ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Συγκυβέρνηση και... ΜΜΕ μας αφήνουν χωρίς γάλα, πετρέλαιο, μηχανήματα…

“ Τα τελευταία 24ωρα, σειρά Ευρωπαίων και όχι μόνο παραγόντων, «αδειάζουν» την ελληνική κυβέρνηση, η οποία ισχυρίζεται ότι δε θα υπάρξει άλλο μνημόνιο και άλλα δημοσιονομικά μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού. ”
 
Του Κώστα Καπνίση 
 
Αποσβολωμένοι, όσοι παρακολουθούν το επικοινωνιακό παιγνίδι των τελευταίων ημερών, σε ότι αφορά την συγκυβέρνηση και τα μνημονιακά παπαγαλάκια των ΜΜΕ. «Καλά τα λέει ο Σαμαράς, δεν πάει άλλο», λένε. «Ο Σαμαράς χτυπά το χέρι στο τραπέζι», ισχυρίζονται κάποιοι άλλοι. Εντάξει, το γέλιο μπορεί να είναι το ζητούμενο στη σημερινή εποχή, καθώς τα θλιβερά απομεινάρια που κυβερνούν, το έχουν στερήσει από τον ελληνικό λαό, αλλά όλα έχουν και ένα όριο.

Η αντίληψη που επικρατεί στους λεγόμενους «μεγαλοδημοσιογράφους», είναι ότι απευθύνονται σε ανθρώπους χαμηλής νοημοσύνης. Χαμηλότερης από την δική τους τουλάχιστον. Έτσι πιστεύουν και το δείχνουν κιόλας. Υπάρχει αλήθεια κάποιος, ο οποίος ξεχνά τι ακριβώς προηγήθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2012; Αν επικρατούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά την χουλιγκάνικη άποψή τους, η χώρα θα βυθιζόταν στο χάος. Κι όμως οι θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έτσι τα έφερε η μοίρα, δικαιώθηκαν πλήρως.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, είναι αυτή που έφερε την ολοκληρωτική καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Την ίδια στιγμή, για κάποιον που θέλει πραγματικά να ενημερώνεται σωστά, από ελάχιστα ντόπια ΜΜΕ, αλλά κυρίως διεθνή δίκτυα, τα οποία δε χαρίζονται στις κυβερνήσεις τους, τούτη η συγκυβέρνηση, αλλά κυρίως η χώρα, διασύρεται και απομονώνεται διεθνώς μέρα με την ημέρα. Την αρχή έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος πριν από λίγες μέρες, επιβεβαίωσε πλήρως τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι οι Ευρωπαίοι εξετάζουν σοβαρά τις προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα τελευταία 24ωρα, σειρά Ευρωπαίων και όχι μόνο παραγόντων, «αδειάζουν» την ελληνική κυβέρνηση, η οποία ισχυρίζεται ότι δε θα υπάρξει άλλο μνημόνιο και άλλα δημοσιονομικά μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού. Όλι Ρεν, Γιόργκ Άσμουσεν, η ίδια η Bundesbank, η οποία ζητά την παραμονή του ΔΝΤ, στην Ευρώπη γιατί της αρέσουν τα προγράμματά του, αλλά και αρκετοί ακόμα, οι οποίοι είναι υπερασπιστές και θιασώτες των νεοφιλελεύθερων συνταγών, δείχνουν με τη στάση τους και τα λεγόμενά τους, ότι έχουν σκοπό να συνεχίσουν να καταστρέφουν όχι μόνο τον ευρωπαϊκό Νότο, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη προς όφελος των απανταχού πιστωτών και δανειστών. Αυτή είναι μάλλον η στιγμή, που διαλέγει η ετοιμόρροπη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να περάσει στην «αντεπίθεση». Παράλληλα, δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μιλούν για προειδοποίηση των Κ.Ο. ΝΔ –ΠΑΣΟΚ ότι δε θα ψηφίσουν άλλα μέτρα, αλλά δέχονται να εφαρμοστούν τα ήδη ψηφισθέντα. Την ίδια στιγμή, προσπαθούν να τα φορτώσουν όλα στον Γιάννη Στουρνάρα. Συνήθης πρακτική σε τούτη τη χώρα. Κι όμως, ο υπουργός Οικονομικών, είναι σε απόλυτη συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όποιο τέχνασμα κι αν επινοήσουν, δεν πρόκειται να γίνουν πιστευτοί για έναν πολύ απλό λόγο. Έχουν βάλει όλοι τις υπογραφές τους. Το παραμύθι του «χτυπήματος του χεριού στο τραπέζι», είναι άλλο ένα επικοινωνιακό παιγνίδι. Αν πάλι δεν είναι τότε είναι ακόμα πιο επικίνδυνα τα πράγματα. Αυτό προκύπτει από τον εξής πολύ απλό συλλογισμό. Οι Ευρωπαίοι, αλλά και η τρόικα γενικότερα, δεν πρόκειται να δεχτούν «παιγνιδάκια» από αυτούς, οι οποίοι τους άκουγαν και τους υπηρετούσαν πιστά μέχρι σήμερα, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις εντολές των δανειστών. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι οι πρόσφατες εξελίξεις φανερώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ, έστω κι αν ο ελληνικός λαός την ψήφισε για αν το κάνει. Τώρα λοιπόν που ο Σαμαράς έφαγε «πόρτα» στην προσπάθειά του όχι για να μην παρθούν άλλα μέτρα, αλλά για να μην ανακοινωθούν τώρα, το γύρισε στο «αντάρτικο». Όπου να ‘ναι θα γίνει και επίκληση της πατρίδας. Το γύρισε ο Σαμαράς, το γύρισαν και τα ΜΜΕ. «Δε θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση», λένε, λίγο πριν κηρύξουν την «επιστράτευση». Τραγικοί, είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός. Μόνο θλίψη για τη κατάντια μιας ετοιμόρροπης κυβέρνησης και πλήρως αναξιόπιστων ΜΜΕ από την άλλη.

Το «ΠΑΣΟΚ» του Ευάγγελου Βενιζέλου, προσπαθεί να αποφύγει τον αφανισμό του, με «κινήσεις» τύπου «58», «75» και άλλων τέτοιων «χαριτωμενιών». Ο Αντώνης Σαμαράς πάλι, παγιδευμένος στο ακροδεξιό περιβάλλον που τον περιτριγυρίζει, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τους καραμανλικούς, οι οποίοι σιγά –σιγά του δείχνουν την έξοδο. Αυτή είναι η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, η οποία κρατά στα χέρια της και ορίζει τις τύχες του ελληνικού λαού. Αυτά και τα ΜΜΕ, τα οποία την στηρίζουν μαζί με μια βλαχομπαρόκ «ελίτ». Αυτοί κατατρομοκράτησαν την Ελλάδα πέρσι την άνοιξη μιλώντας για έλλειψη τροφίμων στα ράφια, γάλα, πετρέλαιο, μηχανήματα, σπίτια που θα έπαιρναν οι «κομμουνιστές». Ενάμιση χρόνο μετά, η αλήθεια είναι πια ξεκάθαρη μπροστά στα μάτια όλων.

Η λύση είναι οι εκλογές, προκειμένου να βγει μια κυβέρνηση, η οποία θα υπερασπιστεί το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού με μια αληθινή και έντιμη διαπραγμάτευση. Αλλιώς, υπάρχει πράγματι ο κίνδυνος, οι Ευρωπαίοι να «τραβήξουν το χαλί» αυτής της κυβέρνησης και η χώρα να οδηγηθεί στο να μην έχει τα βασικά για να επιβιώσει…
 
periodista
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου