «αμύντορες» του εθνικού συμφέροντος δείχνουν να αγνοούν πως το κάθε αεροσκάφος Ρ-3 μπορεί να πετά επί δώδεκα ώρες συνεχώς και να επιτηρεί τεράστιες περιοχές του Αιγαίου και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ενώ ελέγχει από κινήσεις υποβρυχίων και πλοίων μέχρι μεταναστευτικές ροές. Ας απαντήσουν επιτέλους στο εύλογο ερώτημα: Θέλουν η χώρα να μείνει ανοχύρωτη από οποιαδήποτε εξωτερική επιβουλή, την ώρα που η μεταναστευτική πίεση αυξάνεται και η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διανύει παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αστάθειας εξαιτίας της συνεχιζόμενης παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Τούρκων πολιτών;…

Και αποκάλυψη χωρίς όνομα -στην αρχή!
Οι πρωτοτυπίες, βεβαίως, δεν σταματούν εδώ. Διαβάσαμε, φερ” ειπείν, δημοσίευμα με το οποίο κατηγορείται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με θεσμικό ρόλο πως προσπαθεί να μην πληρώσει 1.940.000 ευρώ στην εφορία. Έπρεπε να περάσουν λίγες μέρες μέχρι να δεήσουν οι συνάδελφοι στα Νέα να μας πληροφορήσουν πως ο λόγος ήταν για τον Αλέξη Μητρόπουλο.

Πρόκειται για υπόθεση του 1999 και αφορούσε σε αμοιβή 1 εκατ. δολαρίων από νομικές υπηρεσίες για τις οποίες υποτίθεται πως δεν κόπηκε απόδειξη. Ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Μητρόπουλος έχει διευκρινίσει ότι η Δικαιοσύνη ακύρωσε το παράνομο πόρισμα του ΣΔΟΕ σε βάρος του, ενώ κατάγγειλε πως το σχετικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Τα Νέα οδήγησε στενό συγγενικό του πρόσωπο σε απόπειρα αυτοκτονίας. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ο τέως πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον υπουργό Οικονομικών του, Γκίκα Χαρδούβελη, προήγαγαν σε γενικό διευθυντή στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τον εφοριακό του ΣΔΟΕ που συντόνισε τον έλεγχο εναντίον του και πιθανόν διευκόλυνε το πάγωμα του ελέγχου του Σταύρου Παπασταύρου, στενού συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ. Αντιθέτως, υποχρέωσαν σε παραίτηση γενικό διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών αμέσως μετά την έγγραφη εκ μέρους του αποκάλυψη της σκευωρίας σε βάρος του κ. Μητρόπουλου. Τα σχόλια… δικά σας.

Ο «συνήθης ύποπτος» Κατρούγκαλος
Ωστόσο, το άτυπο ρεκόρ του πιο αδίκως στοχευμένου υπουργού της κυβέρνησης διατηρεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στον οποίο οι διάφοροι καλοθελητές της δημόσιας ζωής μόνο την… εξαφάνιση των δεινοσαύρων δεν έχουν καταλογίσει! Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει καταγγελθεί για προμήθεια 12% από απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους που θα επαναπροσλαμβάνονταν μέσα από δικαστικές διαδικασίες όμως, κι όχι από νομοθετικές ρυθμίσεις την ώρα που ο ίδιος δεν έχει αναλάβει καμία τέτοια υπόθεση από τότε που ανέλαβε τα υπουργικά του καθήκοντα.

Τα πάντοτε πρόθυμα «παπαγαλάκια» έφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να επιχειρήσουν τη σπίλωση τριών νέων δικηγόρων με περγαμηνές, οι οποίες είχαν το «θράσος» να τις εμπιστεύεται ο κ. Κατρούγκαλος και να έχουν κάνει εξειδικευμένες σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο, αντικείμενο κατεξοχήν σχετιζόμενο, δηλαδή, με τις ανάγκες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ποιος ξέρει; Αν ο υπουργός προσλάμβανε τη θυγατέρα κάποιου «μεγαλοκαρχαρία» όλα να ήταν καλώς ποιημένα στο σάπιο βασίλειο της Δανιμαρκίας…

Το «κερασάκι στην τούρτα»
Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το περίφημο πλέον πρωτοσέλιδο άρθρο του Γιάννη Πανούση για την «Αριστερά του τίποτα» και οι μετέπειτα δηλώσεις του, όπως για φόβο νεκρών στις Σκουριές, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν δίκην λάβαρου από την κάθε είδους αντιπολίτευση. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να συμμεριστεί δημοσίως την ανησυχία και πολλών αριστερών, οι οποίοι διαπιστώνουν τον παραλογισμό από τη μια η σημερινή κυβέρνηση να παίρνει μέτρα κατά του απολυταρχικού μοντέλου διοίκησης που είχε καθιερώσει η προηγούμενη των Σαμαρά – Βενιζέλου, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, κι από την άλλη οι αποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές να προχωρούν σε μπαράζ έκνομων ενεργειών δίχως προηγούμενο…
Πηγή: «Επίκαιρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου