ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

ΕΔΟΞΑΣΘΗ ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Η προσωποποίηση της έλλειψης πολιτικού πολιτισμού θα μπορούσε και να αποτυπωθεί στο πρόσωπο του απερχόμενου πρωθυπουργού που με πρόφαση τη δημόσια εικόνα του ξεπερνά το πολιτικό fairplay. Εκτός από την διάθεση του να παραμείνει γαντζωμένος στη ΝΔ αρνήθηκε να παραβρεθεί ο ίδιος στην παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου στον νέο Πρωθυπουργό. Παρά τη συντριπτική ήττα, ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να κλείσει τα σενάρια διαδοχής με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Η πολιτική μικροψυχία σε... όλο της το μεγαλείο. Ενδεικτικό της ψυχολογικής του κατάστασης αλλά και της ιδιοσυγκρασίας του Αντώνη Σαμαρά είναι ότι δεν παραβρέθηκε στο Μαξίμου όταν ο Αλέξης Τσίπρας πήγε για να αναλάβει καθήκοντα. Απλά έδωσε εντολή στον συνεργάτη του Κώστα Μπούρα να παραδώσει αυτός τα κλειδιά στους συνεργάτες του Τσίπρα. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Τον σέρνουν μέχρι τέλους στο γκρεμό, αυτοί που τον οδήγησαν στην ήττα. Ο Αντώνης Σαμαράς ακούει μόνο τους φίλους του από την πάλαι ποτε Πολιτική Άνοιξη και κανέναν άλλον. Οι ίδιοι που τον οδήγησαν στην στρατηγική του φόβου, τον σέρνουν τώρα στο σενάριο της σύντομης αριστερής παρένθεσης, ως δικαιολογία για να μην γίνουν αλλαγές στο κόμμα.

Στο επιτελείο του Α. Σαμαρά εκτιμούν πως η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τους επόμενους δύο μήνες, κάτι που ενδεχομένως να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Για το λόγο αυτό, σημειώνουν πως η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να παραμείνει μακριά από την εσωστρέφεια και με τη μέγιστη δυνατή εγρήγορση. Αυτή όπως όλα δείχνουν θα είναι η γραμμή άμυνας που θα χρησιμοποιήσουν οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να κλείσουν οποιοδήποτε σενάριο αμφισβήτησης του. Αξίζει να σημειωθεί πως εμπνευστής της θεωρίας της «αριστερής παρένθεσης» είναι ο στενός συνεργάτης του Προέδρου της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο πέρσι το καλοκαίρι είχε διατυπώσει το σενάριο αυτό.

Ο κ. Λαζαρίδης πάντως χθες φαίνεται πως έγινε στόχος πυρών από το Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο για την προεκλογική εμμονή στο φόβο, μια κόντρα που βέβαια αργότερα διαψεύσθηκε.

ΝΔ: Χάσαμε από τις δημοσκοπήσεις
Το επιχείρημα πως η διαφορά εκτοξεύθηκε στις 8.8 μονάδες λόγω της αποσυσπείρωσης των τελευταίων ημερών, σημειώνουν όλο και περισσότερα στελέχη της ηγετικής ομάδας της ΝΔ.
Μερίδα των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, θεωρούν ένα βασικό στοιχείο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για το εύρος της ήττας, το γεγονός πως άλλαξε η διάταξη που απαγόρευε τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων μέχρι και δύο ημέρες πριν τις εκλογές.

Όπως έλεγε χθες βράδυ στο newsbomb.gr στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ο καταιγισμός δημοσκοπήσεων αμφιβόλου ποιότητας που έδειχναν μεγάλες διαφορές, οδήγησε πολλούς ψηφοφόρους να στηρίξουν μικρά κόμματα, καθώς έβλεπαν πως δεν υπάρχει κανένα «ντέρμπι» με το ΣΥΡΙΖΑ για τη διεκδίκηση της νίκης.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλούνται από τη Λεωφόρο Συγγρού, το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή για να αποφασίσει τι θα ψηφίσει, κάτι που σε μεγάλο βαθμό φαίνεται πως ισχύει και για ένα κομμάτι όσων ψήφισαν Χρυσή Αυγή, αλλά και τα κόμματα του Β.Λεβέντη και του Απ.Γκλέτσου που κατέγραψαν απρόσμενα μεγάλες δυνάμεις. Επιρρίπτουν μάλιστα σημαντικές ευθύνες σε εκείνους τους συνεργάτες που έπεισαν τον Αντώνη Σαμαρά να αποδεχθεί την αλλαγή της διάταξης, επιτρέποντας ουσιαστικά το «πανηγύρι των κάθε λογής δημοσκόπων», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως αν ο Σαμαράς πιεστεί αρκετά, από στελέχη του κόμματος για να πάρει το δρόμο της εξόδου, τότε και μόνο τότε θα προτάξει το Συνέδριο για να «χρυσώσει» το χάπι όσων τoν αμφισβητούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου