ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Πέφτω από τα σύννεφα

Από το facebiik του Κριπλ Χορς
Και έτσι ανακαλύπτουμε ένα πρωί ότι υπάρχει κάτι που λέγεται Μπαλτάκος, είναι γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, δηλώνει πράγματα του στυλ «Ασφαλώς και είμαι αντικομμουνιστής, έτσι γεννήθηκα και έτσι θα πεθάνω. Επιτρέπεται κάποιος να είναι κομμουνιστής, γιατι δεν επιτρέπεται να είναι κάποιος αντικομμουνιστής;» και ενοχλεί και τα στελέχη του Πασόκ με ρατσιστικές εμμονές του όπως το να απελαύνονται μετανάστες που καταγγέλουν ένστολους για ρατσιστική συμπεριφορά. Οι εναπομείναντες Πασόκοι είναι μάλλον κάποιο ειδικό είδος ανθρώπου που θυμάται πόσο ακροδεξιά είναι η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν μία φορά το δίμηνο η κάτι τέτοιο. Μόνο που ο Μπαλτάκος δεν έπεσε από κανένα σύννεφο. Θεωρείται ο ιθύνων νους του κλεισίματος της ΕΡΤ, όπου παρακολουθήσαμε την αποθέωση της πασοκίλας «διαφωνούμε αλλά δε θα ρίξουμε την κυβέρνηση». Ήταν από αυτούς που μπλόκαραν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που ήταν να πάει στη βουλή και που όταν συνάντησε την Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σχετικά, τους εκμυστηρεύτηκε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ήταν επίσης ο ίδιος που έλεγε στους διαδρόμους της βουλής ότι αν αποχωρούσε το Πασόκ από την κυβέρνηση, η ΝΔ θα συγκυβερνούσε με τη Χρυσή Αυγή. Ούτε τους θυμάμαι να διαμαρτυρήθηκαν για την παραμονή του στη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης όταν γραφόταν ότι έκανε ιδεολογικά σεμινάρια στη ΓΑΔΑ στα οποία μιλούσε στους μπάτσους για την Κρυπτεία που δολοφονούσε τους πιο δυνατούς είλωτες στη Σπάρτη, ναι, την ίδια Κρυπτεία που λέει ο Κασιδιάρης ότι θα πρέπει να μιμηθούν κι οι «συναγωνιστές» του που καθαρίζουν τους «προδότες».
Επίσης βλέπω διάφορους να ανακαλύπτουν σήμερα ότι οι μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα παραμένουν φυλακισμένοι πέρα από το 18μηνο που ορίζει ο νόμος. Λες και πριν από αυτό υπήρχε οποιοδήποτε ψήγμα νομιμότητας στη φυλάκισή τους για ένα πταίσμα, χωρίς δίκη, δυνατότητα να ζητήσουν άσυλο κλπ. Λες και δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί βάφτισαν τις φυλακές «κέντρα φιλοξενείας». Η παράταση της φυλάκισής τους επ’αόριστο δεν ήταν εξάλλου μία ξαφνική πρωτοβουλία της ΝΔ, όταν ο Χρυσοχοϊδης ξεκινούσε αυτή την πολιτική επί μονοκομματικής κυβέρνησης Πασόκ, έλεγε ότι οι μετανάστες κι οι πρόσφυγες στα ελληνικά Γκουαντάναμο «θα παραμένουν κλεισμένοι εσσαεί». Και την τροπολογία περί εκδικητικής απέλασης για όποιον μετανάστη καταγγείλει ένστολο και το Πασόκ τη θεώρησε ρατσιστική, ποιος την έφερε πριν την αποσύρει; Μα ο Γρηγοράκος του πασόκ.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι έχει δίκιο το Πασόκ όταν θυμάται ξαφνικά ότι η ΝΔ του Σαμαρά κυβερνά μέσω μιας κλίκας φανατικών ακροδεξιών κολλητών του, του Μπαλτάκου, του Φαήλου, του Λαζαρίδη, του Βορίδη, του Άδωνι, του Δένδια κλπ. Μόνο που όλο το υπόλοιπο διάστημα, όπου δεν ψάχνει απεγνωσμένα κάποιον τρόπο να δικαιολογήσει την ύπαρξή του, ξεχνάει ότι όχι μόνο τους στηρίζει έτσι κι αλλιώς, αλλά και ότι δε διαφέρει σε τίποτα από αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου