ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο

Γράφει ο mitsos175

Η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο. Ανούσια ερωτήματα, ψεύτικες αποκλειστικότητες, μισές αλήθειες παραφουσκωμένες με ψέματα, συνθέτουν ένα πόλεμο πληροφόρησης κι αποπροσανατολισμού.

Δεν μου καίγεται καρφί, αν κάποιος έδειξε δάκτυλο, κι αν ναι, σε ποιόν. Η πολιτική που ακολουθείται, οι υπογραφές, οι νόμοι, δείχνουν ποιός υψώνει το μεσαίο δάκτυλο, ποιος κάνει άσεμνες χειρονομίες, ποιός είναι ο ανήθικος: Οι δανειστές, οι ντόπιοι δοσίλογοι, όσοι στηρίζουν το μνημόνιο, άσχετα με το τι λένε.

"Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Ελλάδα της κρίσης, μεγάλωσε δραματικά σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Hans Böckler, καθώς οι φτωχότεροι επιβαρύνθηκαν φορολογικά κατά 337% ενώ οι εύποροι κατά 9%"... "Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι το 2012 ένα στα τρία ελληνικά νοικοκυριά έπρεπε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις με ετήσιο εισόδημα περί τα 7.000 ευρώ. Εντύπωση, τέλος, προκαλεί το γεγονός ότι τα μη προνομιούχα νοικοκυριά έχασαν μέσα στην κρίση το 86% του συνολικού τους εισοδήματος, ενώ οι πιο εύπορες οικογένειες μόλις το 16% με 20%. Ας σημειωθεί ότι στην έρευνα για λογαριασμό του Ιδρύματος Hans Böckler αναλύθηκαν στοιχεία που αφορούσαν 260.000 ελληνικά νοικοκυριά". Οι φόροι είναι σχετικοί, όπως απέδειξαν οι σύγχρονοι Αϊνστάιν της οικονομίας.

Τα μέτρα που πάρθηκαν ως τώρα είναι τα πλέον άδικα. Οι πλούσιοι όχι μόνο πληρώνουν ελάχιστα, αλλά οι πλέον ισχυροί από αυτούς έχουν αύξηση κερδών, τόσο από το ξεπούλημα των φιλέτων, όσο κι από την εκμετάλλευση των φτωχών, που συνεχώς εξαθλιώνονται κι επιβαρύνονται. Οπότε είναι φανερό ποιός βάζει όχι ένα δάκτυλο αλλά ολόκληρη τη χερούκλα του στην τσέπη μας. Αυτό λοιπόν το status quo οι τοκογλύφοι το διαιωνίζουν συζητώντας μόνο, πως θα πληρώσουν ακόμα περισσότερο οι μη έχοντες! Τρέλα, σαδισμός; ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Κι αντί η κυβέρνηση να τους φασκελώσει δείχνοντας πέντε ανοιχτά δάκτυλα και να προχωρήσει σε ρήξη με την ΕΕ και το ΔΝΤ κάθεται να διαπραγματευτεί. Τι; Την υποτέλεια; Πως θα μας φάνε οι κανίβαλοι; Αν θα μας βάλουν κέτσαπ - μουστάρδα ή μαγιονέζα; Να βάλετε και ρίγανη. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Ακούω λοιπόν πως θα πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ. Τρέλα - τρέλα! Δηλαδή ενώ χρειαζόμαστε χρήματα, θα δώσουμε. Πολύ "λογικό". Ακούω για "έντιμο συμβιβασμό". Ωραία. Έχω όμως μια απορία. Οι έντιμες πράξεις δεν γίνονται από έντιμους; Διαβάζω, πως ο κόσμος δήθεν θέλει το Ευρώ, τάχα είναι ικανοποιημένος με τα όσα γίνονται. Ποιοί τα λένε αυτά; Οι εταιρίες εκείνες, που όταν πρωτοβγήκε ο ΓΑΠ μας έλεγαν πως "για την πατρίδα και τη σύνταξη μας να δώσουμε". Τελικά του δώσαμε δυο μέζεα. Οι ίδιοι που έβγαζαν καταλληλότερο το Σαμαρά. Που έδειχναν ντέρμπι τις εκλογές. Τόσο αξιόπιστοι.

Τι θα γίνει: Μέσα στην ΕΕ το μόνο που θα γίνει είναι να πετάξουν ένα ψίχουλο στην αρχή κι όταν πάμε να το πάρουμε, θα κλείσει η φάκα. Αυτή είναι η καλύτερη εκδοχή. Η χειρότερη είναι να μας ξεκάνουν εντελώς από την αρχή, για παραδειγματισμό. Χάνεται όμως η απόλαυση του σαδιστή δήμιου. Η πιο πιθανή είναι στη μέση: Δηλαδή θα ακολουθήσουν τα ίδια περίπου με άλλο όνομα, κι έτσι θα μας πετσοκόβουν όλο και περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου. Βεβαίως το νόμισμα των ελλήνων πλουσίων θα είναι το ευρώ. Εμείς δεν έχουμε κανένα νόμισμα, τα πήραν όλα. Μια ψυχή μόνο, αλλά θα μας τη βγάλουν σύντομα.

Εκτός αν διαλέξουμε κάτι άλλο. Ας κάνουμε όμως γρήγορα γιατί αυτοί δεν τρώνε κομμάτια ανθρώπων, μας καταπίνουν αμάσητους. Αν δεν φύγουμε αμέσως, υψώνοντας δάκτυλο στο χρέος, το επόμενο που θα διαπραγματευτούμε, είναι να τους κάτσουμε στο λαιμό να τους προκαλέσουμε καούρα στο στομάχι ή τουλάχιστο δυσκοιλιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου