ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Οι ναζί ξανάρχονται.



Τους πρώτους νόμους ψηφίζει η νέα μεταβατική ουκρανική βουλή μετά την πτώση του Βίκτωρ Γιανούκοβιτς που δίνουν το ξεκάθαρο στίγμα της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει η κυβέρνηση.
Η νέα κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς συζήτηση στη Ράντα (ουκρανική Βουλή) θέτει εκτός νόμου και απαγορεύει τις δραστηριότητες του Κομμουνιστικού Κόμμα της Ουκρανίας ενώ υποβαθμίζει τις μειονοτικές γλώσσες και ειδικά την Ρωσική που χάνει το στάτους της επίσημης γλώσσας στην Ουκρανία.
Ήδη σε τρεις περιφέρειες της χώρας έχει απαγορευθεί η λειτουργία του Κομμουνιστικού Κόμματος και του Κόμματος του πρώην προέδρου Β. Γιανούκοβιτς. Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν επιθέσεις και βανδαλισμοί σε πολλά κτήρια του Κομμουνιστικού Κόμματος απο ακροδεξιούς και νεοναζί.
Την ίδια στιγμή οι ακροδεξιοί του κόμματος Σβόμποντα αλλά και οι νεοναζί που πρωτοστατούσαν στις διαδηλώσεις ενάντια στον Β. Γιανούκοβιτς τοποθετούνται σε κυβερνητικές θέσεις. Στελέχη του νεοναζιστικού "Δεξιού Τομέα" διορίζονται σε θέσεις του υπουργείου Εσωτερικών. Νωρίτερα ο νέος υπουργός Εσωτερικών της χώρας είχε ανακοινώσει την διάλυση της ειδικής μονάδας καταστολής ταραχών "Μπερκούτ" που συμμετείχε στις συγκρούσεις της πλατείας Ανεξαρτησίας στο Κίεβο.

Πηγή: Washington Post.

Κι αυτά είναι μόνο η αρχή. Εδώ ταιριάζει απόλυτα η λαϊκή ρήση "να κυλήσει το νερό στο αυλάκι". Δυστυχώς το νερό που κυλάει στα ουκρανικά αυλάκια είναι δηλητηριώδες, είναι θανατηφόρο και δυστυχώς θα μετατραπεί σύντομα σ' έναν επικίνδυνα παρορμητικό χείμαρρο που θα πνίξει πολύ κόσμο.
Ήδη δεν έχει περάσει μία βδομάδα που ζήσαμε τις οδομαχίες του Κιέβου και ήδη οι νεοναζί σαν καρκινικά μορφώματα εξαπλώνονται σε ολόκληρο το δυτικό τμήμα της Ουκρανίας. Το χειρότερο όμως είναι πως ο επερχόμενος σκοταδισμός της δυτικής Ουκρανίας έχει τη στήριξη της Δύσης.
Ντρέπομαι που ανήκω σε μία ένωση, η οποία φανερά πλέον διεξάγει ακροδεξιά πολιτική εις βάρος άλλων χωρών.
Όσο περνάνε οι μέρες τόσο χειροτερεύει η κατάσταση στην μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Ευρώπης.
http://chatzelenisgeorge.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου