ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Femen


Χτες το βράδυ, είδα στον ANT1 μια εκπομπή που ήταν αφιερωμένη στις ακτιβίστριες της φεμινιστικής οργάνωσης Femen. Οι νεαρές ακτιβίστριες της Femen διαδηλώνουν γυμνόστηθες, ενώ στο στήθος τους και στις πλάτες τους γράφουν συνθήματα.
Οι ακτιβίστριες της Femen έχουν διαδηλώσει υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και κατά του φασισμού στην Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ουκρανία, την Τουρκία, την Τυνησία και σε άλλες χώρες.
Μια από τις πιο επιτυχημένες δράσεις των γυμνόστηθων ακτιβιστριών της Femen ήταν στο Βατικανό, όταν, διαδηλώνοντας κατά της απαγόρευσης των αμβλώσεων, προσπάθησαν να πλησιάσουν τον Πάπα, φωνάζοντας «Τα Χριστούγεννα ακυρώνονται, η Παναγία έριξε τον Ιησού».
Εννοείται πως είμαι υπέρ των Femen, εννοείται πως ο Θεός είναι γυναίκα, εννοείται πως πιστεύω ότι αυτός ο κόσμος θα αλλάξει πραγματικά όταν εκτιμήσει την θηλυκή του πλευρά, αλλά θέλω να κάνω μια παρατήρηση:
Παρακολουθώντας την εκπομπή, πρόσεξα πως οι ακτιβίστριες της Femen έχουν ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους άνδρες διαδηλωτές.
Επειδή διαδηλώνουν γυμνόστηθες, οι άνδρες των δυνάμεων καταστολής δεν ξέρουν από πού να τις πιάσουν.
Το γυμνό γυναικείο στήθος είναι ακόμα ταμπού, οπότε οι άνδρες των δυνάμεων καταστολής δεν πέφτουν πάνω τους -όπως θα έπεφταν σε άνδρες διαδηλωτές- αλλά προσπαθούν να τις πιάσουν από τα χέρια και να κρατήσουν τα δικά τους χέρια μακριά από το στήθος των γυναικών.
Παρατήρησα πως αυτό συνέβη σε όλες τις χώρες που διαδήλωσαν οι Femen.
Οπότε, καταλήγω στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να διαδηλώνουν γυμνόστηθες.
Έτσι, όταν τα ΜΑΤ θα σαπίζουν εμάς στο ξύλο, οι γυναίκες θα μπορούν να φωνάζουν ανενόχλητες τα συνθήματα, να σπάνε τις γραμμές των αστυνομικών και να μπουκάρουν στα κτίρια έξω από τα οποία θα διαδηλώνουμε.
Επίσης, αν οι γυναίκες διαδηλώνουν γυμνόστηθες, πιστεύω πως θα δούμε τις πιο μαζικές διαδηλώσεις όλων των εποχών, αφού θα έχουν και οι άνδρες ένα πολύ καλό κίνητρο να πάνε στην διαδήλωση.

pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου