ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Σοβαρότης μηδέν



Παρά την ήττα με σχεδόν τέσσερις μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ κατάφεραν με τους ευρωβουλευτές τους μια σπάνια νίκη. Η σοβαρότητα και το μέτρο με το οποίο αντιμετωπίστηκαν από τους ψηφοφόρους τους, αποτυπώθηκε στους ευρωβουλευτές που πέτυχαν την εκλογή τους.
Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απαρτίζονται από μία δημοσιογράφο που μέχρι πρόσφατα καθοδηγούσε συνειδητά την κοινή γνώμη προς όφελος της πολιτικής της προτίμησης από το πιο “δημοφιλές” δελτίο ειδήσεων της χώρας, από έναν δημοσιογράφο που πριν από δύο χρόνια εκτελούσε χρέη εκπροσώπου του ΛΑΟΣ, ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος του Euro 2004 με σημαντικότερη ενασχόληση με τα κοινά να είναι με αυτά του ΠΑΟΚ, από μία μέχρι προσφάτως αντάρτισσα δικηγόρο που επέστρεψε στο κόμμα φιλώντας κατουρημένες ποδιές, και ένας γόνος και γραμματέας εσωτερικού μηχανισμού του κόμματος που καλύτερα για τον Σαμαρά να βρίσκεται στην ευρωβουλή, παρά πλάι στον Αβραμόπουλο. Κρίμα που δεν μπήκε και ο Χριστοδουλόπουλος πάντως, η ομάδα ξεχειλίζει ποιότητα.
Για το ΠΑΣΟΚ που θέλει να λέγεται Ελιά, οι ψηφοφόροι επέλεξαν να εκπροσωπηθούν στην ευρωβουλή από την Εύα Καϊλή, εκτιμώντας μάλλον το πλούσιο έργο και τα ωραία μάτια της, και ένα νέο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον Νίκο Ανδρουλάκη. Η εκλογή του δεύτερου σαφώς παραπέμπει στα σενάρια της επόμενης ημέρας της Ελιάς και του τέλους του Βενιζέλου.
Οι Χρυσαυγίτες έστειλαν στην ευρωβουλή τον πατέρα του δολοφονημένου Φουντούλη επικροτώντας την πολιτική εκμετάλλευση του χαμού του υιού του, και δύο γαλονάτους. Ανάλυσης δεν επιδέχονται οι ίδιοι, παρά οι ψηφοφόροι τους, που ψήφισαν κάποιον που τάσσεται υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μακάριοι οι πτωχοί…
Για το Ποτάμι, αποτελεί ευχής έργο η εκλογή του Γιώργου Γραμματικάκη, ενός από το λαμπρότερα μυαλά της σύγχρονης Ελλάδας, με εμπλοκή από το πείραμα του Cern μέχρι την αναζήτηση του νετρίνο και της μαύρης ύλης. Τώρα, τι θα καταλάβουν από αυτά τα ακροδεξιά πιθηκοειδή που έχουν καταλάβει τις θέσεις του ευρωκοινοβουλίου, κανείς δεν ξέρει. Παράλληλα, για το Ποτάμι εξελέγη και ο γιος του Λεωνίδα Κύρκου. Απόδειξη πως σίγουρα θα υπάρχουν σε πολλά σημεία της Ελλάδας γιαγιάδες που στο άκουσμα του κόμματος Θεοδωράκη, έριξαν αμέσως την ψήφο τους για τα μάτια του Μίκη.
Το ΚΚΕ έστειλε έναν εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ και των εργαζομένων, και ένα μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έστειλαν έναν καθηγητή Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορείται για λαϊκισμό έστειλε έναν εκπρόσωπο της Αντίστασης με το αίτημα των πολεμικών επανορθώσεων, έναν εκπρόσωπο της Οικολογίας και των μορφών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον, μία εκπρόσωπο των εργαζομένων και της τρομοκρατίας των εργοδοτών στην πιο επικίνδυνη χώρα για να εργαστεί κάποιος στην Ευρώπη, μία μεγάλη αθλήτρια και αγωνίστρια της Αριστεράς, και δύο καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου.
Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει, η σοβαρότητα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και της Ελιάς ξεχειλίζει από τα ψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα να κάνει όσους τους ψήφισαν, αυτομάτως ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες.
Αντιθέτως, υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των ΑΝΕΛ με εξειδικευμένες επιδιώξεις κατά την αποστολή τους στο ευρωκοινοβούλιο στοχεύουν στην πόλωση και την δημιουργία εντυπώσεων.
Για άλλη μια φορά, η σοβαρότητα χάθηκε.

rebeliskos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου