ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Καλοκαιρινή περισυλλογή γιδιών !!!


sinaksis-gidιonΜπαίνουμε σιγά-σιγά στο καλοκαίρι και τα αμνοερίφια κάνουν τις βολτούλες τους αμέριμνα στη φύση για να βοσκήσουν, και για ότι άλλο προκύψει.

Κάποια άλλα γίδια όμως, δεν θέλουν απλά να…

βοσκήσουν, θέλουν να μαζέψουν μπόλικη τροφή γιατί είναι αχόρταγα.

by 

Σε συνεννόηση λοιπόν με τους υπεύθυνους, λένε κάποια να γυρίσουν στο μαντρί και άλλα να γίνουν μόνιμοι κάτοικοί του γιατί εκεί υπάρχει η σχετική θαλπωρή. Τόσο καιρό τριγύριζαν από ‘δω και από κει, να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Να έχουν ένα πιο σίγουρο σπιτάκι βρε αδερφέ! Είναι δύσκολες οι εποχές και…

Οι μεγαλοτσελιγκάδες που κατέχουν το χρήμα και τη γνώση, άφησαν το κατάλληλο προσωπικό να φροντίσει για όλα.

Οι υπεύθυνοι τώρα της στάνης, έταξαν στα γίδια ή θα τάξουν πολλά πράγματα για να μεγαλώσει το κοπάδι. Όσο πιο πολλά γυρίσουν πίσω ή έλθουν από μόνα τους, τόσο πιο καλά θα είναι για όλους. Αφήστε που οι τσελιγκάδες θα συνεχίσουν να έχουν στη δούλεψή τους τον Αντώνη και τον Βαγγέλη -τους υπεύθυνους της στάνης εννοώ- γιατί θα είναι πολύ ευχαριστημένοι με την αύξηση του κοπαδιού και όλα τα υπόλοιπα.

Ο προηγούμενος υπεύθυνος της στάνης τα είχε κάνει μαντάρα και έμεινε άνεργος, Γιώργη τον ελέγανε. Ετούτοι όμως οι δύο είναι πιο καλοί στη δουλειά τους και το μαντρί -μόνο- θα δει προκοπή!

Υπάρχουν όμως δύο βασικές περιπτώσεις που το μαντρί μπορεί να μην πάει καλά. Η μία είναι να τσακωθούν μεταξύ τους οι υπεύθυνοι και η άλλη να ξυπνήσουν τα πρόβατα και να διώξουν τους υπεύθυνους και τα γίδια.

Είχαν μια ευκαιρία στο πάρα πολύ πρόσφατο παρελθόν για να το κάνουν, αλλά είπαν να παραμείνουν πρόβατα. Άκουγαν και αυτό το «Έξω από το μαντρί σε τρώει ο Λύκος» και…

Μέχρι να ξυπνήσουν τα πρόβατα, ας απολαύσουμε τουλάχιστον τα βελάσματα των γιδιών καθώς θα στριμώχνονται στην πόρτα της στάνης.

paganeli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου