ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Για ποιο θέμα ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές;

Παρατηρώ τις αντιδράσεις και την υστερία για την απόσυρση από τον ΣΥΡΙΖΑ της υποψηφιότητας της μουσουλμάνας Ρομά, Σαμπιχά Σουλεϊμάν, και αναρωτιέμαι για ποιο πράγμα ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές. Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για να λυθεί το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη;

Το διακύβευμα στις ευρωεκλογές του Μαΐου είναι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης;

Το διακύβευμα στις ευρωεκλογές είναι οι Τούρκοι, οι Πομάκοι και οι Ρομά της Θράκης;

Όχι.

Αν δεν κάνω λάθος, η χώρα μας έχει χρεοκοπήσει πριν από τέσσερα χρόνια και μεγάλο μέρος των πολιτών της χώρας βρίσκεται σε κάπως άσχημη κατάσταση.

Υποθέτω πως το ίδιο ισχύει και για μεγάλο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Δεν καταλαβαίνω πώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε –με τους χειρισμούς του- να μετατρέψει το θέμα μιας υποψήφιας για τις ευρωεκλογές σε εθνικό ζήτημα που έχει και θρησκευτικές διαστάσεις.

Έχει σημασία στις ευρωεκλογές -που υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο για όλη την επικράτεια- αν ένας υποψήφιος από την μουσουλμανική μειονότητα είναι Πομάκος, Τούρκος ή Ρομά;

Πάντως, επί δεκαετίες, το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης έχει αντιμετωπιστεί με εντελώς λανθασμένο τρόπο από κυβερνήσεις στις οποίες δεν συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιπολαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στην επιλογή των υποψηφίων του φάνηκε περίτρανα από την υποψηφιότητα Τατσόπουλου στις εθνικές εκλογές του 2012. Για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, η εξέλιξη της υπόθεσης Τατσόπουλου δεν έμαθε τίποτα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά δεν πειράζει. Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα βελτιώσει, ως κυβέρνηση, τα οικονομικά των Ελλήνων, αλλά έλυσε τουλάχιστον το οικονομικό πρόβλημα του Τατσόπουλου.

Έχω την εντύπωση πως το πρόβλημα των στελεχών των κομμάτων είναι πως είναι πολύ μακριά από την καθημερινότητα και τα προβλήματα των πολιτών.

Τα στελέχη των δεξιών και αριστερών κομμάτων έχουν λύσει τα προβλήματά τους, δεν έχουν θέμα επιβίωσης, και δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει παραέξω.

Σε αυτό, δεξιοί και αριστεροί δεν διαφέρουν ιδιαίτερα.

Από την άλλη, ακούς δημοσιογράφους και πολίτες να κρίνουν τις υποψηφιότητες των ευρωβουλευτών και να λένε «δεν μπορεί αυτός να μας εκπροσωπήσει στην Ευρώπη», λες και μιλάνε για την Γιουροβίζιον.

Εν τω μεταξύ, αν τους ρωτήσεις να σου πουν τα ονόματα μερικών Ελλήνων ευρωβουλευτών, τι έκαναν οι Έλληνες ευρωβουλευτές τα προηγούμενα χρόνια, ή τι ακριβώς κάνει το ευρωκοινοβούλιο, δεν έχουν ιδέα.

Κατά τ’ άλλα, τσακώνονται για το αν έπρεπε να αποσύρει ο ΣΥΡΙΖΑ την υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, που ανάθεμα αν ήξεραν μέχρι χτες ποια είναι.

Η μαύρη αλήθεια είναι πως το ευρωκοινοβούλιο δεν έχει λόγο ύπαρξης, όπως δεν έχει λόγο ύπαρξης και αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ας σκοτωθούν μεταξύ τους για την Σαμπιχά Σουλεϊμάν και τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ώστε να ξεχνάει και το πόπολο πως σε αυτές τις ευρωεκλογές θα πρέπει να αποφασίσει αν θα μαυρίσει αυτούς που του μαύρισαν τη ζωή.

Πάντως, υπάρχει ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής που αφενός αποδεικνύει την αποτυχία αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφετέρου κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως «εκπροσωπεί» απόλυτα την σύγχρονη Ελλάδα.

Κι αυτός ο υποψήφιος είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν η Κωνσταντίνα Κούνεβα εκλεγεί και μπει στο ευρωκοινοβούλιο, δεν θα χρειάζεται να πει ούτε μια λέξη.

Και κανείς δεν θα χρειαστεί να την ρωτήσει.

Η παρουσία της θα τα λέει όλα.

(Εννοείται πως θεωρούσα θετική την υποψηφιότητα της κυρίας Σαμπιχά Σουλεϊμάν. Και βρήκα την στάση της –μετά την απόσυρση της υποψηφιότητάς της- αξιοπρεπή. Οι γυναίκες είναι πιο αξιοπρεπείς από τους άνδρες. Ειδικά, οι γυναίκες που ξέρουν πως η γυναικεία δύναμη είναι διαφορετική από την δύναμη των ανδρών και δεν προσπαθούν να μοιάσουν στους άνδρες.)
pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου