ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Τι κρύβεται πίσω από τις παραιτήσεις στη ΝΕΡΙΤ - Πώς «πετσοκόβουν» την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ

Η κυβερνητική προσπάθεια επιβολής «λογοκρισίας» στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κρύβεται πίσω από την αιφνιδιαστική παραίτηση, την Πέμπτη, του προέδρου της ΝΕΡΙΤ, Α.Μακρυδημήτρη, και του αναπληρωτή του, Ρ. Μορώνη, σύμφωνα με την «Αυγή».
Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως η κυβέρνηση παρενέβη με αθέμιτο τρόπο στην ηγεσία της «κρατικής τηλεόρασης», προκειμένου να πετσοκόψει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Στόχος της να μη μεταδοθεί τηλεοπτικά η ομιλία Τσίπρα το Σάββατο το βράδυ στο Βελλίδειο, όπου θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η κυβέρνηση, με παρέμβαση της εκπροσώπου της Σοφίας Βούλτεψη, επιχείρησε να «κόψει» μία από τις δύο εμφανίσεις Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο γενικός διευθυντής περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ, Βασίλης Θωμόπουλος, δε δίστασε να έρθει σε αντιπαράθεση με τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ προκειμένου να επιβάλει το λογοκριτικό σχέδιο του Μαξίμου. Χωρίς καμία εξουσιοδότηση ανακοίνωσε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα μεταδοθεί μόνον η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι της Κυριακής.
Αντίθετη άποψη, δηλαδή να μεταδοθούν και οι δύο εκδηλώσεις, εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Μακρυδημήτρης, όσο και ο αναπληρωτής του, Ροδόλφος Μορώνης. Με το επιχείρημα, μάλιστα, ότι η ΝΕΡΙΤ μετέδωσε και την ομιλία Σαμαρά στο Βελλίδειο και τη συνέντευξη Τύπου του Ευ. Βενιζέλου.
Μάλιστα, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, επικοινώνησε εγκαίρως την Τετάρτη με τον Β. Θωμόπουλο προκειμένου να ζητήσει την κάλυψη από τη ΝΕΡΙΤ για τις δύο εκδηλώσεις, όπως ήταν ο κανόνας μέχρι σήμερα, συνάντησε όμως την άρνηση του κυβερνητικού τοποτηρητή. Αντιθέτως, σε επικοινωνία του Π. Σκουρλέτη με τον Α. Μακρυδημήτρη, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα προβληθούν και οι δύο εκδηλώσεις. Και η συνέχεια είναι γνωστή…
Άλλωστε, και ο ίδιος ο Ροδόλφος Μορώνης έγραψε μία χαρακτηριστική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ενδεικτική των πιέσεων που του ασκήθηκαν: «Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μη το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί…».
 koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου