ΑΚΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε


Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Γ. Κατρούγκαλος: Αητός ανάμεσα σε ύαινες και κοράκια

Γράφει η Τ. Γ.

Ο άγγλος  πολιτικός  Τζον Σέλντεν είχε  πει ότι  «Οι συλλαβές  κυβερνούν τον κόσμο». Ο Τζόναθαν Κοου στο εξαιρετικό βιβλίο του «Οι λέσχη των Τιποτένιων» γράφει ότι «ο άνθρωπος επηρεάζεται περισσότερο απ την γλώσσα παρά από τα γεγονότα της πραγματικότητας που τον περιβάλουν». 

Έχοντας  πλήρη επίγνωση της σπουδαιότητας αυτών των διαπιστώσεων η άρχουσα τάξη χρησιμοποιεί την  γλώσσα κατά το δοκούν αλλοιώνοντας και φθείροντας έννοιες, εφευρίσκοντας χαρακτηρισμούς,  παρουσιάζοντας το μαύρο άσπρο,  την νύχτα μέρα,  την ανομία σαν νομιμότητα,  σε ένα λαό - θεατή ενός έργου παραλογισμού και ψεύδους.

Βομβαρδιζόμενοι νυχθημερόν από ένα πλήθος, ηγεμονίσκων, παπαγάλων και σφουγγοκωλάριων, καλούμαστε να αποδεχτούμε την θεωρία των δυο άκρων όπου η θρασύδειλη εγκληματική ανεγκέφαλη ναζιστική συμμορία εξισώνεται με τους περήφανους  αγωνιστές της Χαλκιδικής οι οποίοι δίνοντάς μας μαθήματα αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας παλεύουν να σώσουν το τόπο και τις ζωές τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος οι έχοντες-κατέχοντες και τα τσιράκια τους μας καλούν να καταδικάσουμε την βία απ’ όπου και αν προέρχεται.  Με κύριο όπλο τους και πάλι τη  γλώσσα και χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι βία είναι κάθε μορφή αντίστασης στις εφαρμοζόμενες  εξοντωτικές πολιτικές και κάθε μορφή αγώνα στα πλαίσια διεκδίκησης αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Ενδεικτικό παράδειγμα των προαναφερθέντων η ανατροπή του Πρετεντέρη.  Όαση στην χθεσινή εκπομπή η παρουσία του καθηγητή Κατρούγκαλου που με απόλυτο ψύχραιμο τρόπο έθεσε τα γεγονότα και τις καταστάσεις στην σωστή τους βάση.  Δάσκαλος με την πραγματική έννοια του όρου και η γενικότερη στάση του παράδειγμα προς μίμηση. Αητός ανάμεσα σε ύαινες και κοράκια φώτισε και ομόρφυνε το βράδυ μας.

Τον ευχαριστούμε από καρδιάς,

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου