ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Οταν η Ν.Δ. ζητούσε να παραμείνουν τα δίκτυα στο κράτος...

Αποκαλυπτικά της υποκρισίας που χαρακτηρίζει τη Νέα Δημοκρατία στην προσπάθειά της να παραχωρηθεί η ηλεκτρική ενέργεια σε ιδιωτικά συμφέροντα, είναι τα όσα υποστήριζαν κορυφαία στελέχη της στη Βουλή, όταν...
πριν από τρία χρόνια ψήφιζαν από κοινού με το ΠΑΣΟΚ ένα άλλο νομοσχέδιο, το οποίο άνοιγε τον δρόμο στο σημερινό.



Ηταν Ιούλιος του 2011 και στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν υπουργός ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με υφυπουργό τον σημερινό υπουργό, Γιάννη Μανιάτη. Η τότε αντιμνημονιακή Ν.Δ., λίγο πριν σχηματιστεί η κυβέρνηση Παπαδήμου, είχε υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αφαιρούσε, σε πρώτη φάση, από τη ΔΕΗ τα δίκτυα, με τη δημιουργία του ΑΔΜΗΕ.

ΑΔΜΗΕ

Η Ν.Δ. ζητούσε τότε να παραμείνουν τα δίκτυα στο κράτος, μιλούσε για ξεπούλημα, ενώ ειδικά ο Κ. Χατζηδάκης είχε «μαντέψει» τη σημερινή εξέλιξη.



«Υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το 2014 αυτό θα είναι το μοντέλο, το μοντέλο δηλαδή του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού. Αυτό που φέρνετε τώρα δεν θ’ αντέξει στο χρόνο και σε τρία χρόνια θα έχει κατεδαφιστεί», επισήμανε στις 27 Ιουλίου 2011 από τη βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο μετέπειτα υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στη μεταβίβαση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ.



Επέμεναν…



Επέμενε, μάλιστα, να προωθηθεί ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός, τα δίκτυα να παραμείνουν στο κράτος και ο στρατηγικός επενδυτής που θα εισέλθει στη μητρική ΔΕΗ να μπει σε τομείς όπως η παραγωγή, τα ορυχεία και η εμπορία.



Πιο σκληρή θέση είχε ο βουλευτής Χίου της Ν.Δ. Κώστας Μουσουρούλης, ο οποίος ήταν και υποψήφιος στις πρόσφατες ευρωεκλογές, αλλά δεν εκλέχτηκε και δήλωσε ότι αποχωρεί από την πολιτική. «Υπάρχουν προβληματικές ρυθμίσεις. Το σχήμα ΑΔΜΗΕ δεν είναι η κατάλληλη επιλογή σήμερα, μια εποχή εκποίησης δημόσιας περιουσίας. Τα δίκτυα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου πρέπει να ανήκουν σε κρατική αρχή», σημείωνε χαρακτηριστικά.



Τελικά, τα δίκτυα αερίου (ΔΕΣΦΑ) πουλήθηκαν πέρυσι από την κυβέρνηση Σαμαρά, για τα δίκτυα ρεύματος (ΑΔΜΗΕ) έχει ήδη μπει… αγγελία και ακολουθεί η «μικρή ΔΕΗ»...

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου