ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας

Ανακοινώθηκε στην πλατεία Ανεξαρτησίας η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας. Σύμφωνα με το BBC, την πρωθυπουργία αναλαμβάνει ο επικεφαλής μέρους της αντιπόλιτευσης, Αρσένι Γιατσένιουκ. Ο Γιατσένιουκ ήταν η «επιλογή» των ΗΠΑ.

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Συμβουλίου της Πλατείας. Στη νέα κυβέρνηση θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με άλλα διεθνή ΜΜΕ στην κυβέρνηση ενδέχεται να αναλάβουν θέση και στελέχη ακροδεξιών και νεοναζιστικών οργανώσεων. 
Ο Γιατσένιουκ είναι αρχηγός του κόμματος «Πατρίδα» το οποίο είχε ιδρύσει η 53χρονη πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας και αντίπαλος του ανατραπέντα προέδρου Γιανουκόβιτς, Γιούλα Τιμοσένκο.
Ο Ολεξάντερ Τουρτσινόφ, ο οποίος εκτελεί χρέη υπηρεσιακού προέδρου, δήλωσε ότι «η νέα κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει δύσκολες αποφάσεις  που δεν θα είναι ευχάριστες στο κόσμο προκειμένου να αποτραπεί μια χρεοκοπία».
Οι πληροφορίες για την κατεύθυνση της νέας πολιτικής εξουσίας στην Ουκρανία κάνουν λόγο για ακροδεξιά στοιχεία. Ξένα πρακτορεία αναφέρουν πως τα πρώτα σχέδια νόμου που φτάνουν στην ουκρανική Βουλή προβλέπουν απαγόρευση όλων των μειονοτικών γλωσσών, αλλά και της λειτουργίας του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Εξάλλου οι νεοναζιστικές ομάδες συνεχίζουν τη δράση τους στοχοποιώντας πέρα από τους Κομμουνιστές και όλες τις μειονότητες. Η κυβέρνησης της Ουγγαρίας καταδίκασε τις επιθέσεις κατά της ουγγρικής μειονότητας από μέλη του «Δεξιού Τομέα», της νεοναζιστικής οργάνωσης που πρωταγωνίστησε στις αιματηρές συγκρούσεις κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι. Καταγγελίες για επιθέσεις έχουν γίνει και από την ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας.
Επιθέσεις έχουν σημειωθεί και κατά της εβραϊκής κοινότητας. Καταστήματα εβραίων έχουν λεηλατηθεί, ενώ ραβίνος καταγγέλλει σε ισραηλινά μέσα πως δέχονται απειλές να εγκαταλείψουν το Κίεβο.
Την ίδια ώρα διεθνώς καταζητούμενος κηρύχθηκε ο έκπτωτος Πρόεδρος, Βίκτωρ Γιανούκοβιτς, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για μαζικές δολοφονίες διαδηλωτών. Πληροφορίες τον θέλουν να έχει κρυφτεί στην Ρωσία ή ακόμη και στο Άγιο Όρος.
Επίσης, σήμερα, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ουκρανίας ζήτησε την συνδρομή του ΔΝΤ στην εκπόνηση προγράμματος εξόδου από την κρίση.
Παράλληλα, στην χερσόνησο της Κριμαίας, μια αυτόνομη περιοχή, έχουν αρχίσει να εκφράζονται αποσχιστικές τάσεις και συγκρούσεις φιλοδυτικών και φιλορώσων. Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, διέταξε συναγερμό στο στρατό και ασκήσεις κοντά στα ουκρανικά σύνορα, αν και το παρουσιάζει ως κάτι άσχετο με τις εξελίξεις. Απαντώντας σε αυτό βέβαια, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δήλωσαν την στήριξή τους στην «εδαφική ακεραιότητα» της Ουκρανίας.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου