ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ντροπή

Είσαι Έλληνας, ή έστω κάτοικος Ελλάδας.

Πληρώνεις φόρους, έχεις άνεργο στην οικογένειά σου, είσαι εργαζόμενος-απλήρωτος επί μήνες, ακόμα κι αν πληρώνεσαι παίρνεις μόνο ένα κλάσμα του προηγούμενου μισθού σου κι έτσι δεν έχεις λεφτά για πετρέλαιο αλλά εάν ανάψεις τζάκι ή ξυλόσομπα μπορεί να φας πρόστιμο 2.500 ευρώ από φέτος.

Επικρέμεται πάνω από το κεφάλι σου ο φόβος του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας σου (ένα τριαράκι που έχτισες με δυσκολίες και δάνεια) από λογαριασμό 200 ευρώ στη Wind, 2.000 ευρώ στην εφορία ή την ύδρευση, ή ακόμα και λίγες χιλιάδες ευρώ που χρωστάς σε κάποια τράπεζα.

Φοβάσαι να διαδηλώσεις, επειδή χρωστάς πάνω από 800 ευρώ στο ΤΕΒΕ, από εκείνο το μπλοκάκι που σε ανάγκασαν να βγάλεις για να εργαστείς, τέλος επιτηδεύματος – ασχέτως εάν δε σταύρωσες πελάτη τα τελευταία δύο χρόνια – και ξέρεις πως εάν σε σταματήσουν οι μπάτσοι στη διαδήλωση, θα βρουν το χρέος και θα σε τραβάνε στο τμήμα.

1391869_246300822192128_693080655_n

Τρέμεις τη στιγμή που θα χρειαστείς γιατρό και θα πρέπει να δώσεις 25 ευρώ για να εισαχθείς σε νοσοκομείο, θέλεις να χαρείς που το παιδί σου πέρασε σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ αλλά δεν έχεις ούτε ψιλά να του δώσεις για τα πρώτα του έξοδα.

Και άντε και την έβγαλε τη σχολή, και έκανε και το στρατιωτικό του, μετά πού θα δουλέψει με την ανεργία των νέων στο 65%;;

Αυτό όμως απασχολεί μόνο εσένα: όπως θα είδες ίσως στη Βουλή, χθες, ο ΣΣαμαράς δε βρήκε κουβέντα να πει για όλα αυτά. Τίποτα. Έκανε επίδειξη ψευτομαγκιάς και κουτσαβακισμού επιπέδου Τρούμπας.

Καμία έκπληξη: με ιστορία στους τραμπουκισμούς της ΟΝΝΕΔ στη Μεσσηνία, με κολλητούς κουραδόμαγκες όπως το Φαήλο και τον Μουρούτη, και εξορισμένος από το πολιτικό σύστημα τόσα χρόνια … αυτό ήταν το καλύτερο που είχε να επιδείξει. Λυπηρό για τον ίδιο προσωπικά.

Λυπηρό όμως και για τη χώρα, της οποίας θεσμικά είναι πρωθυπουργός [έστω κι αν θητεύει μόνο ως εντολοδόχος της Τρόικας].

Δεν απάντησε σε καμία ερώτηση, σε κανένα προβληματισμό πολιτών, δεν έδωσε καν καμία υπόσχεση ότι δεν θα χειροτερέψουν όλα αυτά με “νέα μέτρα” όπως συνηθίσαμε να λέμε.

Έτσι δε βλέπεις ούτε ένα αχνό φως στο τούνελ που μπήκε η χώρα το Μάη του 2010.

Τότε σου είχανε πει ότι το Μνημόνιο θα διαρκούσε 2-3 χρόνια, τώρα θα εκπλαγείς εάν καταφέρει να ξεμπερδέψει σε 20-30 χρόνια και αυτό με τεράστιες απώλειες σε κάθε τομέα: εθνική κυριαρχία, ανθρώπινα δικαιώματα, μισθοί & συντάξεις, μικρή ιδιοκτησία, εργατικά δικαιώματα, υγεία & προσδόκιμο ζωής, κοινωνική συνοχή.

Είχες ποτέ φανταστεί ότι θα εισβάλλουν τα ΜΑΤ σε τηλεοπτικό κανάλι για να φιμώσουν τους δημοσιογράφους που – επιτέλους! – έπαψαν να είναι φερέφωνα της Κυβέρνησης και κατέφυγαν στην αυτοδιαχείριση του μέσου;

2e1ax_omniatv_entry_20131108-164231

Φανταζόσουνα τη δεκαετία του ’90 ότι θα επιστρέψουμε σε εποχές εμφυλίου πολέμου, με στρατόπεδα φασιστών και αντίφα, με συμμορίες στους δρόμους που δολοφονούν χωρίς έλεγχο και την αστυνομία να κωφεύει;

Πού να το φανταστείς τότε, ήταν οι μέρες που εκμεταλλευόμασταν την ευημερία του φθηνού Αλβανικού μεροκάματου – πάνω στο οποίο βασίστηκε η οικοδομική άνθιση – χωρίς να μας ενοχλούν (τότε) οι μετανάστες που “μας παίρνανε τις δουλειές”.

Σήμερα που τους στίψαμε καλά καλά, αρχίσαμε να τους βλέπουμε με άλλο μάτι. Διότι κάποιος πρέπει να φταίει για όσα έγιναν και αυτός ο κάποιος δεν μπορεί να είσαι εσύ.

Έτσι;

Άρα είναι κάποιος άλλος ο φταίχτης.

Κι αντί να τα βάλεις με το γείτονα, που τελικά μπορεί να έχει και περισσότερο δίκιο από σένα, καλύτερα να τα βάλεις με ένα εύκολο θύμα: το μετανάστη. Αυτόν που πολλές φορές πήγες και τον κάλεσες επισήμως να έρθει στην Ελλάδα (όπως έγινε με κόσμο της πρώην ΕΣΣΔ) τάζοντάς του λαγούς με πετραχείλια (σπίτια, γη, δουλειές, ελληνοποίηση).

Άλλες φορές απλά ψήφισες υπέρ μιας στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα του, ή έδωσες απλόχερα βοήθεια και βάσεις στη συμμαχία που πήγε για να τους επιτεθεί. Κι αφού έκανες τη ζωή τους κόλαση εκεί, τώρα σφυρίζεις αδιάφορα όταν ψάχνουν τόπο και τρόπο να επιβιώσουν, αποποιούμενος της ευθύνης.

Έτσι πεθαίνουν αβοήθητοι, “πέφτωντας από κρεβάτια”, από την πείνα, από πυρκαγιές στα βουνά, ή ακόμα κι από καρκίνο μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης που τους κλείσαμε για να μην τους βλέπουμε.

2e1ax_omniatv_frontpage_1391948_174095182791277_1173490426_n

Υπάρχει χειρότερος τρόπος να πεθάνει κάποιος από αυτόν; Να έχεις καρκίνο, να υποφέρεις χωρίς ιατρική βοήθεια και φάρμακα και να σβήνεις σε μια ξένη χώρα, μακριά από την οικογένειά σου. Ξένος που θα ξεχαστεί και δεν θα απασχολήσει κανέναν ως απώλεια.

Υπάρχει βεβαίως χειρότερος τρόπος να ζεις: τον περιέγραψε στην 2η επιστολή του ένας εισαγγελέας, απευθυνόμενος στον πολιτικό του προϊστάμενο (Υπ. Δικαιοσύνης).

Μήνες ατελείωτους χωρίς να βλέπεις τον ήλιο, να παίρνεις φρέσκο αέρα, να περπατάς έξω (σε μια αυλή).

Μήνες να στοιβάζεσαι σε κελιά των 6 κλινών με 12 και πλέον συγκρατούμενους, άλλους τοξικομανείς, άλλους ασθενείς, άλλους ανήλικους.

Μήνες χωρίς ελπίδα, ένας αργός θάνατος μέσα στα κελιά των ελληνικών κρατητηρίων.

Αυτή είναι η χώρα της οποίας ήθελες να είσαι πολίτης;

Αυτός είναι ο πολιτισμός που είσαι περήφανος να αποκαλείς δικό σου;

Αυτή είναι η ιδανική πολιτεία που ονειρευόσουν;

Δεν ξέρω για σένα, εγώ ντρέπομαι. Ντρέπομαι κάθε φορά που λέω ότι είμαι Ελληνίδα. Κάθε φορά αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ για όλα αυτά, να εξηγήσω ότι δεν είμαστε όλοι έτσι, ότι κάποιοι εξ ημών παλεύουμε για κάτι καλύτερο από αυτό.

Δεν σου κρύβω ότι ορισμένες φορές θυμώνω και αηδιάζω τόσο που αναρωτιέμαι εάν πρέπει να εξαφανιστεί από προσώπου γης αυτή η χώρα. Να γίνει ένας μεγάλος σεισμός, να πέσει ένας τεράστιος μετεωρίτης, κάτι τελοσπάντων εντελώς ριζικό, και να γλιτώσει η ανθρωπότητα από εμάς. Να μείνουμε στην ιστορία ως εκείνοι που κάποτε ήταν σπουδαίοι, αλλά μετά ξέπεσαν και τελικά εξαφανίστηκαν.

[Δεν πιστεύω και σε θεούς για να κάνω συγκρίσεις με βιβλικές ιστοριούλες, γαμώτο.]

Δυστυχώς, θα μείνουμε εκεί να βασανίζουμε το ανθρώπινο γένος και κάθε ελπίδα του για βελτίωση. Θα μείνουμε ως ιστορικό μνημείο του πόσο χαμηλά μπορεί να ξεπέσει ένας λαός, ειδικά όταν καβαλήσει το καλάμι και θεωρήσει ότι το Σύμπαν περιστρέφεται γύρω του.

Υ.Γ. Θέλεις να μάθεις τί θα πει εθνική εσχάτη προδοσία και ποιος τελικά είναι πατριώτης;Άκουσε εδώ, και θα σου λυθούν οι απορίες.

Θέλεις να μάθεις κάτι για την Ιστορία της Νεότερης Ελλάδας και τις σχέσεις της Δεξιάς με το φασισμό; Δες εδώ.

Για να ξέρουμε ποιος έχει ξεπουλήσει τη χώρα.

Πηγή:

http://esp0ir.wordpress.com/2013/11/11/ntropi/#more-14206

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου