ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

«Το Ευρώ απελευθερώνει»

Αρκάς 1Γεια σου πιτσιρίκο. Σήμερα διέρρευσε από το Reuters ένα κείμενο της γερμανικής κυβέρνησης που ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητάει από τον Τσίπρα να γίνει προσκυνημένο σκουλήκι όπως ο Σαμαράς.


Διαβάζω επίσης τις δηλώσεις που κάνουν διάφοροι τριμάλακες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας σχετικά με την ιερή και ηθική υποχρέωση που έχει η κυβέρνηση των Ελλήνων να σεβαστεί τις δεσμεύσεις των δοσίλογων και να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους.

Πέρα από την φυσιολογική αηδία που αισθάνεσαι όταν ακούς τους δολοφόνους των λαών της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Ευρώπης να μιλούν για ηθική, θα ήθελα να γράψω όσα θα επιθυμούσε η ψυχή μου να ακούσει από την ελληνική αντιπροσωπεία στο επόμενο eurogroup.

Θα ήθελα να ρωτήσουν τα δημοκρατικά καμάρια της Ευρώπης αν η μετά-ναζιστική Γερμανία το 1953 είχε κανένα ηθικό δικαίωμα να ζητήσει διαγραφή των χρεών της κι αν όχι για ποιο λόγο της χαρίσανε τα χρέη. Λυπηθήκανε τους πεινασμένους ναζί;

Θα ήθελα να ρωτήσουν τον τριμάλακα της Γαλλίας αν πιστεύει ότι η χώρα του θα είχε σήμερα άλλη αξία από εκείνη του γαιδουρομούλαρου που σέρνει το γαλλογερμανικό άξονα της ευρωπαϊκής δυστυχίας, αν οι Αγγλοαμερικανοί είχαν δεχτεί στην διάσκεψη της Καζαμπλάνκα την άποψη του Ντε Γκωλ που ζητούσε την οριστική και αμετάκλητη διάλυση της Γερμανίας σε 5 ή 6 χωριστά κρατίδια.

Θα ήθελα να ρωτήσουν τους βρικόλακες της ΕΕ αν η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης είναι το κοινό νόμισμα των τραπεζιτών.

Θα ήθελα να τους ρωτήσουν αν στις δημοκρατικές τους αρχές περιλαμβάνεται και ο ωμός εκβιασμός της στέρησης των βασικών για την επιβίωση ενός λαού. Θα ήθελα μόλις σηκωθεί από την θέση της η χοντροπουτάνα και κουνήσει το δάκτυλο της προς την πλευρά της ελληνικής αντιπροσωπείας, ζητώντας την πιστή εφαρμογή των συμφωνιών ακόμα κι αν πεθαίνει ο ελληνικός λαός μέρα με την μέρα χωρίς την παραμικρή ελπίδα, να σηκωθεί ο Τσίπρας, να της πει «άντε γαμήσου κυρά μου» και να φύγει.

Θα ήθελα πριν από όλα η απάντηση στο κείμενο των Γερμανών νέο-αποικιοκρατών να μην ήταν οι διαρροές για την δυσαρέσκεια από το Μαξίμου αλλά η απόφαση για την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ. Θα ήθελα στην θέση του Τσακαλώτου να τους στέλναμε τον Κώστα Λαπαβίτσα.

Τέλος, να πω κάτι και στους συν-Έλληνες που βρίσκονται στην Ελλάδα και φοβούνται:

Τι φοβάστε μωρέ;

Δεκάδες σπουδαίοι οικονομολόγοι σε ολόκληρο τον δυτικό και βαθιά καπιταλιστικό κόσμο δείχνουν την λύση της δραχμής σαν την καλύτερη για την χώρα μας.

Όλοι προβλέπουν πως η Ελλάδα θα ανθίσει μετά από 2 ή 3 χρόνια. Θα ανοίξουν δουλειές, θα μειωθούν οι εισαγωγές και θα αυξηθούν οι εξαγωγές, θα αναδιαμορφωθεί (αναγκαστικά) και η δημόσια διοίκηση.

Επίσης θα ξεφορτωθούμε τα λαμόγια και τους προδότες και θα φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Αλλά κι αυτά να μην συμβούν, θα τρώμε στο τέλος-τέλος τα δικά μας τα σκατά και όχι τα σκατά των Γερμανών.

Στο Άουσβιτς σκοτώσανε 6 εκατομμύρια ανθρώπους. Από τους 60.000 Έλληνες Εβραίους της Θεσσαλονίκης μόνο χίλιοι επιζήσανε.

Ένας από τους επιζώντες είπε πως έμεινε ζωντανός μόνο και μόνο επειδή ήθελε πολύ να εκδικηθεί για το κακό που του κάνανε. Πέθανε χωρίς να μπορέσει να πάρει την εκδίκηση που ονειρευότανε.
Αν ζούσε σήμερα, θα μας έλεγε πιθανά το εξής: Εκεί που σας πάνε, κάθε ευρώ που σας έχουν αφήσει στην τσέπη, μόλις το τρένο σταματήσει θα σας το πάρουνε.

Ξυπνήστε! Δυνάστες είναι δεν είναι εταίροι και σύμμαχοι. Βαθιά μέσα τους τρέμουν από τον φόβο μήπως και φύγουμε από το καταραμένο ευρώ τους για αυτό απειλούν με τον τρόπο που το έκαναν κι οι ναζί παππούδες τους.

Στο τέλος όμως τα ίδια θα πάθουνε. No Pasaran!

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ.1 Ευχαριστώ για την συμβουλή που έδωσες για τον φόβο του άλλου. Πολύτιμη!

Υ.Γ.2 Αν ναυαγήσουν οι συνομιλίες, θα έπρεπε ο Τσίπρας να περάσει όλους τους νόμους που δεν γουστάρει η Μέρκελ και μετά να προκηρύξει νέες εκλογές! Να αρχίσει ξανά το κωλοσφύξιμο των αγορών και των ομολόγων. Να δούμε και τι θα λένε τα καθάρματα της «Ν-Δούλας της Μέρκελ» κατά την διάρκεια της νέας προεκλογικής περιόδου. Κι αν έβγαιναν ξανά κυβέρνηση να έβλεπα πως θα επιβάλανε – φτου κι από την αρχή – τις προσταγές της αφεντικίνας τους.
(Αγαπητέ Ηλία, respect! Εγώ ξέρω πως η Μέρκελ και ο Σόιμπλε φοβούνται πιο πολύ. Ελπίζω να το ξέρουν και ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη. Να είσαι καλά.)

pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου