ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Μέρες του '73: Τα ΜΑΤ χτυπάνε τους φοιτητές στη Νομική - Αποκλεισμένη από κλούβες και η ΑΣΟΕΕ

Στο πνεύμα της Χούντας ο Φορτσάκης κάλεσε τα ΜΑΤ να κάνουν... κατάληψη στη Νομική - Κατά την κατασταλτική επίθεσή τραυματίστηκαν δύο φοιτητές στο κεφάλι, ο ένας σοβαρά, σύμφωνα με πληροφορίες - Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στην οδό Ακαδημίας και καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 5 το απόγευμα. 
Διαβάστε επίσης: «Μνήμες σκοτεινών εποχών»: Καταγγελία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση των ΜΑΤ και τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητή Δείτε φωτορεπορτάζ από την καταστολή που ξύπνησε μνήμες '73
Ενημέρωση - φωτογραφίες: @dromografos2, @Skar_ & @makisSinodinos:
13:10 «Ζήλεψε» τον Φορτσάκη ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ: Κλείδωσε τις πύλες και απειλεί να καλέσει τα ΜΑΤ!
13:05 Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν και πάλι στους φοιτητές στη Ρ. Φεραίου, εμποδίζοντάς τους να περάσουν. Οι συγκεντρωμένοι μέσω Ιπποκράτους έκαναν πορεία προς τα Προπύλαια





12:35 Απάντηση στην καταστολή: Οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν στις 5 στα Προπύλαια

12:20 Αυξάνεται ο κόσμος στην Ακαδημίας



11:50 Από την επίθεση των ΜΑΤ, νωρίτερα (η πρώτη φωτ.) - Στην Ακαδημίας παραμένουν οι φοιτητές:







10:35 Οι φοιτητές παραμένουν στην Ακαδημίας:



...και τα ΜΑΤ στη Νομική:



10:20 Και οι δύο τραυματίες από την προηγούμενη επίθεση των ΜΑΤ στον πεζόδρομο στηv Πρυτανεία έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο, ο ένας έχει χτυπηθεί σοβαρά.

09:45 Ένας φοιτητής έχει τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερο τραυματία από την επίθεση των ΜΑΤ νωρίτερα.

Βίντεο με τον τραυματισμένο φοιτητή:





09:05 Παραμένουν περικυκλωμένοι από τα ΜΑΤ οι φοιτητές



8:40 Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχωρούν σε ρίψη χημικών προκειμένου να απομακρύνουν τους φοιτητές που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Νομική. Περικυκλωμένοι από αστυνομικούς οι φοιτητές.





Απτόητος ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Φορτσάκης, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο. Αυτή τη φορά κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις να "περιφρουρήσουν" (sic) τη ΝΟΠΕ και την Πρυτανεία έως τη Δευτέρα της 17ης Νοεμβρίου, επιχειρώντας ουσιαστικά lock-out της σχολής υπό αστυνομική εποπτεία.

Σύμφωνα με φοιτητές του ιδρύματος, οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της αστυνομίας παραδέχτηκαν πως ενεργούν μετά από οδηγίες του πρύτανη.

Υπενθυμίζεται πως ο Φοιτητικός Σύλλογος της Νομικής έχει πάρει απόφαση για κατάληψη, εν όψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία θα ίσχυε από την Πέμπτη 13/11, ενώ είχε προγραμματιστεί σχετική εκδήλωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ. Προχώρησε σε lock-out έως την Τρίτη, καθώς υπήρχε προγραμματισμένη συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου