ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Γελάσαμε με τους νέους ευρωβουλευτές, μην γελάσουμε και με τον νέο Έλληνα επίτροπο

Δεν ξέρω αν και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς το θυμάται αλλά η Νέα Δημοκρατία ανήκει στην οικογένεια του Λαϊκού Κόμματος, εκείνης δηλαδή της πολιτικής δύναμης που από την πρώτη στιγμή πρότεινε ως μόνη λύση για την Ελλάδα το Μνημόνιο.

Την ώρα που το Λαϊκό Κόμμα πρότεινε τον Γιούνκερ για νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αντώνης Σαμαράς καμάρωνε ότι έσκιζε τα μνημόνια και έστελνε στην Ευρωβουλή τον Θοδωρή Ζαγοράκη, επιβεβαιώνοντας την ελληνική ιδιαιτερότητα περί μη ύπαρξης μιας σύγχρονης και κάπως «κανονικής» Κεντροδεξιάς.

Όπως και να έχει, μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ληφθούν κάποιες σημαντικές αποφάσεις με βάση τη νέα ανθρωπογεωγραφία της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων θα είναι και ο ορισμός των διαφόρων εθνικών επιτρόπων.

Ακούγονται διάφορες φήμες σχετικά με την επιλογή του Έλληνα επιτρόπου, τις οποίες μάλλον δεν έχει κάποιο νόημα να προσπαθήσει κάποιος να αναλύσει. Η προσωπική μου ελπίδα είναι πάντως να αναλάβει κάποιο πρόσωπο που να μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην δούμε πάλι επιλογές τύπου Παπουτσή και Παπαθανασίου.

Μιας και λογικά θα προέρχεται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, αγχώνομαι λίγο για το πόσα πρόσωπα είναι αυτά που διαθέτουν το αναγκαίο πολιτικό και πολιτιστικό υπόβαθρο για μια τέτοια θέση αλλά και κατά πόσο θα επιλέξει ένα τέτοιο πρόσωπο ο Αντώνης Σαμαράς του γνωστού ακροδεξιού περιβάλλοντος.
parapolitiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου