ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΒΟΥΛΗ: Το «πλυντήριο»… της αυθαιρεσίας

Ροδαλοί και χαρούμενοι οι κυβερνητικοί  βουλευτές της Επαρχίας επέστρεφαν βράδυ Πέμπτης με το τελευταίο αεροπλάνο στην Θεσσαλονίκη. Παρότι με τους περισσότερους γνωριζόμαστε, δεν με πήραν χαμπάρι που τους…παρακολουθούσα στο πίσω από αυτούς κάθισμα.

Βλέπετε η κρίση τους γονάτισε, τους τσάκισε και ταξιδεύουν πλέον στην οικονομική θέση.

- Πώς πήγε αυτή την εβδομάδα;Ρώτησε ο της Πέλλας τον της Καστοριάς.
- Καλά μωρέ, ήρεμα… Πήγα δύο φορές στον Σκαϊ αλλά δεν με φωνάζουν στο Μέγκα. Δεν ξέρω γιατί. 
- Πήρες τον….. ;  λέει το όνομα ο της Πέλλας που είναι πιο «κωλοπετσωμένος».
- Όχι δεν τον πήρα, γιατί μου είχε ζητήσει κάτι και δεν μπόρεσα να το δω. 
- Τίποτε άλλο έχουμε; Ξαναρωτάει ο ροδαλότερος των ροδαλών.
Όχι μωρέ όλα καλά…

Του Χρήστου Γιαννούλη

Και αφού ολοκληρώθηκε η μεστή αυτή στιχομυθία, βυθίστηκαν  και οι δύο στο κάθισμα τους, ζητώντας από μία εφημερίδα, κατά προτίμηση ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Μου έδιναν την εντύπωση ότι δεν διάβαζαν την εφημερίδα, αλλά μάλλον έπαιρναν «γραμμή» για να μάθουν τι γίνεται στην χώρα τους. Το έχουν ανάγκη γιατί εντός Βουλής  λειτουργούν μόνο ως εξαρτήματα του «πλυντηρίου» της αυθαιρεσίας και του «παραλόγου» που γίνεται «λογικό» μέσω τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια, πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και διατάξεων που ψηφίζουν μεν αλλά μετά από μήνες μαθαίνουν τι ακριβώς περιείχαν και ποιους αφορούσαν.

Μόλις προσγειωθήκαμε έμαθα για μία ακόμη άσκηση αυθαιρεσίας που ξεπλύθηκε μέσω της Ελληνικής Βουλής για τους διμηνίτες της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Περίπου 120 χιλιάδες ανάλογοι διμηνίτες, άλλων ειδικοτήτων είδαν την πόρτα της εξόδου, γιατί το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορούσε να ανατρέψει το Νόμο του ΑΣΕΠ και να επιτρέψει την ανανέωση των συμβάσεων τους.  Καλώς θα πείτε, καλώς θα πω και εγώ. Στην περίπτωση της Δ.Τ done.

Το ΑΣΕΠ αποτελούσε, γιατί πλέον δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο από έναν θεσμικό πολυτραυματία, ανάχωμα του κράτους λάφυρο στα χέρια της Κεντρικής Εξουσίας και των κομματικών παραφυάδων της.

Αρκεί μία τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, για να γίνει το παράλογο, λογικό; Αρκεί.

Βασική προϋπόθεση  να υπάρχουν διαθέσιμοι βουλευτές «μαριονέτες» και υπουργοί που δεν διστάζουν να υλοποιήσουν ψηφίζοντας τυφλά και την πλέον πολιτικά ανήθικη λύση που εξυπηρετεί όμως την σκοπιμότητα της στιγμής.

Τι ακόμη χρειάζεται; Ησυχία…. Ένοχη σιωπή από τον δεύτερο κρίκο στην αλυσίδα της «ολιγαρχίας» που υποκαθιστά την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Και μάλιστα θορυβώδης Ησυχία. Λέγε με Συμβατικά Μέσα Ενημέρωσης. Είχαν και έχουν ανάγκη την κρατική «χρηματοδότηση» και «αλληλεγγύη»  ακόμη και με την μορφή ανοχής στις άδειες που δεν εκδίδονται, στις ψηφιακές συχνότητες που δεν πληρώνονται, στις δανειοδοτήσεις που συνεχίζονται με προκλητικό τρόπο. Το ξεπληρώνουν όχι με αυτά που λένε αλλά κυρίως με αυτά που δεν λένε. Το αντίτιμο της αλληλεγγύης παρέχεται δια της σιωπής σε μικρά ή μεγαλύτερα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα που αφορούν είτε πράξεις είτε παραλείψεις. Για αυτά δεν θα αφιερωθεί ούτε ένα λεπτό τηλεοπτικού ή ραδιοφωνικού χρόνου. Ταυτόχρονα όπως επισημαίνει ο βαθύς γνώστης της Επικοινωνίας καθηγητής Γιώργος Πλοιός, πλειοδοτούν στην προσπάθεια εκφοβισμού και δαιμονοποίησης σε κάθε τι που πάει να ανατρέψει την εικόνα που εξυπηρετεί την συγκυρία.

Πάντως αν θέλουμε πραγματικά η κοινοβουλευτική δημοκρατία να παραμείνει ασπίδα του πολιτεύματος, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι κυρίως κινδυνεύει από όσους την εξευτελίζουν δια της νομιμότητας. Από τα άδεια έδρανα που ψηφίζουν, από την βιομηχανία τροπολογιών και την επιβολή της κομματικής πειθαρχίας ακόμη και με την απειλή των εκλογών ή της εξτρεμιστικής ρετσινιάς. Λείπουν τραγικά οι πολιτικοί άνδρες σε αυτή την Βουλή επιβεβαιώνοντας παλιό συνάδελφο τους που είπε: έχω συναντήσει σε αυτή την αίθουσα δεκάδες βουλευτές, αλλά ελάχιστους «Πολιτικούς». Που παράγουν πολιτική και δεν μηρυκάζουν τις κομματικές πομφόλυγες. Που δυσαρεστούνται από αυτό που ζούμε σήμερα:

Οι εθνικοί σχολιαστές και τα εκδοτικά συγκροτήματα να παράγουν πολιτική και οι κυβερνητικοί  βουλευτές να ψηφίζουν τυφλά και μετά να σχολιάζουν απλά την επικαιρότητα. 

PAGANELI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου