ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Σουλτς ιδού η κυβέρνηση σας

 Απόστολος Διαμαντής
Όλοι θυμόμαστε, από τα χρόνια του εμφυλίου, την περίφημη ατάκα του Παναγιώτη Κανελλόπουλου προς τον αμερικανό στρατηγό Τζέημς Βαν Φλητ: «στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας»! Από τότε είχαμε να δούμε παρόμοια κατάσταση στην Ελλάδα. Την ξαναβλέπουμε σήμερα με τις απαιτήσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων και κυρίως του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητάει από τον πρωθυπουργό να διορίζει αυτός ο ίδιος την ελληνική κυβέρνηση και να αλλάζει όποιους υπουργούς δεν του αρέσουν με άλλους!

Τι θέλει ο Σουλτς και οι άλλοι; Να διορίσουν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, το οποίο μάλιστα έχει μεταλλαχθεί ουσιαστικά από πολιτικό κόμμα σε αθηναϊκό παράρτημα του πολιτικού γραφείου του Σουλτς. Μόλις πει κάτι ο πρόεδρος από τις Βρυξέλλες, αμέσως μεταφέρεται στη Βουλή από τον συνεργάτη του, τον Σταύρο. Τώρα θέλουν να διώξουν τον Κοτζιά, τον Καμμένο, τον Λαφαζάνη, τον Στρατούλη και τον Ήσυχο και να βάλουν άλλους στη θέση τους. Ποιους; Κανείς δεν ξέρει ακριβώς. Μάλλον τον Λοβέρδο, τη Φώφη, τον Σταύρο και τον Σκυλακάκη.

Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές στα ευρωπαϊκά χρονικά, να επεμβαίνει δηλαδή τόσο ωμά στην εσωτερική πολιτική τάξη η επίσημη ΕΕ. Και καθώς δεν έχουν ακόμη καταργηθεί τα εθνικά κράτη, καθώς ακόμη η κρατική κυριαρχία είναι η πολιτική βάση της ΕΕ - η οποία δεν έχει ομογενοποιηθεί πολιτικά και ούτε προβλέπεται αυτό να γίνει στο άμεσο μέλλον, καθώς η πολιτική ενοποίηση έχει ήδη απορριφθεί από τους Γάλλους το 2005 - η όλη συμπεριφορά της Κομισιόν αντανακλά ωμό ιμπεριαλισμό, συνιστά προκλητική επέμβαση στα εσωτερικά μιας ανεξάρτητης χώρας. Εάν είναι η Κομισιόν να επιβάλει υπουργούς και κυβερνήσεις και μάλιστα δημοσίως, τότε η Ελλάδα δεν έχει άλλη λύση από το να καταγγείλει δημοσίως το γεγονός.

Οι επεμβάσεις αυτές έγιναν ακόμη εντονότερες με το ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα. Αρχικά του έθεσαν την ατζέντα των συζητήσεων, καταργώντας τον δηλαδή και ουσιαστικά του απαγόρευσαν το ταξίδι και τις συζητήσεις. Μα εάν είναι να μην μπορεί ο έλληνας πρωθυπουργός να συνάπτει σχέσεις με ομολόγους του, τότε προς τι να ψηφίζουμε; Τι να τον κάνουμε τον έλληνα πρωθυπουργό; Είναι προτιμότερο να διορίζεται απευθείας η κυβέρνηση από τον Σουλτς και έτσι θα γλυτώναμε και τα έξοδα και τον κόπο. Εφόσον σ’ αυτόν δίνει λόγο η εκλεγμένη κυβέρνηση, τότε δεν υπάρχει θέμα: έχουμε καταργήσει το ελληνικό κράτος. Γίναμε γερμανική επαρχία.

Με αυτά τα πραγματικά εξωφρενικά που συμβαίνουν δεν έχει και μεγάλο νόημα να σχολιάζουμε την τρέχουσα πολιτική. Πρέπει πρώτα να λύσουμε αυτό το κεφαλαιώδες ζήτημα: έχουμε κυβέρνηση; Ή μήπως δεν έχουμε;

Διότι, αυτά που γίνονται σήμερα, δεν γίνονταν ούτε καν στον εμφύλιο. Την ατάκα προς τον Βαν Φλητ την είπε ο Κανελλόπουλος. Δεν την είπε ο ίδιος ο αμερικανός. Σήμερα φτάσαμε στο σημείο τις επεμβάσεις να τις ανακοινώνει ο ίδιος ο πρόεδρος Σουλτς. Χωρίς καν να μας ρωτήσει. Αυτός δηλαδή είναι πιο ωμός και από τον ίδιο τον στρατηγό του εμφυλίου πολέμου.

Είμαστε σε δύσκολα χρόνια. Και πραγματικά δεν βλέπω τον τρόπο, με τον οποίο θα γλυτώσουμε για μια ακόμη φορά ως ανεξάρτητο κράτος, ως ελεύθερο έθνος.

*Ο Απόστολος Διαμαντής είναι συγγραφέας
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου