ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Στη δικαιοδοσία του υπουργείου Υγείας πλέον οι εφορίες λόγω…αυξημένων εγκεφαλικών επεισοδίων των πολιτών !!!

Στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας θα ανήκουν στο εξής οι εφορίες σε όλη την επικράτεια μετά από απόφαση της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από τον αναπληρωτή υπουργό…


Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απόφαση πάρθηκε λόγω των αυξημένων κρουσμάτων πολιτών που υπέστησαν καρδιακά, ισχαιμικά ή άλλου είδους εγκεφαλικά επεισόδια εντός των Δ.Ο.Υ. και αναμένεται να συμβάλλει θετικά προς την βελτίωση της κατάστασης υγείας του πληθυσμού.

by…to koulouri

«Όλο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό καταγράφονται περιπτώσεις φορολογουμένων οι οποίοι δεν αντέχουν το σοκ και την πίεση της επικοινωνίας τους με τους αρμόδιους υπαλλήλους των φορολογικών υπηρεσιών κατά τη ρύθμιση των υποθέσεών τους» σημειώνει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος διευκρινίζει ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας τη στιγμή που ακούν τα δυσάρεστα νέα σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στην εφορία, το «πάγωμα» των περιουσιακών τους στοιχείων ή των κωλυμάτων στην ρύθμιση των χρεών τους.

Όπως ανακοινώθηκε, πολλές υπηρεσίες των εφοριών προς τους πολίτες, όπως η έκδοση φορολογικής ενημερότητας, το άνοιγμα βιβλίων για ελευθέριο επάγγελμα ή το «κλείσιμο» οφειλών προς το Δημόσιο, θα παρέχονται στο εξής από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στις οποίες θα έχουν πρόσβαση όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξαρτήτως του εάν είναι ασφαλισμένοι. Για τις υπόλοιπες συναλλαγές τους με το Κράτος οι πολίτες θα απευθύνονται κανονικά στις εφορίες, όπου θα τοποθετηθούν παθολόγοι, νευρολόγοι και καρδιολόγοι οι οποίοι θα παρακολουθούν τις ζωτικές τους ενδείξεις και θα προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Την απόφαση χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν πολίτη χωρίς ιατρική κάλυψη κατά τη διάρκεια των συναλλαγών του με το Δημόσιο». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης καλωσόρισε τους φορολογούμενους στις υπηρεσίες του υπουργείου του.

Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν την απόφαση ως πρώτο βήμα προς την ιδιωτικοποίηση των φορολογικών υπηρεσιών, τονίζοντας πως απώτερος σκοπός της κυβέρνησης είναι να αναθέσει τα οικονομικά του κράτους σε ιδιωτικές κλινικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου