ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Θανάσης χάνεις – Σπύρος κερδίζεις!


www.nooz.gr

Αυτό που όταν ζητάν φόρο από εμένα τον απλό πολίτη υπολογίζουν το ακίνητό μου σαν να βρίσκεται στο Μονακό, αλλά όταν είναι να πουλήσουν το Ελληνικό στον Λάτση κάνουν σαν να πρόκειται για μία…στέπα στην Σιβηρία, δεν μπορώ να το καταλάβω. Βέβαια, έχουμε παίξει κι άλλες φορές το παίγνιο Θανάσης Χάνεις – Σπύρος κερδίζεις. Είναι θέμα μαθηματικών. Oι πρίγκιπες αυτού του κόσμου δεν έχουν μάθει να βάζουν δικά τους λεφτά στις δουλειές και συνήθως τις κάνουν με τα λεφτά των άλλων…

Μπορούν να πουλήσουν το Ελληνικό όσο θέλουν. Θα πρέπει, πάντως, να έχουν υπόψη τους, εκείνοι που λαμβάνουν τις σχετικές αποφάσεις και βάζουν τις υπογραφές τους, ότι η αντικειμενική αξία στην περιοχή είναι στις 3.000 ευρώ το μέτρο. Θα δεχτούμε, λοιπόν, ότι από τα έξι χιλιάδες στρέμματα του Ελληνικού αξιοποιήσιμα για τον επενδυτή είναι τα δυόμισι χιλιάδες. Και θα δεχτούμε, επίσης, ότι δεν θα έχουμε συντελεστή δόμησης ανάλογο με εκείνο των γειτονικών πυκνοκατοικημένων περιοχών. Ας πάρουν κομπιουτεράκι κι ας αρχίσουν να μετράνε!

Μπακάλης να είναι κάποιος, δεν μπορεί να βγάλει την αξία του Ελληνικού σε τιμή χαμηλότερη των 3,75 δισεκατομμυρίων ευρώ! Και μην υποτιμούν το “μπακάλης”, αφού σπάνια συναντάς χρεοκοπημένο μπακάλη. Αντίθετα, οι φυλακές είναι γεμάτες με στελέχη του χρηματοοικονομικού τομέα που πίστεψαν ότι μπορούν να παίζουν με τους αριθμούς όπως ο ζογκλέρ με τις κορίνες.

Πόσο μπορεί να υπολογίσει την αξία του Ελληνικού ένας εκτιμητής που θα έχει πάρει κι “έναν σκασμό λεφτά” για να πει την άποψή του; Έχουμε αγωνία να διαβάσουμε την γνώμη του και πολύ περισσότερο το σκεπτικό της. Θα το πάρουμε  στην συνέχεια και θα ζητήσουμε από τον κ. Στουρνάρα ή από όποιον άλλος είναι υπουργός εκείνη την περίοδο, να εφαρμόσει κάτι ανάλογο και για τους φτωχούς ιθαγενείς. Ό,τι θα ισχύσει για τον Όμιλο Λάτση να ισχύσει και για τους υπόλοιπους Έλληνες. Που είναι το παράλογο;

Αν στο μεταξύ ο Όμιλος Λάτση δώσει 3,75 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει το Ελληνικό, εμείς θα είμαστε εδώ για να στηρίζουμε νύκτα και μέρα αυτό το μεγάλο έργο που θα αναμορφώσει την εικόνα της Αττικής. Μακάρι, προσευχόμαστε συνεχώς για να επιτευχθεί το ιδανικότερο αποτέλεσμα.

Επειδή όμως ακούμε στην αγορά  ότι οι αντικειμενικές τιμές υπολείπονται των αγοραίων μέχρι και 70%, σκιαζόμαστε! Κι αυτό διότι μας φαίνεται αδιανόητο ότι μπορεί μία τέτοια προνομιούχος έκταση να αλλάξει χέρια για ένα ποσό της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ! Ή κι ακόμη χαμηλότερα, αν λάβουμε σοβαρά υπόψη μας και άλλους ψιθύρους που θέλουν να συνυπολογίζεται στο τίμημα η όποια μελλοντική δαπάνη για το πάρκο ή για τα έργα υποδομής!

Ποιό είναι το εύλογο τίμημα; Θα ρωτήσουμε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Αν αυτό υπάρχει και είναι λιγότερο από εκείνο που ισχύει για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που καλούνται να πληρώσουν τους φόρους του κ. Στουρνάρα, θα είναι άδικο πέρα για πέρα!

Θέλουν να πουλήσουν το Ελληνικό σε κάποιον με 500 εκατομμύρια ευρώ και στην συνέχεια να του δώσουν και δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες για την αξιοποίηση του; Ας πουλήσουν τις μισές μετοχές μιας νέας ανώνυμης εταιρείας στο ευρύ επενδυτικό κοινό έναντι 500 εκατ. ευρώ και ας δώσουν τα δάνεια των τραπεζών σε αυτή την εταιρεία! Έχουν καλύτερη πρόταση; Ας την αιτιολογήσουν!

inprecor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου