ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Guardian: Ανιστόρητη και εκτός πραγματικότητας η Λαγκάρντ

ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 Φεβρουαρίου 2014
Το Ποντίκι Web
Σφοδρή επίθεση κατά της Κριστίν Λαγκάρντ εξαπέλυσε ο «Guardian», χαρακτηρίζοντας την ανιστόρητη, εκτός πραγματικότητας, ακόμη και υπεύθυνη για την άνοδο της ΧΑ! Αφορμή ήταν οι δηλώσεις της Γαλλίδας επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο αυστραλιανό κανάλι ABC, όπου παραδέχτηκε πως έγιναν λάθη στην Ελλάδα αλλά πια η χώρα έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο, πως δημιουργήθηκε δίχτυ ασφαλείας για να μην πληγούν από τα μέτρα οι πιο εκτεθειμένοι και ότι πλέον «μόνο να πανηγυρίσουμε μπορούμε» γιατί το πρωτογενές πλεόνασμα, το πρώτο στην Ελλάδα από το 1943.
Όλα αυτά εξώθησαν στα όρια τον Άλεξ Αντρέου, που με άρθρο του στον Guardian, “απάντησε” στην Κριστίν Λαγκάρντ πως ζει στον δικό της, παράλληλο με των Ελλήνων, κόσμο.
«Δεν ξέρω τι βλέπει η Λαγκάρντ όταν επισκέπτεται την Ελλάδα. Πιθανώς είναι μια διαφορετική χώρα από αυτή που βλέπω εγώ όταν την επισκέπτομαι. Για κάποιον που εισπράττει αφορολόγητο μισθό 500.000 δολαρίων, που σίγουρα ταξιδεύει πρώτη θέση και κινείται με λιμουζίνα από πεντάστερα ξενοδοχεία σε καθαρά και με λευκά μάρμαρα, κτίρια συσκέψεων, η πραγματικότητα είναι εύκολο να του διαφύγει», γράφει.
«Ή υπάρχει μια άλλη πρώτης τάξης πραγματικότητα, μια πεντάστερη βερσιόν των γεγονότων. Ένας τέτοιος επισκέπτης δύσκολα θα δει μαυροντυμένες γυναίκες, που εμφανίζονται, σαν χορός σε αρχαία τραγωδία, μόλις κλείνουν τα σούπερ μάρκετ για να ψάξουν στα σκουπίδια τους. Ή τους εκατοντάδες που κάνουν καθημερινά ουρά για υγειονομική φροντίδα στους γιατρούς του κόσμου. Ή ναρκομανείς να κάνουν χρήση στο δρόμο ή οικογένειες να πεθαίνουν στα διαμερίσματά τους γιατί έβαλαν στα μαγγάλια να κάψουν στα σκουπίδια τους για να ζεσταθούν».
Όπως αναφέρει ο Αντρέου, η ιατρική εφημερίδα Lancet έγραψε την περασμένη Παρασκευή πως η κρίση έχει ως αποτέλεσμα 800.000 άνθρωποι στην Ελλάδα να μην έχουν υγειονομική κάλυψη, να υπάρχει αύξηση του HIV, των αυτοκτονιών, της παιδικής θνησιμότητας, να αυξάνονται οι θάνατοι από την ασιτία και την κακή διατροφή.
Κατηγορεί επίσης την Κριστίν Λαγκάρντ πως δεν κατανοεί την ψυχολογία των Ελλήνων, τους ανθρώπους και την ιστορία της χώρας όταν αναφέρεται στο πλεόνασμα του…1943.
«Το 1943 η Ελλάδα ήταν εν μέσω της 4τούς κατοχής από τους Ναζί, μια περίοδο όπου η χώρα θρήνησε το θάνατο του 10% του πληθυσμού της. Μόνο ο μεγάλος λιμός της Αθήνας κόστισε τη ζωή σε 300.000 ανθρώπους τον χειμώνα του 1942.
«Αυτά τα σχόλια είναι αποτέλεσμα τεράστιας απερισκεψίας ή υποκρύπτουν ένα βαθύτερο, άσχημο, μήνυμα ότι η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα όταν βρίσκεται υπό ξένη κατοχή; Ένα είναι σίγουρο: ότι τραγικά παίζουν το παιχνίδι φασιστικών οργανώσεων όπως η Χρυσή Αυγή. Κάθε φορά που η Κριστίν Λαγκάρντ αποφασίσει να μιλήσει για την Ελλάδα, πρέπει να πανηγυρίζουν», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου