ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Η “μυστική σύσκεψη” καναλαρχών σε ξενοδοχείο και η γραμμή άμυνας κατά της κυβέρνησης-Ποιοι την υλοποιούν

"Διακαναλική" μυστική σύσκεψη για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο. Ποιοι συμμετείχαν και τι αποφάσισαν

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι “αντένες” της ελληνικής τηλεόρασης και οι “ναυαρχίδες ενημέρωσης“, με φόντο την απόφαση της κυβέρνησης να διεκδικήσει 24 εκατ. ευρώ από το τζίρο των κερδών των μεγάλων καναλιών αλλά και να προχωρήσει στην πώληση των αδειών των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων επαναδιανέμοντας τη “μερίδα του λέοντος” στο μιντιακό τοπίο με στόχο την εξυγίανσή του μέσω προκήρυξης διαγωνισμού.
Σε αυτό το πλαίσιο, γραμμή αντιπαράθεσης χαράζουν οι μέντορες του μιντιακού συστήματος, βάζοντας μπροστά τους μηχανισμούς της 4ης εξουσίας. Ενδεικτικό της απόφασης αυτής είναι η “μυστική σύσκεψη” σε γνωστό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρόντες ήταν τέσσερις πασίγνωστοι δημοσιογράφοι ως εκπρόσωποι μεγάλων μέσων ενημέρωσης και δυο πολιτικοί, νυν βουλευτές και πρώην υπουργοί(που έτυχε να περάσουν και από το ίδιο υπουργείο), ένας από τη ΝΔ και ένας από το ΠΑΣΟΚ.
Μετά από πολύωρη συζήτηση συμφώνησαν να περάσουν  στην “αντεπίθεση” κατά της κυβέρνησης, με κεντρικό όργανο ένα άτυπο «Γραφείο Συντονισμού».
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, το «Συντονιστικό Γραφείο» βρίσκεται σεδιαρκή επαφή με στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, γνωστό νομικό, ενώ σε πολιτικό επίπεδο μεστέλεχος της Ν.Δ. το οποίο έτσι κι αλλιώς απ’ την αρχή με δημόσια παρέμβασή του στήριξε τους καναλάρχες.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι τα ΜΜΕ θα επιμείνουν στη σκληρή γραμμή και δεν θα πληρώσουν τα τέλη, ενώ σταδιακά θα πάρουν όλα τα νομικά μέτρα για να καθυστερήσουν την καταβολή. Βέβαια, αν καταλογιστούν τα 24 εκατομμύρια τότε θα πρέπει να καταβάλουν άμεσα το 50% του ποσού και στη συνέχεια να καταφύγουν στα δικαστήρια.
Το σχέδιο είναι να χρησιμοποιήσουν όμως την τηλεοπτική τους ισχύ για να δημιουργήσουν μέσα από τα δελτία ειδήσεων κλίμα φόβου, αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής και σύγκρουσης με τον Ευρωπαϊκό παράγοντα.
Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι πολλοί δημοσιογράφοι μεγάλων συγκροτημάτων άρχισαν να αρθρογραφούν περί επερχόμενης πτώσης της κυβέρνησης μέχρι το καλοκαίρι.
Τέλος το ρεπορτάζ αναφέρει ότι επικεφαλής του “Συντονιστικού οργάνου” του ανένδοτου κατά της κυβέρνησης, έχουν τεθεί οι Διευθυντές δύο μεγάλων καναλιών, ο ένας, ενός πολύ γνωστου μέχρι πρότινος για τα σκανδαλοθηρικά του δελτία, που πρόσφατα όμως ενίσχυσε εντυπωσιακά το πολιτικό του προφίλ και ο άλλος από το ένα από τα δύο πρωτοπόρα κανάλια της ελεύθερης ενημέρωσης.
ΠΗΓΗ :newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου