ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Επίθεση Μουρούτη, σε Ελλη Στάη...

"Επίθεση" εξαπέλυσε o διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντ. Σαμαρά, Γ. Μουρούτης, στην Ελλη Στάη, μέσω -που αλλού- Twitter, με αφορμή την...
παρουσία της δημοσιογράφου στον "Alpha".
 «Μπερδεύτηκα. Νόμιζα απόψε ότι η Ελλη Στάη είναι ο Πάνος Σκουρλέτης στο λίγο πιο όμορφο», έγραψε.
Η απάντηση για το "γνωστό τρολ του Μαξίμου", ήρθε από το thetoc.gr:

Οταν η πολιτική μπερδεύεται με τα τρολ και η επικοινωνία με τους γραφικούς του twitter γεννιούνται οι... Μουρούτηδες. Είδος εν αφθονία στην αχανή... twitterland, που θα προσφερόταν μόνον για χάζι στο νυχτερινό timeline, εάν δεν υπήρχε μία λεπτή και καίρια παράμετρος: Εάν ο κ. Μουρούτης δεν ήταν Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κι εάν δεν ήταν υπόλογος για κατά συρροή θεσμικά ατοπήματα.

Κοινώς, το έργο είναι deja vu και η αμαρτωλή ιστορία των παρεμβάσεων και των – έμμεσων ή άμεσων – απειλών επαναλαμβάνεται: Το γνωστό τρολ του Μαξίμου ξαναχτύπησε απόψε, γράφοντας στον λογαριασμό του στο twitter για την παρουσία της Ελλης Στάη στον Alpha: «Μπερδεύτηκα. Νόμιζα απόψε ότι η Ελλη Στάη είναι ο Πάνος Σκουρλέτης στο λίγο πιο όμορφο».

Εμείς, όμως, δεν μπερδευόμαστε και καλό θα ήταν να είχε, προ πολλού, ξεμπερδέψει με τα γαλάζια προβοκατόρικα παπαγαλάκια και ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μουρούτης κάνει απλά ό,τι έκανε και επί της «λαμπρής» θητείας του στην εποχή της ΕΡΤ. Τότε παρενέβαινε, εκβίαζε με οργίλες αναρτήσεις και ακόμη πιο οργίλα τηλεφωνήματα, απειλούσε ευθέως τους δημοσιογράφους για να περάσει στην κρατική τηλεόραση η κυβερνητική «γραμμή». Το αποτέλεσμα εκείνης της πρακτικής του ήταν η εποποιία του «μαύρου» και το εξάμβλωμα της ΝΕΡΙΤ.

Τώρα επιχειρεί να κάνει το ίδιο στοχεύοντας ακόμη παραπέρα: Στα ιδιωτικά κανάλια. Ταυτίζει αυθαίρετα και φασιστικά δημοσιογράφους με κομματικούς εκπροσώπους, χρεώνει ως «στρατευμένο» όποιον δεν συμφωνεί με την δική του πολιτική λογική (;) και, για μια ακόμη φορά, απειλεί και εκβιάζει. Ελπίζουμε, δε, η επόμενη παρέμβασή του να μην περιλαμβάνει και... ρουκέτες αλά τζιχάντ και Charlie Hebdo.

Εάν το πρωθυπουργικό επιτελείο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός συμφωνούν και επικροτούν τις «πρακτικές Μουρούτη», είναι δικό τους θέμα. Αν και θα είχε ενδιαφέρον να απαντήσουν γιατί τον ξαναέβγαλαν on air προεκλογικά, αφού για μήνες τον είχαν κλειδώσει στο ντουλάπι και του είχαν απαγορεύσει τις δημόσιες παρεμβάσεις.


Σε κάθε περίπτωση, όμως, η δημοσιογραφία δεν μπορεί και δεν αντέχει πια να ανεχθεί άλλους Μουρούτηδες. Δεν μπορεί κανένας Διευθυντής Γραφείου Τύπου του όποιου πρωθυπουργού να εμποδίσει, να παραχαράξει και να προβοκάρει την ελεύθερη έκφραση των δημοσιογράφων. Κι η ΕΣΗΕΑ καλό θα ήταν να πάρει θέση και επ' αυτού. Εκτός εάν κάποιοι σχεδιάζουν να μετατρέψουν και το ιδιωτικό τηλεοπτικό στερέωμα σε δημοσιογραφική καρικατούρα ανάλογη της προεκλογικής συνέντευξης-παρωδίας του πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου