ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Μαρία Αντουανέτα Θεοδωράκη

του Φέλιξ

Ο Σταύρος ένωσε τις παλάμες του μπροστά στο πρόσωπό του σα να ετοιμαζόταν για προσευχή και εξακόντισε το τρομερό επιχείρημα στο άναυδο κοινό του Νίκου Χατζηνικολάου. Ο μοναδικός άνθρωπος μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο που όταν μιλάει μόνος του μοιάζει Θεός και ταυτόχρονα προσκυνητής του εαυτού του, είχε μόλις εκστομίσει τη λύση για την ελληνική κρίση. Ποιός νεοφιλελευθερισμός,ποιά σχολή του Σικάγου, ποιές μεταρυθμίσεις,ποιός ριζοσπαστισμός; Όλα μπούρδες. Ο Σταύρος Θεοδωράκης με έναν Αντουανετισμό γειτονιάς και τηλεόρασης ταυτόχρονα, έχει τη λύση. Σταματήστε να τρώτε.

Σε 40 δευτερόλεπτα κατάφερε να απαντήσει γιατί όσα λένε κάτι αριστεροί και πεινασμένοι είναι ανοησίες. Το επιχείρημα πως αν δοθούν μισθοί σε εργαζόμενους θα τονωθεί η Οικονομία είναι ανόητο. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σταύρος ο οποίος μάλλον κάτι άκουσε από την Ξαφά αλλά δεν το εμπέδωσε σωστά "ούτε πρωτοετής φοιτητής Οικονομίας δεν τα λέει αυτά. Γιατί τι θα κάνει αυτός που θα ανέβει ο μισθός του;Θα αγοράσει βενζίνη, εισαγόμενο είδος,τρόφιμα κατά 40% εισαγόμενο είδος, οπότε θα ανέβουν οι εισαγωγές και το έλλειμμα". Καταστρέφεται λοιπόν η Οικονομία.

Οπότε αν δεν έχετε να φάτε, φάτε παντεσπάνι, ντόπιο κατά προτίμηση για να μην ανέβουν οι εισαγωγές και το έλλειμμα.

Η Αντουανετική αριθμητική του Σταύρου, δεν συμπεριλαμβάνει βεβαίως τον ίδιο, ο οποίος αγοράζει ακριβά εισαγόμενα ρούχα και παπούτσια,γκατζετάκια τα οποία επιδεικνύει, σακίδια γνωστής μάρκας του εξωτερικού, και χιπστερομοντερνιές κάθε είδους. Από το μποξεράκι ως τα γυαλιά του και από τις κάλτσες ως το αυτοκίνητό του ο Σταύρος είναι εισαγόμενος και συνεπώς "ελλειματικός". Επίσης στο μυαλό του Σταύρου, ο ανθρώπινος μισθός είναι εχθρός της ανάπτυξης και όχι ανάγκη, ενώ για τον ίδιο ο παχυλός μισθός από τα κανάλια συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ και τα έσοδα είναι μάλλον κάτι άλλο.

Είναι προφανές πως διαβάζοντας τα κλασσικά εικονογραφημένα του νεοφιλελευθερισμού για αρχάριους επειδή ίσως τα συγγράμματα του Φρίντμαν έπεφταν βαριά, ο Σταύρος κατάλαβε αυτό που είπε.

Δεν ξέρω αν σε κάποιους θυμίζει τους κυνικούς του νεοφιλελευθερισμού, εμένα μου θυμίζει εκείνο τον αφελή και αγράμματο χωρικό ο οποίος είχε αγοράσει ένα γάιδαρο τον οποίο δεν τάιζε. Όταν μετά από καιρό τον ρώτησε ο κουμπάρος του τι κάνει ο γάιδαρος αυτός απάντησε "να μωρέ ότι τον είχα μάθει να μην τρώει, ψόφησε".

Άραγε αυτή η οικονομική σοφιστεία περί μισθών που δημιουργούν έλλειμα ισχύει και για τους επιχειρηματίες που παίρνουν πολλά ή μόνο για εργαζόμενους; Δηλαδή οι νταβατζήδες με τα υπερκέρδη αγοράζουν εισαγόμενα και δημιουργούν έλλειμα ή την οικονομική αυτή λειτουργία την έχει μόνο η πλέμπα;

Πηγή:


Το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου