ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Σαν σήμερα το 1990 επέλεξε να "φύγει" ο Παύλος Σιδηρόπουλος

Σαν σήμερα στις 6 Δεκέμβρη του 1990 επέλεξε να «φύγει» απ’ την ζωή, μόλις στα 42 του χρόνια, ο συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής Παύλος Σιδηρόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής ροκ σκηνής.


«Welcome to the show». Η μουσική κληρονομιά του Παύλου Σιδηρόπουλου

Ένα ντοκιμαντέρ των Κώστα Πλιάκου και Αλέξη Πόνσε

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος, υπήρξε πρωτοπόρος στην εποχή του, καθώς ήταν από τους πρώτους που συνδύασαν το ροκ με τον ελληνικό στίχο και με στοιχεία της ελληνικής μουσικής παράδοσης.. Ανήσυχο πνεύμα, πειραματίστηκε όχι μόνο σε ότι αφορά τη μουσική και τη σύνθεση, αλλά και την ηθοποιία, την ποίηση και τη συγγραφή.

Το Welcome to the show είναι μια καταγραφή της μουσικής κληρονομιάς του Σιδηρόπουλου όπως αυτή πέρασε στις επόμενες γενιές καλλιτεχνών και έφτασε ως τις μέρες μας. Είναι η παρουσίαση του καλλιτεχνικού αποτυπώματος ενός ανθρώπου που αποτέλεσε έμπνευση και άνοιξε το δρόμο για εκατοντάδες συγκροτήματα και τραγουδοποιούς.

Στην ταινία, λόγια του Παύλου ντύνονται με τα animation του Νίκου Μπλεμπουτζάκη, με γνωστές και ανέκδοτες φωτογραφίες, βίντεο, ποιήματα και τραγούδια του ερμηνευμένα από τον ίδιο ή άλλους καλλιτέχνες.
Συνεργάτες του, μουσικοκριτικοί και καλλιτέχνες που σφράγισαν με τη μουσική τους τις δεκαετίες του ’90 και του 2000 μιλούν για το έργο του Σιδηρόπουλου και την επιρροή του. Μεταξύ αυτών οι Μάκης Μηλάτος, , Οδυσσέας Ιωάννου, Απροσάρμοστοι, Σπυριδούλα, Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Δημήτρης Μητσοτάκης, Σπύρος Γράμμενος, Στάθης Δρογώσης, Υπόγεια Ρεύματα, Κώστας Φέρρης, Κωνσταντίνος Τζούμας.
http://www.dailymotion.com/video/xyhkc3_welcome-to-the-show-pavlos-sidiropoulos_shortfilms

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου