ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Η δημοκρατία σε διακοπές !!!

Κακώς η κυβέρνηση έκλεισε άρον άρον τη Βουλή για το καλοκαίρι δια προεδρικού διατάγματος. Θα ήταν πολύ πιο κοντά στο μήνυμα των ευρωεκλογών και στα νέα κοινοβουλευτικά ήθη αν η επίσπευση του καλοκαιριού επιβαλλόταν εκτάκτως με…

πράξη νομοθετικού περιεχομένου!

Ακόμα κι αν υπήρχαν μερικοί κακοπροαίρετοι που πίστευαν ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών, δεν μένει πλέον καμία αμφιβολία. Η κυβέρνηση τους αποστόμωσε χθες για τα καλά, τους κατατρόπωσε, τους έκανε να καταπιούν τη γλώσσα τους. «Έχοντας υπόψη τις διατάξεις 1. του άρθρου 64 παρ. 2 του Συντάγματος και 2. του άρθρου 82 παρ. 1 του Κανονισμού της Βουλής, με πρόταση του Πρωθυπουργού, κηρύσσουμε:
Τη λήξη των εργασιών της Β’ Συνόδου, της ΙΕ’ Βουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Δημοκρατίας την 4η Ιουνίου. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.»
Με προεδρικό διάταγμα, λοιπόν, το μήνυμα αναγνωρίστηκε και αρχειοθετήθηκε. Ο λαός απαιτεί να έρθει το καλοκαίρι εδώ και τώρα! Ο λαός δεν επιθυμεί να λειτουργεί κανονικά η Βουλή, γουστάρει να στείλει τους εκπροσώπους του σε ηλιόλουστες παραλίες. Ο λαός ζήτησε με την ψήφο του θερινά τμήματα της Βουλής. Να μη λογοδοτήσει ο Σαμαράς για τον Μπαλτάκο και για τα φλερτ με τη Χρυσή Αυγή, να μη συζητηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μιχελάκη και του κάθε Μιχελάκη, να περάσει πιο μαλακά το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς (ενώ τα 2/3 της Βουλής θα είναι στους αιγιαλούς), να μην υπάρχει πλήρης κοινοβουλευτικός έλεγχος, να μη βρίσκεται πάνω πάνω στην ατζέντα η αδυναμία του πρωθυπουργού να προχωρήσει ακόμα και στη στοιχειώδη χειρονομία επανεκκίνησης – τον ανασχηματισμό.
Κατ’ επέκταση, μπορούμε να υποθέσουμε ότι εφόσον ο λαός θέλει ακόμα και η επίσπευση του καλοκαιριού να ορίζεται δια προεδρικού διατάγματος, με πρόταση του πρωθυπουργού πάντα, με εντολή Σαμαρά σαν να λέμε, γουστάρει επίσης το νομοθετικό έργο να γίνεται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με νόμους-πακέτα, με άσχετες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις που ακυρώνουν τη δημοκρατία, η οποία ούτως ή άλλως δεν περνάει τις καλύτερες μέρες στη χώρα μας αλλά ούτε και στην ήπειρό μας.
Εντάξει, λοιπόν, να κλείσει η Βουλή, να πάει διακοπές η δημοκρατία, να έρθει το καλοκαίρι μια ώρα αρχύτερα κι έπειτα το φθινόπωρο, ξέρετε εσείς γιατί βιάζομαι, κάθε τέτοια κίνηση δεν είναι παρά λευκή πετσέτα στο ρινγκ, μια ακόμα ένδειξη ότι οι καιροί αλλάζουν.
Καλό καλοκαίρι, λοιπόν – με προεδρικό διάταγμα.

paganeli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου