ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Η Ευρώπη στρίβει Αριστερά καθώς η Ελλάδα μετράει πρωτιές

Μια ιστορική στιγμή για Ελλάδα και Ευρώπη
του system failure
 
Η Ελλάδα ζει ιστορικές στιγμές. Για πρώτη φορά ένα Αριστερό κόμμα θα κυβερνήσει τη χώρα και ο αρχηγός του θα είναι ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της. Ο Αλέξης Τσίπρας γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1974, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών.
 
Ο Τσίπρας θα είναι επίσης ο πρώτος πρωθυπουργός γεννημένος στην περίοδο της μεταπολίτευσης. Μια περίοδος 40 ετών κατά την οποία τα μοναδικά κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα ήταν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Ο Τσίπρας αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων, γεννημένων στις αρχές της δεκαετίας του 70 και δεν είδαν μέχρι στιγμής άλλο κόμμα στην εξουσία εκτός από τα δύο αυτά κόμματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το χτύπημα της μεγάλης οικονομικής κρίσης, τα κόμματα του δικομματικού κατεστημένου συνασπίστηκαν για να διατηρηθούν στην εξουσία, αφού έχασαν ένα μεγάλο μέρος της δύναμής τους και κυρίως το ΠΑΣΟΚ.
 
Φαίνεται ότι μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται το πρώτο σενάριο, όπως έχει ήδη περιγραφεί: “Ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει αυτόνομη κυβέρνηση, ή, κυβέρνηση συνασπισμού με κόμματα του αντι-μνημονιακού μετώπου. Πρόκειται για το χειρότερο σενάριο για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική μαφία, καθώς θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια “ανεξέλεγκτη” άνοδο της Αριστεράς στην Ευρώπη. Στην περίπτωση αυτή, η τραπεζομιντιακή δικτατορία στην Ελλάδα θα κηρύξει πόλεμο εναντίον της νέας κυβέρνησης, με σκοπό να την αποσταθεροποιήσει και να την ρίξει από το βάθρο της εξουσίας, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. […] σε περίπτωση που επαληθευτεί το Σενάριο 1, η ΕΚΤ θα εκβιάζει την νέα κυβέρνηση, απειλώντας ότι δεν θα αγοράζει κρατικά ομόλογα και άρα θα κόψει τη ρευστότητα, σε περίπτωση που η Ελλάδα επιλέξει ένα διαφορετικό δρόμο, μια αντι-νεοφιλελεύθερη πολιτική, προς την κατεύθυνση δηλαδή της αναδόμησης του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ-κρίσης επίπεδα, κ.λ.π.” (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/12/blog-post_31.html)
 
Παρά τα πανηγύρια, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην ουσία οριακή και οφείλεται στο απαράδεκτο μπόνους των 50 εδρών που κατασκευάστηκε από το μέχρι πρότινος δικομματικό σύμπλεγμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ότι έτσι θα εξασφαλίσει εσαεί την κυριαρχία του. Αυτό κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του συστήματος εξουσίας το οποίο ελέγχεται ακόμα από την εγχώρια τραπεζομιντιακή δικτατορία, ώστε να εφαρμόσει το σχέδιο της “Αριστερής παρένθεσης” όσο το δυνατόν γρηγορότερα, παρά τη συμμετοχή και των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην κυβέρνηση που διευρύνει ελαφρά την νέα κυβερνητική πλειοψηφία. Τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα για τους εγχώριους και ξένους ολιγάρχες, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει με μεγαλύτερη διαφορά, κατακτώντας μια ευρύτερη κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.
 
Ωστόσο, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να επιβιώσει από τον πόλεμο και παραμείνει ιδεολογικά πιστός στις αρχές του, μπορεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα για την Ευρώπη “παρασύροντας” και άλλα Αριστερά κόμματα στην εξουσία. Πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία για την Ευρώπη να αλλάξει πορεία και να καταπολεμήσει τον καταστροφικό νεοφιλελευθερισμό.
 
Έχει επίσης ήδη επισημανθεί ότι “Η κινητοποίηση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής μαφίας αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο έντονη, καθώς οι εκπρόσωποι της γνωρίζουν ότι, μια πιθανή κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα που θα αντισταθεί σθεναρά ενάντια στα μέτρα λιτότητας, θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα ‘ανεξέλεγκτο’ ντόμινο ανόδου των δυνάμεων της Αριστεράς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες επίσης θα μάχονταν με σθένος ενάντια στην νεοφιλελεύθερη ατζέντα. Ας μην γελιόμαστε, ο πόλεμος θα είναι αδυσώπητος. Αλλά δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Είτε οι λαοί της Ευρώπης θα επιλέξουν να αγωνιστούν με ενότητα και αποφασιστικότητα, είτε θα παραδοθούν αμαχητί στους πλουτοκράτες που ετοιμάζουν τον νέο Μεσαίωνα. Η ‘Μάχη της Ελλάδας’ θα είναι καθοριστική …” (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/12/blog-post_14.html)
 
Οι Ευρωπαϊκοί λαοί κέρδισαν μια αποφασιστική μάχη στην Ελλάδα, αλλά τώρα πρέπει να αγωνιστούν σκληρά για να κερδίσουν και τον πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου